icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

darca100
29. jún 2017

@ellen2016 dakujem 🙂

darca100
29. jún 2017

@yukki dakujem velmi pekne 🙂 pomohlo mi to, velmi!

ckatka
1. júl 2017

baby, co myslite, co je vhodne doniest na prvu interakciu? bude sa konat u profimamy, chlapec ma pol roka

maninka1974
1. júl 2017

dáku peknu hračku pre deti v jeho veku ...

anettta
1. júl 2017

@ckatka akurat mu pojdu zubky, ja by som vzala hryzatko alebo nieco co bude vkladat do pusinky 🙂

ckatka
1. júl 2017

@anettta vidis to mi nenapadlo... diky za tip

karkana
3. júl 2017

volali mi z úradu, končil mi odklad,že čo dalej, tak sme ešte dali pol roka,,,,,,,,,,pani ma hned schladila,,,,,,že nemám načo čakať,že si to dieťa ani neužijem ,lebo vek nepustí a nedožijem sa ked bude veľké,,,,,,,😕no fakticky presne toho sa bojím,,,,,,,43 je už dosť,,,len momentálne mi to zdravie nedovoluje.. No a hned nato telefon zo zdravotnej pois., ako som spokojná s nimi za synčeka XY,ktorého sme vrátili,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,no asi ešte figurujem ako mama,,,,,,,,,,,,,,,,,,

nikola116
3. júl 2017

ahojte buduce maminky je tu niekto kto nastupuje na pripravu do Navratu v Septembri ?

klara333
3. júl 2017

@nikola116 kde robi navrat v sept. pripravu prosim?

nikola116
3. júl 2017

@klara333 navrat nerobi v septembri az December bo zaciatok januara, v septembri robi len usmev preto ideme tam

klara333
3. júl 2017

@nikola116 aha, myslela som, ze idete do navratu, ked ste sa pytali, kto tam zacina v septembri 🙂

darca100
3. júl 2017

ahojte, je medzi vami nejaka dobra dusa, ktora ma knihu Adopcia - vztah založený na sľube? neda sa nikde zohnat... dakujem

beka22
3. júl 2017

@karkana ahoj teta na soc.bola veľmi milá.no ale ten telefón zo zdravotnej som nepochopila. Čo majú za problém veď toho malého si nemala dlho či?

mysiak001
4. júl 2017

Pozdrav od syna

mana85
4. júl 2017

@karkana veď prihlásiť na poisťovňu sa môže až po sudnom rozhodnutí nie ? Ako inak by mohli uviesť Tvoje meno ? A ak si musela aj sudom zrušiť osvojenie alwbo predosvojitelsku si to nepamätám tak im na vymazanie Tvojich údajov muselo stačiť rozhodnutie o zrušení...

bbbarunka
4. júl 2017

@darca100 skúšala si ju nájsť v knižnici?

nikola116
4. júl 2017

@klara333 sorry pomylila som sa velmi sme chceli Navrat ale nerobia uz tento rok a nechce sa nam cakat tak ideme cez Usmev 🙂 stale mam v hlave Navrat 🙂

klara333
4. júl 2017

@nikola116 my sme sa boli pytat aj tam aj tam, ale rozhodli sme sa pockat na navrat. tak som zvedava. drzim palce.

anettta
4. júl 2017

@nikola116
@klara333 dievcata my sme na tom boli pred rokom rovnako, chceli sme ist cez navrat,. ale nerobili pripravu, tak sme sli cez usmev. bolo fajn, aj ked kedze my uz mame biodeti, tak vela veci som uz vedela a nepotrebovala by som ich pocut...mne skor chybali niektore informacie napr o prijati romskych deti, ako brat a ake vztahy a konflitky ocakavat ked su uz v rodine biodeti...a neviem, ci v navrate taketo info poskytuju....
ale musim povedat, ze do usmevu sme velmi radi s muzom chodili, vzdy sme sa tam tesili a pripravu sme mali asi najrychlejsie hotovu...behom 3,5 mesaica sme boli zapisani do zoznamu. teraz cakame uz vyse pol roka na dietatko...
a v usmeve je uzasna psychologicka Andrejka Hudekova, ta vie dat vela...tak Vam drzim palce, nech sa dari 🙂

nikola116
4. júl 2017

@anettta super ddakujeme ;) no my skusime usmev a uvidime ci vobec otvoria povedali ze zalezi ci sa prihlasi dost ludi ak nie tak navrat 🙂 my sme si dali ze chceme starsie deti do 5 rokov a aj surodencov takze priprava a snad to pojde rychlo ;)som rada ze teda aj usmev je fajn lebo poznam ludi len co sli cez Navrat a velmi si pochvaluju 🙂

zuzlicek44
6. júl 2017

My máme prípravu cez upsvr a super,nemenila by som. Perfektna a skúsená psychoska,aj mužovi aj mne sa páči..🙂

laura1994
6. júl 2017

Aj my máme prípravu cez upsvar a tiež by som nemenila. Veľmi milá, ústretová, psychologická, ktorá so všetkým poradí, vysvetlí aj sa zasmeje

nikola116
6. júl 2017

@zuzlicek44 my sme tiež chceli ísť cez upsvr ale už v máji mala pani naplnený stav domkonca roka :( tak inú možnosť nemáme ako ísť cez úsmev ale verím že to bude fajn

avogiles
7. júl 2017

Dievcata, aku mate skusenost s reakciami vasich rodicov a svokrovcov na vase oznamenie o planovani adopcie?

bosorkabb
7. júl 2017

@avogiles u nás velmi dobré,všetci nám priali a teraz malú zbožňuju.

avogiles
7. júl 2017

Mna velmi mrzi, ako reagovali na romstvo. Velmi sme chceli romske alebo poloromske babo.... ale oni maju take silne predsudky... neboli by schopni ho prijat. A tak sme spravili kompromis a bude asi biele... no moji rodicia su zasadne proti adopcii, ich reakcie su az extremne. Moja mama sa vyhraza, ze sa od nas odstrihne. Dlho som to spracovavala, ale nenechame sa odradit...

bosorkabb
7. júl 2017

@avogiles to my je ľúto. U nás to že mala je rómka nikomu nevadí a keby aj vadilo ich problém.

erio
7. júl 2017

@avogiles my sme si zobrali romske deti, nelutujeme nic. Sirsia rodina reagovala, no ako kto, niekto v pohode a niekto nas ma za blaznoch ale to je normalne s tym sme aj pocitali. My sme o adopcii nehovorili nikomu, az ked mal maly uz prist k nam. Najlepsie je ich nazory neriesit, mohli by negativne posobit na vase rodicovske vzajomne prijatie dietata.

maartinkaa
7. júl 2017

my sme zasa oznamili vsetkym priatelom a znamym, ze ideme do adopcie, /aj ked uz sme mali styri vlastne deti/, este pred podanim ziadosti,,,,ale u nas sa nenasiel nikto, co by oponoval, alebo sa s nami netesil, a tak je to aj teraz, ked ma mala uz dva roky

anettta
8. júl 2017

@avogiles no to mi je luto...my mame tiez dve biodcery...ked sme oznamili adopciu reakcie najblizsej rodiny boli pozitivne (na moje velke prekvapenie). Samizrejme ze to bolo o tom ze ake dieta chceme...no mne je to jedno, muz je viac za biele ale v podstate sme si povedali ze ak bude medzi nami chemia tak nam nezalezi na tom co ma dieta v papieroch uvedene...moj ocino je proti romskemu dietatu, ale my to neriesime...my budeme jeho rodicia a stari rodicia bud nase rozhodnugie prijmu alebo nie....je to na nich....ale nakoniec nas volali k malinkemu novorodencovi chlapcekovi, cisto romsky....a ked ho moj ocino uvidel len na fotke tak sa usmial (verim tomu ze sa aj vnutorne tesil) a povedal ze konecne bude mat s kym hrat futbal 🙂
Ale ja som pocas celeho roka u nasich rozpravala o osudoch tych deti v ded, vela sme sa o tom bavili a nakoniec to za ten jeden rok vsetci vstrebali a velmi sa tesia a uz nik neriesi ci rom ci nerom... malinkeho chlapceka zatial nakoniec nemame ale sme v netrpezlivom ocakavani....

Prajem vam vela sil aby ste to nakoniec ustali a vsetko skoncilo tak ako ma. Drzte sa 🙂