icon

Aky je váš názor na vynosenie dieťaťa inou ženou?

talula
16. feb 2014

Ahojte !
Zaujima ma, aky mate nazor na to, ked zena alebo muz je neplodna/y, a rozhodnu sa, ze dieta im vynosi ina mama, samozrejme za peniaze. Ja osobne neviem ako sa mam k tomu stavat, da sa povedat, ze nemam na to nazor. Vyjadrite sa ..

burberry2308
31. júl 2014

viem ze to sem nepatri asi ale stale zufalo hladame nahradnu maminku,ktora nam vynosi babetko z nasho materialu.......dakujem

kiki68
18. aug 2014

mne sa paci,ak to niekto spravi,ale nie pre prachy,ale pre to,aby pomohol niekomu,kto je zufaly a nestastny bez dietatka. Napriklad keby islo o moju naj kamosku,alebo o niekoho z mojej rodiny by som to spravila. U nas sa to vsak legalne neda.

ajsenz
18. aug 2014

@burberry2308 ja by som do toho išla vždy som to chcela 🙂

tortelinka
18. aug 2014

@winona24 začítala som sa do témy a nepochopila som tvoj príspevok...že ak si je niekto schopný adoptovať dieťa, tak má byť aj schopný nechať si porodiť dieťa inou ženou? Či zle som pochopila?

alni
15. jan 2015

Ahojte.
Hladam seriozny pár ktorý hľadá NM....

berilka
16. jan 2015

@cmulinko súhlasím s Tebou. Žiaľ, aj keď to znie neuveriteľne, v tomto svete už i v takejto sfére, ktorá by mala byť ozaj riešená s najčistejšími motívmi, je to často o biznise. A tie spomínané chudobné žienky, ktoré kvôli tomu aby si zabezpečili svoju rodinu a bábätko vynosia inej bohatej žienke, si často tú bohatú nenájdu samé. Do chudobných štvrtí chodia organizovaní "pomocníci", ktorí za nemalý poplatok "pomôžu" chudobnej, ak bohatej vynosí dieťa. Chudobná prijme všetky podmienky stanovené "pomocníkom", lebo potrebuje peniaze. Bohatá prijme všetky podmienky stanovené "pomocníkom", lebo potrebuje dieťa. A "pomocník" z toho vyjde s balíkom peněz - je to vlastne novodobý biznisman a obchodník bez škrupulí a bariér. Verte-neverte v zahraničí takto ľahko dôjdete ku dieťaťu. A sú na to už aj noblesné kliniky, kde za neuveriteľné prachy takto zarábajú na "chudobnej" mladej plodnej a na tej "bohatej" neplodnej. Nikdy, a to viem iste, že NIKDY, tento obchod podporovať nebudem. Radšej adoptovať už narodené dieťatko, ktoré je odkázané na to, aby mu niekto dal domov.

dellfi
22. mar 2015

Ja osobne by som asi dietatko druhej zene vynosila, bojim sa len, ze by som bola smutna, ze ho budem musiet odovzdat.

jeennyv
23. mar 2015

@talula ak ide o peniaze je to pre mna cisto len o biznise a vyuzivani niekoho ako inkubator... a zas je to len pre tych, co si to mozu dovolit......ako niektore baby pisu, casto ide o zeny v nudzi chudobe, ktore pristupia na nieco, za akychkolvek podmienok...pre mna je to rovnake ako obchod s ludmi, organmi a podobne veci, pozistuj si na nete, je o tom mnoho skutocnych pribehov a casto taketo zeny ci ludia nekoncia najlepsie, lebo prioritnym je len to dieta, nie ta osoba........
.nieco uplne je ine ak sa rozhodne vynosit dieta mama dcere alebo podobne rodinne pripady, kde je to cin z lasky k blizkemu
...ja este napr. nechapem ako niekto nema nazor na nieco, ved predsa si o tom nieco mysliet musis.....

moniciak
23. mar 2015

Ťažko sa k tomu vyjadrovať... Na jednej strane to určite nie je normálne a je to aj proti prírode... Na druhej strane chápem, že keď niekto veľmi túži po deťoch, uchyľuje sa už k hocičomu...

evie_g23
29. júl 2015

Ja sa na to pozeram ako na uplne beznu vec. Zena da inej zene vely dar (vynosenim babatka) a samozrejme ze ta zena co ho vynosi za to dostane odmenu - co jej pomoze financne (pre nu a jej vlastne deti). Je vela zien ktore bohuzial dieta vynosit nemozu a adoptovat babatko je velmi tazke. Na zapade je to uplne normal. Na Slovensku to nie je ilegalne ani legalne, zakon to jednoducho neriesi.

pauliesivackova
2. sep 2015

Mne sa táto myšlienka páči a sama sa pohrávam s možnosťou, že by som sa stala náhradnou matkou. Som mladá 20 ročná baba, vlastné deti v budúcnosti nechcem a ak áno tak len vo veľmi vzdialenej, pomohla by som tým niekomu a navyše peniaze sú potrebné...

simi123bratislava
24. dec 2015

ak by sa nasla nejaka zdrava zena do 30tky ochotna vynosit babatko tym co nemozu mat najlepsie zBratislavy alebo blizkeho okolia tie ktore nie su proti a vedia co to obnasa ozvite sa mi prosim na mail dietatkoproblemy@centrum.sk dakujem velmi by ste pomohli

christin3
24. dec 2015

Čo keď tej žena co ma dieťa vynosit sa vyvinie vzťah k dieťaťu ktore nosí a nebude sa ho chcieť vzdať? Komu potom dieťa zveria? A budú trpieť obe strany. Príroda je silná a aj keď žena pred tehotenstvom povie ze bez problémov dieťa vynosi a vzdá sa ho materinský cit môže zvíťaziť. Toho by som sa bála

simi123bratislava
24. dec 2015

@pauliesivackova
ak by sa nasla nejaka zdrava zena do 30tky ochotna vynosit babatko tym co nemozu mat najlepsie zBratislavy alebo blizkeho okolia tie ktore nie su proti a vedia co to obnasa ozvite sa mi prosim na mail dietatkoproblemy@centrum.sk dakujem velmi by ste pomohli
@pauliesivackova

christin3
24. dec 2015

@pauliesivackova veď to, si mladá a ešte nevieš čo to všetko obnáša a peniaze nie sú všetko. O 10 rokov by si mohla ľutovať chybu z mladosti.

dellfi
24. dec 2015

@simi123bratislava a musi byt do tridsiadky. Mam 33 a raz som uz rodila a vsetko zbehlo uplne ok.

eli74
24. dec 2015

Na prvy pohlad mozno nic zlé.
Niekto je nestastny bez dietata, a co ked bude nestastny aj s dietatom? Da ho do decaku? Vrati? Jaj, prepacte, predstavovali sme si to inac? Kolko rodicov je nestastnych z vlastnych deti? To ze niekto bude mat konecne dieta, splni si jedno zelanie, ale nezaruci to stastie.
Druha vec, co ked ohrozi zdravie ci zivot tej druhej zeny pocas tehotenstva. Ona si moze mysliet, ze je zdrava, ale pocas tehotenstva sa nieco stane... Nie vzdy je tehotenstvo bezproblemové.

simi123bratislava
24. dec 2015

@dellfi pokial si myslite ze ste schopna otehotniet myslim tym zdravotne ze nemate problemy nie je problem ze mate 33 rokov ide ale o vazny zaujem a hlavne vediet co to obnasa ale tak detailne je najlepsie bud osobne alebo cez mail je mi to mozno ze aj neprijemne verejne riesit na takychto blogoch. ak nahodou viete vsetkoco to obnasa a chcete sa nejak dohodnut napiste mi do mailu problemydietatko@centrum.sk mozme to tam prebrat.

simi123bratislava
24. dec 2015

@dellfi dietatkoproblemy@centrum.sk omylom som mail zamenila pardon

sue
25. dec 2015

Koky, na SVK sa to rieši (čo viem ja) tak, že NM musí byť slobodná žena. Do jej maternice vložia embryjko. Na matrike pred pôrodom spíše NM a manžel/partner ženy súhlasné vyjadrenie o otcovstve. V RL je teda po pôrode ako matka zapísaná NM a ako otec biootec "majitel spermií". Následne sa NM vzdá rodičovských práv a bábo si osvojí manželka/partnerka majiteľa spermií....

evittam
25. dec 2015

@sue No čo viem ja, tak na SVK to zatiaľ nie je vôbec legálne a momentálne sa rieši, že ak sa dá žena na umelé oplodnenie, tak sa dopustí trestného činu a hrozí jej väzenie......celé zle. Ale myslím si, že toto určite neschvália...

sue
25. dec 2015

@evittam nie je to legálne ani nelegálne. Robí sa to 😊

...a s tým zákonom - netreba zatiaľ robiť paniku a čítať titulky bulvárnych plátkov, aj keď uznávam, že podporiť návrh takého zákona z akéhokoľvek dôvodu je hanebné 😉

evittam
26. dec 2015

@sue Ja nič nepodporujem a ani nešírim paniku - len som to spomenula. A áno viem, robí sa to - ale je to protizákonné - u nás v zákone to nemá podporu, čiže ak si to náhradná matka rozmyslí, tak nespravíš nič, ani žiadna zmluva ti nepomôže, nakoľko nemôžeš právne žiadnu uzavrieť - to je všetko čo som k tomu chcela napísať. A netvrdím, že s tým súhlasím..... 😉

evittam
26. dec 2015

@sue A posledné čo robím je,že čítam bulvárne plátky..... 😝 😉

anetkaadamko
26. dec 2015

ja viem, že na SR sa to nedá.......ale poznám jednu rodinu, kde mama vynosila dieťa dcere.....ale ako to urobili neviem.....obyčajná rodina.....

amstelko
26. dec 2015

@ematko29 nevieš si to vôbec predstaviť, keby si nemala ani jedno dieťatko, a mala by si 42-a viac rokov a za sebou 10krát IVF, minuté všetky peniaze, pár úverov na krku, vďaka pokusom na otehotnenie, tak potom napíš, že si to vieš živo predstaviť, realita takejto ženy sa nedá predstaviť tak ako to vidí ona

lunedi
26. dec 2015

Keby sa jednalo o moju rodinu tak by som nevahala,keby o cudzieho.....rada by som pomohla ale ,pochybujem ze by som sa potom toho babatka dokazala vzdat 😯 takze do toho by som radsej asi nesla....

amstelko
26. dec 2015

@anetkaadamko presne som o tomto rozmýšľala aj ja, lebo aj ja poznám rodinu a viem, že mama vynosila dcére dieťatko

ivanka_kralikova
29. dec 2015
Používateľ ivanka_kralikova je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ivanka_kralikova.

@talula na Slovensku to priamo zákonom zakázané nie je, nie je však možné si niečo takéto zazmluvniť... Takže vlastne by si nemala istotu.. To je ten problém. A je dosť možné že keď mamičke po prvýkrát prinesú bábätko, zamiluje sa doňto tak, že ho odmietne odovzdať... toto sa dopredu predpokladať nedá...

sue
29. dec 2015

@ivanka_kralikova NM po pôrode bábo neuvidí...