icon

Veľkosť bábätka počas tehotenstva

simca115
Včera o 07:31

Ahojte , včera som bola na treťom morfo utz ale u svojej gyn nie špecializovanom stredisku , a podľa meraní bábätka zodpovedá 29+0 čo je teda 30 týždeň a reálne som 30+4 , povedala že všetko je v poriadku že do dvoch týždňov je to v norme . Len preto som sa zľakla lebo doteraz bolo všetko v rámci týždňov teda že veľkosť bola úmerná s týždňami . Stretla sa s tým niektorá ? Môže to ešte dobehnúť teda že “dorastie”? Ďakujem za odpovede

anonym_b2dbfb
Včera o 07:36

@simca115 veď kazde dieťa sa narodí iné,jedno ma 4kg a 53cm a ďalšie 3kg a 47cm a je to stále normálne 🙂

simca115
autor
Včera o 07:39
@anonym_b2dbfb

@simca115 veď kazde dieťa sa narodí iné,jedno ma 4kg a 53cm a ďalšie 3kg a 47cm a je to stále normálne 🙂

@anonym_b2dbfb to viem , len ma vyplašilo že zrazu je o týždeň a niečo menšia ale áno máš pravdu že každé dieťatko je iné , hlavne že je všetko ostatné v poriadku 🙂 ďakujem za názor

anonym_7cb9aa
Včera o 07:46

Tak ako Ti povedala doktorka (neviem preco jej neveris), ANO, je to v norme. Ved to nie je na den presne, to su tabulky 😶
Zacni trosku menej stresovat z takychto veci a to nemyslim v zlom, lebo ked sa Ti narodi dieta a bude rast, nedas to.

michaela329
Včera o 07:48

To vôbec nerieš, odmerať v tomto týždni je už celkom ťažké, stačí, že posunie sondu. Vôbec sa neboj.

ivik4
Včera o 07:48

Vsetky tehotenstva som mala o 2tyzdne posunute, je to bezne

maryetta
Včera o 07:51

Ved to je rozdiel 5 dni. Absoutne by som tomu nedavala vahu. Veru ja som pri prvom mala rozdiel cca 2tyzdne. Ale merania vzdy sedeli. No dr mi hovoril ze merania nie su uplne presne. Aj kazde babo rastie inac. Preto niektore maju 2kg. Niekgore 3. Niektore 4. Aj viac.

anonym_ae8180
Včera o 07:56
@simca115

@anonym_b2dbfb to viem , len ma vyplašilo že zrazu je o týždeň a niečo menšia ale áno máš pravdu že každé dieťatko je iné , hlavne že je všetko ostatné v poriadku 🙂 ďakujem za názor

@simca115 ved tie meriania su uplne orientacne uz takto v neskorsom stadiu, ked babo je naskladane v tej maternici vselijak. Hybe sa, staci kliknut trosku mimo a je tam odchylka ako vysita. A je to stale odhad vahy z rozmerov, nie realna vaha. Ak boli prietoky ok, nebala by som sa. Moje prve dieta malo v ukoncenom 41.tyzdni, ked sa narodilo, 2800g, tak co myslis, ake velke bolo v 30 tyzdni? Ja ani neviem, mne toto pri prvych 2 detoch nikdy lekar ani nehovoril. A bolo ok.

simca115
autor
Včera o 07:59

ďakujem za názory upokojili ste ma ♥️

jazula
Včera o 07:59

Ono je to veľmi orientačné…odhad na základe obvodu hlávky, bruška a dĺžky stehennej kosti… Mne od 12teho týždňa tvrdili, že je väčšia, nakoniec to bolo až +2 týždne. Narodila sa 2 dni pred termínom s mierami 3,5kg, 50cm. Má len väčšiu hlávku, tak to skreslilo výsledky.