Väčšia váha dieťatka v 30. týždni

sissidi
29. apr 2019

Ahojte mamicky 🙂. Som v 30tt a pred par dnami este v 29tt mi na poradni povedala doktorka, ze moja mala vazi uz 2260g. 😀🐥.. viem, ze sa to fakt vyhyba tabulkam a normalu. Ja mam normalnu postavu, pred tehu som mala 63kg, 175cm a teraz vazim 70kg. Mam iba velke brucho. Nestalo sa to uz niektorej? Ako teraz sa bude dietatko vyvijat, spomali sa ten jej rast? Robim nieco zle? Ale jem magnesium vapnik, B, zinik, sem tam zelezo a ine..

javorinska
29. apr 2019

@sissidi najhorsia vec je spoliehat sa na tabulky, po narodeni proste moze byt len trosku vacsia alebo teraz rastie rychlejsie a potom sa to spomali az zastavi do porodu, ja si myslim, ze to je okej 🙂 kazdy sa vyvija inak 🙂

klaudia_kaja
29. apr 2019

žeby nepresné meranie doktora? moj mal o kilo viac

veronika2008
29. apr 2019

Ahoj 🙂 mne sa to stalo. Pred tehu 62kg. Na konci tehu 73.5kg=celkovy prirastok 11.5kg. Nikde som nepribrala, na prsiach samozrejme, okrem toho brutal velke brusko. V juni sa ma pytali, kedy mam termin a ked som povedala, ze v oktobri tak boli zarazeni... vypocula som si xy poznamok ake ho mam velke.
2 hodiny pred samotnym prichodom maleho na svet, teda uz medzi kontrakciami mi dr.odhadla na utz vahu 3800g a rozhodla, ze porodime normalne. Porod bol tazky, oboch nas ohrozoval na zivote. Vdaka Bohu sme to zvladli, obaja. Ked sestricka po vazeni zakricala 4400g a 54 cm nemile prekvapenie dr.sa nedalo nevsimnut. Zotavovanie bolo tazsie, ako po prvorodenej dcerke, kt.vazila 3550g. Dnes je to 4.5roka a sme obaja v pohode 😉 V den 5tych narodenin mojho velkeho chlapinu by mu mal pribudnut surodenec... uz teraz sa modlim, aby nemal 5 kg 😅 Drzim palce.

bronik89
29. apr 2019

@sissidi aaale to vobec nevadi 🙂 predsa ako pisali vyssie, kazdy sa vyvija inak, niekto rastie rychlejsie, niekto zase pomaly, neboj, keby bolo nieco spatne lekarka ta upozorni, pokial rastie vsetko spolu s nim hlava aj koncatiny tak si myslim, ze sa nemas coho bat 🙂 Drzim palce 🙂

lubik87
29. apr 2019

@sissidi ja som mala podobnú váhu dcérka mala týždeň po termíne 3790g .brala som vitamíny 🙂

horalka1986
29. apr 2019

Test na cukrovku si absolvovala? Ale tie utz niesu az tak presne ako by mali byt,takze tu vahu by som brala s rezervou. Nechaj nech to dr sleduje a uvidis. Moja sa narodila v 35tt s vahou 4550g prave preto ze si to odsledovali a ked uz utz ukazoval vahu 4600g tak isla hned von.

titla
29. apr 2019

@sissidi Mám kamarátku, ktorá porodila 5,5 kg dieťa. Tehotenstvo bezproblémové (cukrovku nemala) a ona tiež nepribrala extrémne, len dieťa bolo fakt veľké, takže nakoniec rodila sekciou. Malý sa narodil zdravý a aj keď bol najväčšie bábätko v pôrodnici, tak cca do roka mal tabuľkovú váhu, nebol rozdiel medzi ním a jeho rovesníkmi.

deti95060810
29. apr 2019

nemusí to byť vôbec pravda...mne povedal lekár že dieťa bude veľmi malé a po narodení malo decko takmer 4 kg...akurát nahnal strach mojej mame...

ellieellie
29. apr 2019

@sissidi Mne doktor tvrdi, ze je maly o 2 tyzdne vacsi. Beriem to asi tak, ze jednym uchom dnu, druhym von 😀 Pri prvom ma cele tehu strasili, aky je maly drobcek, dokonca doktor pri porode tvrdil, ze je o 2 tyzdne mensi, ja som sa zbytocne stresovala a napokon sa narodil s uplne normalnou vahou 3,3 kg. Neries, tie merania su velmi nepresne.

ivanka12311
29. apr 2019

Na toto sa natreba spoliehať nás mal v takom tt o kilo naviac a narodil sa s nižšou váhou ako mu odhadovali

sissidi
autor
29. apr 2019

Dakujem Vam zienky ste super 😊.. vidim, ze to je fakt individualne a uz ako priroda zariadi tak bude.. koniec koncov tabuliek sa drzat nema absolutne zmysel ako vidim. Dakujem za vsetky rady 😊❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre