Význam gynekologickej správy v 36. týždni tehotenstva
Ahojte baby neviete mi poradit co to znamena? Bola som na konrole 36tt. Vagin krcok 1.5cm dlhy mäkšej konzistencie, zatvorený plodova voda stoji , hlavicka nalieha.
Povedali ze vsetko v poriadku tak som ďalej neriešila az ked som prišla domov a čítala co mi tam vlastne napísali
Ďakujem.
A to vás gyn. o ničom neinformuje ? Mne de vždy hovorí čo vidí , cíti , ako je bábätko polohovane a pod , nikdy neodchádzam s tým že mi niečo nieje jasne
Je to úplne normálny nález na to v akom si týždni 🙂 ja som mala v 36 tt nález rovnaký - krčok 1,5 cm, hlavička nalieha, hrdlo zatvorené. Nič to neznamená, ja som takýto nález mala až do 42 tt a pôrod mi museli vyvolávať :D

A co sa ti na tom nezda? Normalny nalez vzhladom na tvoj tt. Krcok sa zacal skracovat (normalne ma 3-4cm), telo sa pomaly pripravuje na porod (neznamena to, ze porodis zajtra, moze to trvat tyzdne)
Krcok makkne uz v tomto stadiu tehotenstva, co je aj tvoj pripad (makksej konzistencie), zatvoreny - co je OK, plodova voda stoji- tak to ma byt, nevyteka.. a hlavicka nalieha - to mas ideal pri vaginalnom porode.
Suma sumarum - uplne standardny nalez na tvoj tt, telo sa pomaly pripravuje na porod. Ak by hocico nebolo v poriadku, urcite by ta lekar informoval.