Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@mana85 obdivujem tvoje pevné nervy. Keby sa to stalo mne, tak by som sa postarala o to, aby pani riaditeľka skončila. V prvom rade by som podala žalobu a jej návrh by som doručila starostovi, na samosprávny kraj, ministerstvo školstva a úrad na ochranu osobných údajov. PS: a za tučné odškodné by som dopriala niečo deťom.
@kikuska_wedge ja sa nebojim o seba, o nas, ze by sme to neustali. Bojim sa o to dietatko, ci by mu neublizilo, ked by citilo od ostatnej rodiny, ze nie je "nase", ked by boli biologicke deti vzdy na prvom mieste.
@kikuska_wedge ono to nieje take jednoduché ineho pedagóga sem do obce nevedia dostať každý školský rok sa hovorí o tom že už pôjde na dôchodok a vždy hneď panika že škôlku zatvoria name jednu triedu cca 12 deti a ona tu učí 48 rokov je veľa-veľa vážená. Pokiaľ su detí v škôlke spokojné a majú ju radi tak to nechcem riešiť inak než slušnou formou. Škôlka je u nás zanedbana riaditeľka hovorí že zriaďovateľ ako obec na škôlku prispieva minimálne zariadenie majú rovnaké ako na začiatku to co dostanú od obce ledva vystačí na bežný chod škôlky je to tam komplikované same o sebe , prispievať olej do ohňa sa rovná vystahovaniu z obce ... Ďakujem
@klara333 ja mám aj 💖 syna aj bio dcéru. Z mužovej strany rodina super ale z mojej je bol aj bude proti. Keď sme mali dostať malého som bola u nich a oznámila im to a od vtedy sme tam neboli lebo môj otec to malému zakázal a videla som sa s mamou 3x otec jej nedovolí prísť k nám (15mesiacov). Zo začiatku ma to veľmi bolelo ale teraz keď vidím aký majú vzťah moje deti neľutujem. A keby som to mala zopakovať urobím to znova a už máme žiadosť aj na druhé. Moje deti sa ľúbia to je pre mňa najdôležitejšie lebo ani ja s mužom a ani moji rodičia tu nebudú na veky ale deti budú spolu a urobím všetko pre to aby nemali dôvod po sebe zazerať a aby sa mali radi.
@klara333 ano isla by som do toho...viacemenej sme do toho aj tak sli...nikto nevedel, ze ideme na pripravu na adopciu...mam dve dcery vo veku 13 a 10 rokov, ony to samozrejme vedeli...najprv sme sa rozpravali s nimi a hned boli za (len sa nevedia zhodnut, ci chcu brata alebo sestru 🙂 )...
osobne som sa velmi velmi bala povedat to mojim rodicom, oni su velmi konzervativni, podla mna trochu aj rasisticki...byvaju par km od nas a casto sa navstevujeme...a tak to velmi super vyriesila moja dcera, ktora im to povedala, ja som pritom ani nebola 🙂 a moja mamina to prijala super, ocino neviem, ci sa s tym uz zmmieril...takze reakciu priamu ti ani neviem povedat...ale mamina uz ustrikovala pre babetko svetrik, ocino uz pripravil postielku u nich a stale sa pytaju, ze kedy bude babetko 🙂
a co sa tyka manzelovej rodiny - ti sa o nas velmi nezaujimaju, ale tiez to prijali velmi pekne, povedali, ze je to od nas velkoryse ale inak sa o tom nebavime...
a na otazku ci by som do toho sla, keby to nevedeli prijat...urcite ano! je to o nasej najblizsej rodine a ako pise beka, najvacsiu cast zivota prezijeme so svojimi surodencami a ked vidim viacdetne rodiny tak viem, ze chcem aby mali moje deti viac surodencov 🙂
neviem ako velke deticky mate vy, ale podla mna hlavne oni s tym musia byt ok, je to o kazdodennych radostiach a starostiach...ak ho prijimete vy ako rodicia a surodenci, tak je to to, co dieta potrebuje...
a ked myslis na to, ze co dieta, ci mu to neuskodi...pozri sa na to, ze keby to dieta zostalo v detskom domove a vy by ste si ho k sebe nevzali...neporovnatelne 🙂 ...ked trochu porozmyslate ... odpoved uz mate ❤
@bosorkabb No nám trvalo pri oboch deťoch cca 3 roky, keď rátam od kedy k nám prišli až po posledný súd - osvojiteľský.
začalo to predbežkom. Potom pestúnstvo- 1.súd, potom právna voľnosť dieťata- 2.súd, potom predosvojiteľská- 3.súd a nakoniec osvojenie- 4.súd.
A kdeže pri každom dieťatky, tak sme to mali všetko dvakrát.
Ale máme to za sebou a už sú len naši... obaja. 😉
@beka22
@anettta Moja rodina prijala moje deti úplne bez problémov. Ale to som aj čakala... iba dve prekvapenia ma čakali a to keď som prišla s malým k mojej babke... teda malého prababke, tak ona sa na neho pozrela a opýtala sa ma či viem čo má za rodičov a či to nie sú cigáni.
Tak to som bola zaskočená tak, že som ani odpovedať nebola, ale išla som si poplakať vedľa... no ona to tak nemyslela a ja to viem, lebo vidím, že ich oboch má veľmi rada.
No a ešte jedna reakcia od mojho uja, ktorý sa spýtal či sme určite dobre urobili a na ten jeho sklamaný pohľad nezabudnem.... ale po dlhšej dobe sa mi priznal, že on nevedel, čo má povedať a že mu bolo ľúto, že nemáme a asi ani nebudeme mať svoje deti, ale to neznamená, že sme si ich nemali zobrať, len bol zaskočený, že prečo?
No a teraz ich práve on má asi zo všetkých najradšej.
Niekedy ľudia prekvapia... aj v dobrom, ale aj v zlom.
No keby sa mal člověk vždy riadiť podľa druhých, tak neviem kde by sme boli...???
V prijatí dieťatka sa treba riadiť svojím srdcom.
@mana85 chápem, tak držím palce, nech dostanete čo najskôr novú lepšiu pani riaditeľku.
Kocky kto ste z tt kraja napiste mi ss prosim. Dakujem
Ahojte dievcata. Nachvilocku sa mi podarilo sem nakuknut, tak vam vsetkym davam hlasenie. Maly je uzasny, velmi vsetko vnima, pozoruje a co je hlavne uz sme sa zosuladili. Najviac ma dostava ten jeho usmev.Idem z neho do kolenie. Nechcem sa zapovedat ale asi to je chlap mojho zivota 😍
Je velmi zlatunke, mile a dobrunke dietatko. Vsetci ho nesmierne milujeme- cela rodina a nasi priatelia. Moje krsnata, 24 a 18 rocne baby, su z neho uplne paf.
@marcelarefat tešime sa s tebou, uživaj mamina❤
@marcelarefat uzivajte sa a ,,nasavajte,, sa jeden druheho, majte krasny zivot ❤
@marcelarefat teším sa veľmi s Tebou, oplatilo sa počkať na tohto chlapa 😍, si úžasná maminka 👶
Som veľmi sklamaná z reakcií mamičiek,doprajem to každej z nás,ale ma zaráža keď už dostane bábätko tak sa akože nepoznáme zrazu sme cucie.Nezávidím,však aj náš čas príde ale zrazu? Nechápem.
@marcelarefat užívaj si tieto vzácne chvíle. Poznám to a nezamenila by som ich za nič na svete. Veľa zdravíčka a lásky.
@marcelarefat gratulujem a uzivaj si tieto chvilu😘
Ahojte baby, žienky, ženušky. Ako dlho Vám trvala príprava na pestúnstvo a cca ako dlho ste sa dočkali kým ste dostali dieťatko do pestúnstva? 🙂
Áno vlastne už som aj vo fáze vybavovania 🙂 Mala som kontrolu z Mestského úradu aj z UPSVaR. Sice prípravu som ešte nezačala (neviem prečo) no už mi prišli aj papiere z BB, že som zaradená do zoznamu. Preto ma zaujímalo ako dlho trvá konkrétne príprava 🙂
@zuzanka99 v zozname - ak myslis poradovnik - este nie si, len ti prislo oznamenie ze zaevidovali tvoju ziadost. Na pripravu si musis najst subjekt (Usmev, Navrat) alebo psychologa UPSVaR, ktori ti daju terminy, kedy mozes zacat. Ale zaradia ta do pripravy az v den, kedy im dorazi dokumentacia z uradu (povies im sama kam to poslat, co si si vybrala). Az po absolvovani pripravy ta zaradia to poradovnika cakateliek... Ja som v stadiu, ze zacinam pripravu o tyzden, ziadost mam podanu od 2/2017, pevne verim, ze do konca prazdnin budem v poradovniku. Drzim palce 🙂

@klara333 ja by som šla do toho. Bolo by mi to ľúto, keby sa takto k tomu postavil napr. môj tatino alebo brat, ale išla by som. Je to moja vec, resp. vec najbližšej rodiny (manžel, deti). Ani od nás z rodiny to úplne všetci neprijali, ale je to ich smola. Nedala by som tie moje poklady za nič na svete. Každý deň mám pri nich dôvod na radosť a som konečne šťastná. Po toľkých rokoch čakania, si to aj zaslúžim. Kto ma pozná, má ma naozaj rád, tak to aj chápe.