icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

kikuska_wedge
25. máj 2017

@klara333 nenachajte sa odradiť. My sme mali záujem o súrodencov do 5 rokov. Tiež nám vraveli, že takí nie sú a už tu pri mne džavocú. Išli sme si za svojim a dostali sme to najväčšie šťastie.

klara333
26. máj 2017

Prosim vas, ked ste vybavovali potvrdenie o prijme za 12 mesiacov, rozpisovali Vam to po mesiaci, alebo Vam dali udaj individualne pre kazdy mesiac? A Staci hruba mzda, alebo cista, alebo aj potvrdenie o odvodoch? Na upsvare mi nedali tlacivo, ze k tomu nemaju a na nasom mzdovom mi dali tisic otazok, ako to chcem. a pani na upsvare ze nevie, ze to na mzdovom musia vediet. niekedy si pripadam trochen ako v kocurkove 😀

bosorkabb
26. máj 2017

@klara333 mne dali priemerny rocny príjem a stačilo.

zuzanka99
26. máj 2017

@klara333 keď chceš môžem ti v IP poslať tlačivo ktoré dali mne v práci a ktoré som následne aj odniesla na UPSVaR 🙂

maninka1974
26. máj 2017

@klara333 ja som potvredie o prijme mala vytlačené výplatné pásky za posledný rok na jednom papiri... myslí že to bolo dobre ...muž mal priemernu mzdu na jednom liste jedno číslo....všetko akceptuju podla mna ...

klara333
26. máj 2017

@maninka1974
@zuzanka99
@bosorkabb
vdaka, kedze mi pani nevedela povedat, co presne poztrebuje, vytlacili mi ciste/hrube mzdy za poslednych 12 mesiacov a predpokladam, ze to bude stacit 🙂

ellen2016
26. máj 2017

na ukoncenie pripravy staci len potvrdenie o prijme,ale na sudy treba bud vyplatne pasky alebo potvedenie prijmov za 12 mesiacov,kazdy mesiac osobitne.

beka22
26. máj 2017

@ellen2016 my sme ma posledný súd potrebovali papier o príjme a dali priemernú hrubú mzdu a na súde to stačilo. Podľa mňa záleží od sudcu

laura1994
27. máj 2017

@mana85 Ahoj. My sme tiež na tom rovnako... Vlastné detičky mať nemôžeme... Každý n vraví, že sme ešte mladí, že určite sa to podarí...že existujú aj umelé oplodnenia. Samozrejme že o umelom oplodnení počúvam z každej strany a už mi to lezie poriadne na nervy. Tiež sme sa rozhodli pre adopciu. Som rada, že som niekoho takého s podobným mojím osudom našla . Ja mám 23 rokov, manžel 25.

mana85
27. máj 2017

@laura1994 nenechajte sa odradiť 🙂 držím päste! 😉

berginkan
27. máj 2017

@laura1994 ahoj, prepac ze tak osobne, ale mate taku diagnozu? lebo ak nie tak ak mozem poradit skuste popremyslat aj nad tym oplodnenim. vzdy mozete aj adoptovat. mozete byt v procese adopcie a zatial skusit to. ked tak sprosto poviem, umele je otazkov cca 2 mesiacov, je to drahe, narocne, ale ja by som raz skusila.

mysiak001
28. máj 2017

@laura1994
Určite sa nenechajte odradiť

krista5
28. máj 2017

@laura1994 my sme na to boli podobne ivf sme odmietli a mali sme.ja.27 a manzel 26 ked sme zacali pripravu na adopciu. Nedajte sa odradit, my sa uz 2 roky tesime z nasej princeznej😀

aveeva72
28. máj 2017

Ahojte dievcence, konecne sme po dlhom cakani zaradeni do zoznamu ziadatelov o osvojenie 🙂Na biele zdrave dieta do 1r. sme na 222.mieste, na poloromske na 12.mieste. Momentalne vybavuju marec 2014.

anettta
29. máj 2017

@aveeva72 a ktory kraj ste?

aveeva72
29. máj 2017

A zabudla som napisat, ze som z BA kraja...Inak to cislo 222 je hrozne, neviem si predstavit take dlhe cakanie. Ta 12ka uz znie lepsie...snad budeme mat stastie, aj keby sme si zobrali poloromske dieta. Mam len obavy, aby ho okolie prijalo, aby ho deti nesikanovali...Mate niektora poloromske dietatko? Podelite sa o svoje skusenosti? Vopred dakujem🙂

jafnka
29. máj 2017

@laura1994 ahoj. ja mám 31 a naša srdiečková má už 4 roky 🙂 takže tiež relatívne skoro sme ju mali podľa niektorých. biologické dieťatko nemáme a či mať niekedy budeme nechávame na náhodu (5 rokov som nebrala antiku a nič). nechceme zisťovať či môžme alebo nemôžme mať, behať po doktoroch a riešiť umelé oplodnenie. berieme to tak, že keď sa to má stať tak sa to stane. nemáme absolútne nič proti tomu keď si niekto zvolí túto cestu, ale jednoducho pre nás to nie je tak ako pre niekoho nie je adopcia. a osobne mi je úplne jedno čo si myslia ostatní 😉 dajte aj vy na vaše pocity a nenechajte sa znechutiť poznámkami ostatných (ja som raz napríklad použila toto keď už mi to raz fakt liezlo na nervy - umelé oplodnenie? poznám, dobrá vec, zaplatíš mi ho? dotyčná zo seba dostala už len - veď je to vaša vec...) držím vám palce nech máte už čoskoro doma svoj uzlíček šťastia či už takým alebo onakým spôsobom

hariet
29. máj 2017

@jafnka hehe, to je aka dobra odpoved 🙂) Presne tak, kazdy clovek to vnima inak, niekto neda ani jeden pokus IVF a niekto skusa aj 10 krat. Na toto proste nemoze byt sablona a je to strasne individualne...

sara119911
29. máj 2017

@jafnka dakujem uplne si skvela odpoved,najblizsie sa svokry spytam ci chce zateplit dom alebo nam zaplati umele oplodnenie - taktiez nemame pochopenie s adopciou

mysiak001
29. máj 2017

tu je náš srdiečkový

laura1994
29. máj 2017

@jafnka Ďakujem krásne tebe aj všetkým ostatným za podporu. Myslela som, že chápavý, empatický ľudia už niesu.. ale som rada, že táto skupina je, že sa tu každý podporuje a aj poradí.. asi tvoju odpoveď budem aj ja používať 🙂 ... My sme v piatok poslali papiere.. ešte musime ísť za pani na úrad kedy môžme začať prípravu. Čo sa týka tej prípravy viete mi povedať, čo ma čaká? Aké otázky približne? A hlavne, či sa tam aj niečo kreslí lebo som antitalent na kreslenie. 🙂 ako dlho ste čakali na dieťatko?

laura1994
29. máj 2017

@berginkan dr nám odporúčajú umelé oplodnenie . Ale ja to zatiaľ nechcem. . Necítim sa na to. Som stotožnená s adopciou... Peniažky u nás až tak veľký problém niesu ale pre mňa by to bolo svetielko nádeje a viem, že aj sklamania a znova by som bola psychicky zlé na tom.. ja som sa stotožnila s adopciou

mysiak001
29. máj 2017

@laura1994 Kreslil som strom teda mal to byt strom. Čakali sme cca 2 roky

jafnka
29. máj 2017

@laura1994 tak my sme robili prípravu cez návrat. preberali sme tam rôzne veci - napríklad prečo sme sa rozhodli pre adopciu, ako to vníma okolie ak sme to už povedali, aké druhy osvojenia existujú a ktorý je pre nás ten pravý, veľa sme sa dozvedeli ako to opustené dieťatko vníma, aké môže mať problémy a prečo, prečo je dôležité pripútanie a tak. niektoré ozaj zaujímavé veci - podľa mňa by to mohli mať aj "normálne" mamičky takéto posedenia, aspoň by sa tu nesťažovali a nezdalo by sa im čudné, že to ich dieťa chce byť v kuse pri nich. neviem ako je to s prípravou inde, ale tak asi je to podobné. a či sa tam kreslí? no tuším sme niečo ozaj kreslili, ale neboj, nemusíš byť picasso 😉
na drobca sa čaká hlavne podľa požiadavok aké máte a sčasti aj podľa toho, či idete cez úrad alebo necháte hľadať cez organizáciu. my sme išli cez návrat a na konci apríla 2013 sme boli zaradení do poradovníka a 12teho augusta 2013 sme si bambuľku viezli domov a už u nás ostala (aj vďaka ústretovej pani riaditeľke DD)

jafnka
29. máj 2017

@sara119911 aj mužova sestra mala nejaké blbé reči, že prečo sa chceme starať o cudzie dieťa, že či sme normálny. nuž tak sa jej mm spýtal, že či aj jej frajer Maťo je nenormálny keď sa stará o jej syna (mala ho z predchádzajúceho vzťahu). tak potom už aj ona stíchla a čuduj sa svete, nedávno si Maťo toho jej syna adoptoval
takže nikdy nehovor nikdy

laura1994
29. máj 2017

@mysiak001 a išli ste cez upsvar? Máte bez etnickej príslušnosti?
@jafnka ďakujem krásne. Najviac sa bojím toho kreslenia. Som antitalent... Hlavné postavy a tváre kresliť neviem. My ideme cez upsvar. A do kedy od podania žiadosti sa musí urobiť tá príprava? Pretože ja by som chcela od júla začať lebo celý júl aj august mám dovolenku

bosorkabb
29. máj 2017

@laura1994 pripravu by ste mali ukončiť do roka od kedy ste odniesli papiere. Dá sa to v pohode stihnúť.
My sme žiadne tváre nekreslili. Pozreli sme si video pokecali o pocitoch dieťaťa o vztahovej väzbe a tak. O tom aké dieťatko chceme a prečo,ako to berie naša rodina a nakoniec boli testy osobnosti a taketo veci. Nič hrozné.

jafnka
29. máj 2017

@laura1994 sedenia sú podľa dohody, akurát musí byť počet hodín splnený a že to má byť do roka ako píše @bosorkabb neviem ako je to cez úrad, ale my sme mali aj dve alebo tri sedenia skupinové čiže to muselo vyhovovať viacerým ten čas

karkana
29. máj 2017

@mysiak001 aký je už veľký, ,,,,,,,,,🙂

lenka2905
30. máj 2017

@laura1994

Podľa mňa záleži na kraji v ktorom budete robiť prípravu...osnova je v podstate asi podobná (čo treba prebrať), ale každá psychologička má svoje rozdiely, nie?...my sme veľa hovorili o našom vzťahu - ako zvládame krízu, čo sme spolu zažili, ako sme sa spoznali, koľko sme spolu... o našich rodinách - aké bolo detstvo, čo dobré a aj zlé si nesieme z rodiny...ako sú ostatný stotožnený s adopciou...psychodiagnostické testy...a kreslili sme - rodinný erb a strom..ale vôbec nejde o to ako vieš kresliť (išlo skôr o obsah kresby, našu spoluprácu, dominanciu vo vzťahu 🙂...toho sa neboj..ani ja a ani môj manžel nevieme - ako 6 ročné deti 😂😝