icon

Zmeny v pohyboch bábätka v 8. mesiaci tehotenstva

28. okt 2025

Ahojte, začala som 8 mesiac (32 týždeň). A teda nejako sa zmenil charakter pohybov. Do teraz to boli dosť často take kopanceky a teraz cítim ako keby sa viac menej vystiera a tak. Boli sme aj v nemocnici pre iný problém tak viem že je všetko v poriadku.
Väčšinou to mame tak že v noci keď sa prehodím z jedného boku na bok tak cítim že sa kúsok pohybe. Potom keď vstanem ráno je aktívna to cítim aj do rebier take jemne a aj sa mi občas pohne bruško. A cez deň je to len take občas skôr sa len ponaťahuje a tak a potom pred spaním tiež.
Mali ste to tiež takto? Niekde som čítala že by sa malo bábätko pohnúť každé 2 hodiny a že by to malo byt 10 pohybov tak neviem ako to má byt.

Ďakujem.

zuzkaa1991
28. okt 2025

@anonym_autor ja som rodila v septembri kopance som zas nemala mne sa len prevalovala vypučala sa...vzdy pred spankom mala.diskoteku plus čikutku..najlepšie zaspavanie bolo.ze musela si.ona nájsť miesto takze raz jeden bok raz druhy a tak som sa presadzovala.aj 15min 🤦‍♀️....

Prve tehu bolo ze.som.skoro. nemala.ziadne pohyby bola.malicka takze.len vecer ked.som si lahla

Druhe co.so..vysse popisala.obca som.mala pocit.ze vyskočí z brucha tak sa pučila....
a ten pocet.pohybov 10 za 2hod je rôznorody nazor....ked chodite.ak 2hod.nieco.vybavovat alebo nieco robite dieta spi v.brusku.ak.sadnete trosku sa.ozve

Ale.kazde.tehu je ine ;) zaklad aby ste.cili.pohyby.ked oddychujete

cucoriedka97
28. okt 2025

Ja končím 33tt a je to poriadny rozdiel oproti tak mesiacu dozadu. Pohyby teraz cítim ako vlnu cez celé brucho, plus kopance do rebier. Stále fascinovane pozerám na brucho, je to poriadne vidno aj na pohľad, niekedy to brucho riadne nadskakuje. Náš sa hýbe zase extrémne, ja cítim minimálne 10 pohybov do 20-30 minút. Niekedy sa hýbe celé hodiny, budí má každú noc ☺️. Podľa doktorky je to takto v poriadku, každé bábo už má asi v brušku svoj temperament ☺️

selena_luna
2. nov 2025

Babatko uz ma o dost menej miesta. Takze tie pohyby su menej akcnejsie a budu sa este tlmit. Cez den ked chodis, babo ukolisas a spinka. Teda je prirodzene ze pohyby citis ked lezis a nehybes sa. Teraz je skor dolezite ci citis pohyby aspon denne. Teda pokial pohyby citis je to ok, nestresuj sa. ♡