icon

Vodnatý výtok v 34. týždni

brigushka
1. jan 2018

Ahojte baby. Som 34tt, cele tehotenstvo mam vytok, a teraz ku konci trochu viac. Ale dnes rano som bola na toalete, a znova som isla necelu hodinu na to a na gatkach som mala neskutocne velke mnozstvo vytoku (iny ako mavam)....bielo priesvitne take vodnate, divne....moze to byt uz odchod zatky? toto bolo rano okolo 10 a teraz ma dost zacalo pobolievat podbrusko.

freduskamon
6. jan 2018

Ja osobne povazujem spravnejsie tie ultrazvuky...termin sa dava vzdy podla menzesu ale mne sa obaja narodili podla odhadov zo zaverecneho usg v porodnici....😊

brigushka
autor
7. jan 2018

Ahojte baby. Znova updatujem moj status. Vcera podvecer som si pospala v nemocnici a zobudila som sa na krce v bruchu a na tvrdnutie. Mala som aj taky ruzovkasty slizky vytok. Hned ma poslala na pasy. Tam ma este doktorka vysetrila a povedala ze otvorena som rovnako ale mam velmi makky krcok a citi hlavicku. Potom riesila ten termin. Tiez povedala ze nevie v ktorom mozem byt ale ze sa radsej budeme riadit tym mensim tyzdnom. Dostala som kortikoidy a volala hned do nitri ci tu maju volno a ci maju volny inkubator. Medzitym ma dali na psy a davali mi pritom magnezium. Dostala som jednu taku silnu davku cez dtriekacku ktoru mi davali pomaly aby mi nebolo zle a dve v infuzke. Na zazname ziadne zmeny. Takze mi zvolali sanitku ktora ma odviezla do nitry. Tu som musela podpisat hned suhlas o porode atd zobrali ma na porodnu salu na izbu prveho obdobia a povedali nejest nepit. Uz ma strasne smadilo. Celu noc som tam lezala cely cas mi infuzka tiekla a kazdu hodinu ma dali na pas na jednu hodku. Nakoniec konecne magnezium zabralo a zacali kontrakcie slabnut. Uz lezim na gynekologii v nitre. Uz som mala druhu davku kortikoidov a este ma caka jedna vecer a jedna rano. Dost su bolestive tie inekcia ☹ ale hlavne aby bol maly v poriadku ak by sa predsa predcasne narodil.

zuzankaa88
7. jan 2018

@brigushka drzim palce aby vsetko bolo v poriadku

zabulienka266
7. jan 2018

@brigushka držím prsty, aby ste boli obaja v poriadku...my sme tiež stihli kortikoidy a malá dýchala sama v inkubatore.

ankare
7. jan 2018

@brigushka držte sa!

brigushka
autor
7. jan 2018

Dakujeme kazdej 💋

brigushka
autor
8. jan 2018

Uz lezime dole hlavou. V noci sme mali znova bolesti nastastie po magnezke odisli. Minimalne desat dni si tu este ale polezime

zuzankaa88
8. jan 2018

@brigushka radsej v nemocke a pod dohladom ;)

chvostik1
8. jan 2018

@brigushka Ahoj, ak ti mozem dodat pozitivnu energiu, tak pridam svoj priebeh tehotenstva (co sa tyka krcka lebo u mna boli aj ine komplikacie). Mne sa zacal krcok skracovat uz v 27tt (kvoli myomu). Aj to sa na to prislo len nahodou pretoze cez vikend som sla na pohotovost a lekarke to asi nedalo, tak mi urobila cervikometriu. Hned ma dali na Trendelenburga. Ale nikto sa nestaral o to co bude ak by sa dietatko vypytalo na svet skor. Mas super dr v tomto smere. Mne vsetci vraveli, aby sme vydrzali aspon do 30tt, potom, ze nech je to aspon 33tt aby sme boli za vodou. Pri dalsej kontrole to bolo uz "vydrz do 36 a potom uz mozes rodit kedykolvek" . Podotykam, ze moj dr citil hlavicku uz od 30.tt a ze som si cely cas do porodu odlezala hore zadkom sama doma. Mala som to stastie, ze mne narozdiel od teba vobec netvrdlo brucho, ale konske davky magnosolvu do mna pchali uz od 27.tt aby tvrdnutiu predisli. Mala som naordinovane len lezanie. Ja som od strachu este aj jedla po leziacky. Sprcha bola cista rychlovka. Ale mozem hrdo prehlasit, ze by sme to vydrzali aj do terminu keby som nemala indikovanu sekciu. Porodila som v 38+4 krasne a zdrave dievcatko. Vsetci dr co ma videli sa cudovali, ze som este neporodila ked videli moj nalez uz v 33tt a moj dr ma od tej doby vola zazracna zena 🙂 Takze pozitivne mysli a ver, ze to date az do terminu. Inak. Krcok sa mi zacal skracovat a maknut kvoli tomu, ze som cele tehotenstvo trpela mykozami, ktorych som sa nevedela zbavit ani po prelieceni.

chvostik1
8. jan 2018

@brigushka Na izbe som lezala s kockou, ktorej sa kracoval krcok uz od 25.tt, lezala, hore zadkom uz od 25.tt s tym, ze jej aj nenormalne tvrdlo brusko a od 31.tt sa zacala otvarat a porodila 10 dni pred terminom zdraveho chlapceka 🙂

ankare
8. jan 2018

Baby, ako vyzerá ta poloha lezania dolu hlavou?
Mne hrozil predčasný pôrod od 30.tt. Otvorena na prst aj nieco a nepravidelne bolesti. Skrateny krcok, polotuhy. Ležala som týždeň v nemocke s podlozenou panvou, potom, nastastie, doma až do porodu. Mne sa, vdakabohu, nález veľmi nemenil. Hlavicku Dr. citila hádam od 33.tt. Užívala som Mg a Ventolin. Fakt som poctivo lezala, len sprcha a WC. Bývali sme s rodicmi, oni sú už dochodcovia, teda som mala o vsetko, vdakabohu, postarané.
Od 38.tt som sa začala hýbať už riadne, malý bol už donoseny.
Nikto nevie, prečo mi hrozil PP, malý bol rýchlo nizko a tlačil na krcok.
No a porodila som 10 dní po TP. 🤣 Skoro nasilu. 🤣 Lekári nechapali. 🤣
Držím palce!!!!

chvostik1
8. jan 2018

@ankare mas vyvysenu panvu aj nohy o aspon 30 cm nad vysku hlavy, takze ides "dolu kopcom". Ten porod hrozil asi kvoli tomu krcku ak uz bolo babatko otocene tym spravnym smerom a tlacilo na krcok hlavickou.

ankare
8. jan 2018

@chvostik1 na to je daka špeci postel? Ano, bábo bolo správne narotovane na porod a krcok povoloval.

chvostik1
8. jan 2018

@ankare V nemocnici mas polohovatelne postele z oboch stran 🙂 Doma som si svoju postel podlozila takym hranolom a zafixovala suflikmi z perinaca, ktory bol sucastou postele

brigushka
autor
8. jan 2018

V nitre to maju takto spravene a aj v lv. Maju kvadre ktorymi podkladaju nohy postele.

brigushka
autor
8. jan 2018

Dakujem baby za povzbudzovania a odpovede. U mna jedina zla vec je ze kaslem a ked na mna pride taky riadny zachvat tak hned si to zlize brucho ☹ doktorka mi povedala ze kasel mi moze pretrvavat aj dva tyzdne este. Tak sa snazim co najmenej kaslat berem sirup na tlmenie a uvidime. A snazim sa nestresovat a byt pozitivna

veriiik106
8. jan 2018

Na českom modrom koníkovi jedna pani zdravotacka odfotila že toto je ona

lavieenrose
8. jan 2018

@veriiik106 dakujeme za tento krasny pohlad

brigushka
autor
8. jan 2018

Nemusi byt krvavy. Pytala som sa v nemocnici. Moze byt aj bielo mokrasty

veriiik106
8. jan 2018

@lavieenrose mne to je teda dosť nechutné ale keď ste sa pýtali hodila som do googlu

lavieenrose
9. jan 2018

@veriiik106 ja viem ako vyzera ;) rodila som tak som ho videla tak ako vsetky zeny okrem autorky

sharpey
14. jan 2018

Hlienov zátka vyzerá ako by ste po menstruacii mala špinenie... Výtok s krvou

brigushka
autor
19. jan 2018

Babenky vydrzali sme to do vcera 🙈 O 16:52 som porodila. Velmi rychlo aj ked bolestivo. O 10 tej mi odtiekla plodova a o jednej mi zrhuba zacali kontrakcie kazdych 5 minut vzdy silnejsie a castejsie. Vtedy som bola na 3 cm otvorena. O tretej na 5cm a pred piatou uz bol maly na svete. Nastastie sme presne na hranici 8-9 mesiacov a uz mame 2590g takze sme v poriadku. Pridavam aj fotku maleho 💙

ankare
20. jan 2018

@brigushka veľmi gratulujem! Krásne ste vydrzali! 💚

lula313
20. jan 2018

@brigushka uzasne, aspoň to máš za sebou a babanko vyzerá, že sa má k svetu😊

lavieenrose
20. jan 2018

aj ja gratulujem a prajem vela zdravicka
@brigushka

chvostik1
20. jan 2018

@brigushka Ahoj 🙂 Ako sa vam dari? 🙂 Drzite sa?

chvostik1
20. jan 2018

@brigushka Jeeeej. Ja som si to vsimla, az teraz. A uz som napisala spravu 🙂 Srdecne gratulujem a prajem vela zdravicka pre fesaka a kopec kopec radosti 🙂 Tebe samozrejme skore zotavenie :*

kulikula11
20. jan 2018

@brigushka blahozelam....je prekrasny...tak 35tt?nakoniec...skvele ze sa udrzsl....drobcrk

zabulienka266
20. jan 2018

@brigushka 😘 blahoželám, veľa zdravicka prajem. Tfuj, tfuj krásny je.