icon

Začínam 41. týždeň tehotenstva. Stále nič?

miselkka
26. nov 2023

Ahojte, v piatok sme mali termín, no akurát co viem, tak krcok je polomakky , dĺžku neviem, keďže doktor povedal, že to až tak zmysel nemá. Som prvorodicka a čakáme chlapčeka, no ako čítam veľa z vás ste tu mali vyvolavany pôrod, poprípade sekcia- mne toto práve nepríde ako celkom v poriadku, keďže prietoky, placenta aj bábo všetko je v poriadku. Nemám ani problémy s tlakom a dokonca ani žiadne opuchy nôh, akurát len cítim, že sa bábo dosť natlaci na spodok a cítim tlak na konečník, čo je niekedy nepríjemné a občas mám miernu zápchu. Ste tu niektorá, čo ste mali podobnú skúsenosť? Snažím sa cvičiť s balónikom, robím aj naparky, no ak to nie je nevyhnutné naozaj nie som zástanca umelých zákrokov za každú cenu, len preto, že to už chcem mať za sebou. Ďakujem za pochopenie🙂

petamich
26. nov 2023

tak cakaj 🙂 ja som mala naplanovane vyvolavanie 10. den po termine a porodila som 8. 🤷‍♀️ v piatok som bola na kontrole, to uz som skoro tyzden prenasala a nic ani naznak, nicoho, ziadne pocity zvlastne, pozatvarana na 100 zamkov, v sobotu rano uz boli horsie odozvy a silne poslicky (sli sme na urgent na kontrolu radsej), v noci z nedele na pondelok mi praskla voda

miselkka
autor
26. nov 2023

@petamich ďakujem pekne, to isté mi povedal aj doktor- ak už by som 10.den prenasala, tak by si ma tam už nechali a pristúpili by k vyvolaniu...no, skúšam rôzne veci, pijem aj malinik, alchemilku, ráno si dám polievkovú lyžicu pupalkoveho oleja, s partnerom mame sex v rámci možností ( fakt sa to nedá každý deň zase , a čo som čítala toho prostaglandinu by muselo byt fakt koncentrované množstvo, aby to nejako zabralo) ...tak len dúfam, že sa to dovtedy rozbehne :( ...

mimixxxx
26. nov 2023

treba skusit fyzicku aktivitu, tanec, chodza po schodoch, horuca sprcha, kupel..

colsami
26. nov 2023

Neboj sa nikto Ta nebude tlacit do "umelych zakrokov za kazdu cenu".
Vsetko co spominas, vyvolavacky ci sekcie sa robia v drvivej vacsine pripadov vtedy, ked treba a je to nevyhnutne. Takze nemusis sa tak velmi branit. Nikto to nerobi pre potesenie ci z dlhej chvile, ak k tomu nahodou aj dojde...
Nech vam to dobre dopadne 🙂

vilma7
26. nov 2023

Mne nepomohlo nič.. Žiadne chodenie po schodoch, alebo iné *recepty *. Dieťa sa vypýta, keď je pripravené.

Ja som rodila 2 x po termíne, raz na 8.den a raz na 5.ty. Nik nie je za chémiu, ale keď treba pomôcť, netreba sa brániť. Lebo to už môže byť aj neskoro.

cali2016
28. nov 2023

@miselkka skusila by som aj dlhe prechadzky

miselkka
autor
28. nov 2023

ďakujem pekne, tak dnes sme boli na kontrole a krcok je už taký polorozpadnuty a všetky ostatné výsledky sú v poriadku čiže aj bábo, placenta, voda a bábo nevedeli dobre odmerať, lebo už je dosť nízko, zatiaľ čakáme, dúfam, že už sa to nejako rozbehne a zatiaľ na umelé vyvolanie nie je dôvod, čo som rada.

janica_
10. dec 2023

@miselkka ahoj, ako si dopadla?

miselkka
autor
11. dec 2023

@janica_ ahojte tak nakoniec sc spinal , boli tam nejaké komplikácie, aj keď sa to relatívne rýchlo rozbehlo , no potom sa to zaseklo a už trebalo konať. Všetci sme už doma pokope a to je najdôležitejšie