Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
ahojte kočky, tak to vyzera tak, že budem mať čoskoro pokladik doma.... je to babenko, ma par dni a chcem sa spytat na prakticke info... som zivnostnik, SZCO, ako mam teraz postupovat? dievcatko je este v porodnici, je mimokrajove... co sa vybavuje skor? ako materska v mojom pripade? Mozem na nu nastupit ked uz bude malinka doma hned? Je tu niektora z vas, ktora by mi vedela poskytnut tie zakladne info pre szčo? dakujem
Dievcata ako dlho sa caka na biele dieta v TT-kraji?
Knihy o adopcii a pestúnstve:
Děti, které se rodí v srdci
https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/deti-kte...
Dary se přece nevracejí
https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/dary-se-...
Domov je místo, odkud tě nevyhodí...ani když vyrosteš
https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/domov-je...
Veža z kociek
https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/veza-z-k...
ahojte, chcem sa opytat, moj partner meni zamestnanie a stava sa zivnostnikom. k ziadosti treba pripojit majetkove veci a popisat kde pracuje. kym si zalozi firmu atd. tak pojde na urad prace. je to komplikacia? moze to ovplyvnit ich rozhodovanie? dakujem
@anettta ahoj! ja mám teraz rozčítanú knihu - Děti, které se rodí v srdci, a tam píše mamička aj o problémoch, ktoré mali s rómskym adoptovaným synom. /nie veľmi obšírne/ Ale kniha je o rôznych problémoch detí, ktoré majú v adopcii alebo pestúnstve- podĺa mňa bez ohľadu na etnikum. Veľmi sa mi páči pohľad mamičky na adopciu a riešenie problémov s tým spojených 🙂 Iné knihy nepoznám, ale mana85 dobre poradila ohľadom kníh. 🙂
Ahojte dievcata..mozno si niektorá namna pamatate..a mozno nie..troska pripomeniem moj pribeh.som manzelka-matka troch detí..zostala som zasa tehotná po 4krát...dieta sme si uz nemohli dovolit po ziadnej stránke a na potrat sme nepristupili tak sme sa rozhodli dat dietatko na adopciu a urobit tak jeden pár stastným..verte bolo to velmi tazke obdobie..vela som plakala co som to spravila.a tie myslienky kde je moje dieta u koho ako sa má..kiez by som aspon toto mohla vediet..len tak sa prizerat ako rastie a ci je vsetko v poriadku..no neviem vobec nic...Dnes je to presne rok co som porodila..dnes ma moje dietatko rok..myslim na to male krasne dievcatko dnes uplne celi den.ako asi vyzera,urcite jej vystrojili krasnu oslavu ..a ja jej len želám stastný zivot.a lubim ju aj ked ju nemam a nebudem mat.v srdiecku ju budem mat stale.
@liluska155 Ďakujem Ti za jej nových rodičov 🙂 Veľmi Ťa obdivujem a vážim si Ťa.❤
@opicka2 Dakujem..vazim si ze ma neodcudzujete ale podporujete..som rada ze som jej dala zivot a bude ho mat krajsi inde..❤️
@liluska155 Obdivujem tá! A zároveň ti ďakujem za tú mamičku... Tiež by všetky ženy miesto potratu uvažovali tak ako ty. Nelutuj svoje rozhodnutie... Máš veľké srdce....
@liluska155 Krasne..Smutne a zarovne krasne! Az ma pri srdci boli! ❤
@liluska155 Aj ja ťa obdivujem a ďakujem Ti tiež za jej mamičku. Ďakujem všetkým matkám ktoré umožnia takto nám ostatným ženám sa stať matkami. Ďakujem aj môjho Adamka mame každý deň, že mi to umožnila.
Neboj určite sa ma veľmi dobre a je veľmi lubena. Viem to z vlastnej skúsenosti. My tiež všetci dávame malému všetku lásku sveta. A určite je to aj pri tvojom dievčatku rovnako.
Ono je to určite pre teba veľmi ťažké ale ozaj nech ťa hreje ten pocit na srdci, že má určite úžasnú rodinu , ktorá ju ľúbi a bude vždy ochraňovať.
Želám ti všetko dobré.
@liluska155 velmi Ta obdivujem za Tvoje rozhodnutie (rozhodnutie celej rodiny) i ked to muselo byt emocne velmi silne a tazke obdobie, ale DAKUJEM aj za to dievcatko, ze bolo lubene uz v brusku a mala urcite ovela lahsi start do zivota a dakujem aj za jej novych rodicov, Vsetci jej prajeme vsetko len to najlepsie a najkrajsie do zivota ❤ a taktiez celej Tvojej rodinke
@liluska155 si nesebecká mama. Máš môj obdiv. Dievčatko sa má určite dobre. Aj ja mám doma také zlatíčko a vždy do konca života budem vďačná biomame nášho❤ za jeho život. Určite tak isto cítia aj šťastný rodičia "vášho spoločného" dievčatka. 😘
@liluska155
@liluska155 nášmu chlapčekovi sa stalo niečo podobne. Bol už niekoľké dieťa a neplánované, takže podľa mňa jeho mama spravila najlepšie čo mohla keď ho dala na adopciu. U nás mu bude isto lepšie ako niekde kde ho nechcú a nemajú ani na základnú výbavu.
Dievcata DAKUJEM z celeho ❤ ...ja by som dalsie dieta nezvladla.ale som rada ze ma urcite svoju rodinu a miluju ju...no mysliet na nu neprestanem.
@liluska155 klobuk dole pred Tebou...a si bud ista, ze si Ta vsetci pamatame 🙂
to, co si urobila pre svoje dievcatko je obrovsky nesebecky cin, co urobi vo svojom zivote malokto...
...potlacit svoje potreby, aby druhemu cloveku bolo lepsie, fakt na to ani nie su slova...
skoda ze neexistuje nieco ako otvorena adopcia...citala som, ze v cechach to uz zaviedli...ze si maminka, ktora chce dat dieta na adopciu moze vybrat nahradnych rodicov pre svoje dieta...podla mna by to mohli zaviest aj na slovensku, nebolo by tolko potratov...a boli by stastnejsie aj deticky...keby mali moznost poznat svojich nahradnych rodicov uz pred narodenim a mohli byt s nimi hned ako pridu na svet...
ach jaj...tento system...

@fatma1 ak rozhodnu 12.9. Tak by ste mali podat navrh az 12.10. Este sa tam do tohto datumu moze nieco "zomliet" napr. sudca o PNkuje a odrocia to ako nam napr. o 5 mesiacov. S NO mozte naraz podat v tom istom navrhu zaroven aj predosvojitelsky navrh, tam tiez usetrite cas, niektore sudy to akceptuju. Kedysi to nebolo mozne. Ak ste to uz podali, skuste sa dohodnut s koliznou, ci staci k tomu nejaky dodatok alebo znovu novy navrh. Ona zastupuje jeho prava, mala by to prezistit na sude.