Voľnopredajné lieky na alergiu vhodné v tehotenstve.
Ahojte, prosim vas neviete o nejakych liekoch na alergiu, co normalne kupim a mozem ich uzivat este teraz do porodu a potom pri kojeni, ak teda budem mat dost mlieka? Som alergicka na pele, suche travy, brezy, lipy, prach, pupavy, seno, palinu... Proste vsetko co v tomto obdobi lieta vo vzduchu a kvitne. Uz od mala ma kazdy rok od Marca do Maja cca trapi kaslanie, svrbenie oci, usi, hrdla, vodnaty sopel alebo hlien a obcas piskanie v plucach. Mam aj inhalator pre miernu astmu. Ked som tento mesiac volala s alergologickou, poslala ma s prepacenim do riti, ze ona neordinuje a mam sediet doma na zadku. Obvodny sa mi bal cosi predpisat aj z karty, pretoze nechce riskovat, ked som este tehotna, poslal ma za tou alergologickou, ale ona tam nie je a jasne ma zrusila ze mi nepomoze. Takze si nemam ani kde zohnat recept. Navyse mi uz zacinaju priznaky ze sa mi tazko dycha od pluc, porod za dverami a mna ide uz porazit. Prosim neviete o niecom volnopredajnom, kym moja "milostiva" alergologicka zacne ordinovat, ak vobec to bude v najblizsej dobe?
Fenistil môžeš určite.Ja ako tehotná som ho mala.A môže ho predpísať obvodak a niekde ti ho možno dajú iba tak.Aj gyndos ti ho môže.Ale dávala mi aj zodac pri prvej dcére ,konvickou noc preplachnuj.No a claritin sa dá navoľno ale či môžeš v tehu neviem.Ale fenistil aj keď budeš kojit môžeš,ten môžu totiz aj bábätká.No aj awamys som si spomenula že som mohla
@carmenuska fenistil žiaľ už nedostať ako tabletky, iba kvapky a tie sú na predpis. ( Alebo masť ale tá je na toto nanič).
@berryblack ja som mala predpísaný zodac , dá sa aj claritine (7 daňové kúpiš bez receptu). Prípadne ak ťa trápia iba oči tak kvapky ( sprej do nosa je myslím iba na predpis).
@layla12 ale ten fenistil jej predpíše hocikto,aj gynekológ.Mne ho dal aj on vždy na poradni úplne v pohode,aj obvodak.A ako píšem,aj hociktorá lekárnička ho vie dať aj bez receptu.Clsritin neviem či môže ako tehotná.
Vyskúšaj konvičku, ak ešte nemáš, kľudne preplachovať 2-3x za deň, roztokom so soľou, morskou soľou alebo pridať ej extrakt z grepovych jadierok.
@berryblack ja mam tiez silnu alergiu uz dobre nejake tie tyzdne. Co je vsak horsie, posledny tyzden pred Velkou Nocou sa mi tak upchava nos, ze absolutne neviem dychat. Som v 30tt tehu. Striekam si zatial Nasivin soft a zajtra budem volat znamej do lekarne, ze co si mozem kupit, pripadne este zavolam svojmu gyn. Bez kvapiek neprezijem, totalne neviem dychat, plus rusko na tvari a som skoncila...
Ahojte baby, mate niekto odskusany stopalerg v tehotenstve s tym, ze ste uz ste porodili a babo je ok ? Som este len v polke I.trimestra a skusam ten stopalerg, aby som sa vyhla antihistaminikam najdlhsie, ako sa bude dat. Viem ze to je prirodne zlozenie, ale predsa ci aj overene u tehotnych ? A to rusko je teraz masaker, vyjdem par poschodi peso s ruskom a 10min.potom rozdychavam :D

@berryblack jednoznačne Zodac