Aky je váš názor na vynosenie dieťaťa inou ženou?
Ahojte !
Zaujima ma, aky mate nazor na to, ked zena alebo muz je neplodna/y, a rozhodnu sa, ze dieta im vynosi ina mama, samozrejme za peniaze. Ja osobne neviem ako sa mam k tomu stavat, da sa povedat, ze nemam na to nazor. Vyjadrite sa ..
@evittam písala son už na predošlej strane, prečítaj si to prosím.
Kočky neviem prečo sem píšete nezmysly - tie, ktoré ste to nezažili... Na SVK sa tiež robí náhradné rodičovstvo. Nie je to nelegálne, keďže naša legislatíva sa tým proste nezaoberá...je to len legislatívna diera, ktorá prináša riziká pre obe strany...
Všetky, ktoré sme matky, vieme, že sú to najmä riziká pre náhradnú matku (najmä zdravotného charakteru).,,.
...a pozerajte menej hollywoodskych filmov 😊 realita je väčšinou úplne iná 😊
toto je riadna sprostost je to smutne ze nemoze mat niekto deti ale neviem si predstavit dat muzove spermie do inej zeny fuj nikdy ved to dieta by aj tak nebolo moje iba jeho a tej doticnej urcite nie
@sue velmi ma zaujima pravny postup "vzdania sa" rodicovskych prav matkou dietata
@sue Ty mi tu, prosím, stále nevypisuj nezmysli typu "nečítaj bulvárne plátky, pozeraj menej holywoodskych filmov" - ale vidím, že pravdepodobne podľa seba súdiš mňa - ako som už aj ja napísala NEČÍTAM bulvárne plátky a NEPOZERÁM holywoodske braky. To mimo tému.
A ty tiež píšeš dosť veľké nezmysly - také ľahké to vôbec nie je - možno si zažila ústretovú akože náhradnú matku ale proste ak sa to raz nedá právne ošetriť a je v legislatíve "diera" tak to také jednoduché nebude....
@dominika123 v CAR prebehne "klasické" umek
Umelé oplodnenie - do náhradnej matky vložia embryjko budúcich rodičov (matkine vajko a otcova spermia). Počas tehotenstva sa spíše súhlasné vyhlásenie o otcovstve = biootec="darca spermií" na matrike prehlási, že čaká dieťa s náhradnou matkou. T.j.do rodného listu dieťaťa je ako otec zapísaný on. Náhradná matka sa vzdá svojich rodičovských práv a dieťa je automaticky zverené do starostlivosti otca dieťaťa. Biomama si následne osvojí bábo...
To je celé. Deje sa to...
Čo sa týka "poplatku" sú rôzne. Čo viem, takpočas tehu rodičia platia minimum výdavkov, najväčšia časť "odmeny" je vyplácaná po pôrode.
Tým, čo to nezažili to môže znieť hrozne a komplikovane, ale realita je naozaj iná a našťastie je stále veľa ľudí, ktorí hľadajú spôsoby ako pomôcť a nie dôvody prečo nepomôcť 😊
@evittam nie je to celkom pravda, pretože ak by sa "niečo pobabralo" - dieťatko je geneticky rodičov, nie biomaminy...takže keby sa to dohnalo tak ďaleko, tak testy dna by boli jasné...ale opakujem, že zatiaľ sa žiadny takýto prípad v čr ani sr nestal a to je už detičiek takto porodených niekoľko desiatok (do 200)...preto píšem, že nepíšte tie, ktoré ste to nezažili...
Proces to je náročný, ale kým dôjde k samotnému tehu, tak sa "vyčistia vzťahy" že to, čo ste napisali je veľmi málo pravdepodobné...
Keby to bolo legálne, hned by som do toho išla... Po dvoch potratoch, s hematologickou poruchou a hematologickou mutáciou, ktorá spôsobuje nedostatočnú výživu dieťaťa, by to bola pre nás ideálna možnosť ako mať druhé dieťa......bohužiaľ legálne to nie je, do nelegálnej možnosti s rizikami nepôjdeme a financie na USA nie su....
je mi to jedno, ako si ludia urobia, nemusim mat na vsetko nazor a ku vsetkemu sa vediet vyjadrit. Som stastna, ze som toto riesit nemusela a ani nebudem. Asi by som nikomu nedokazala vynosit dieta. Proste citit ho 9 mesiacov v sebe, ono mna, porodit a dat prec. To je pre mna dost nepredstavitelne...
@evittam slovíčkarime, len prosím používaj správny termín 😊 ak nejaký jav legislatíva nepozná, nie je protizákonný, ale legislatívne neošetrený 😉 to je to, čo sa ti snažím vysvetliť 😉
Nešír prosím názor o tom, že náhradné rodičovstvo je protizákonné alebo nelegálne, lebo to tak nie je . ....je len právne neošetreé, čo prináša riziká obom stranám...
@sue v CaR prebehne klasické umek prepáč ale nerozumiem. Opäť sa pýtam, ako sa podľa teba môže v našom právnom prostredí zriecť matka zapísaná v rodnom liste decka svojich rodičovských práv ?
@dominika123 presne tak ako hocikedy inokedy v prípade, keď sa jeden alebo druhý rodič zrieka svojich práv. Dieťa je tým pádom vhodné na adopciu. Keďže ale otec v rodnom liste je a chce svoje práva, dieťatko ide k nemu 😉 následne si ho osvojí, adoptuje manželka otca = biomama dieťatka..
Je to ten istý postup ako keď žena dä po pôrode bábo na adopciu...tu ale v RL otec je 😉
@sue neuvidi, ale moze si to pred porodom rozmysliet..
@simi123bratislava Prepáčte, ale v tejto chvíľy už moja ponuka nie je aktuálna 🙂 ...
@pauliesivackova - Ty si nejak protirečíš, nie? Tuto si ešte chcela byť mladou maminkou...
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/vzdavam-vam-hold-snazilky-2/
@sue - no ale ako v CAR vložia legálne náhradnej matke embryo biorodičov? To ostatné je mi celkom jasné, že sa dá zákonne obísť. Ale toto si neviem predstaviť. Ešte by som pochopila, že príde chlap so ženou - náhradnou matkou, a robia sa, že sú partneri, a oplodnia jeho spermiami náhradnú matku, tak to by šlo. Ale ak by chceli byť partneri alebo manželia biorodičmi, tak asi náhradnej matke len tak na SVK nevložia ich vlastné embryo. Či? Potom by vlastne ani nebolo dieťa bio dieťaťom tých manželov, ale dieťaťom náhradnej matky a bio otca.
@sue, nemas pravdu. Slovensky zakon jednoznacne definuje matku ako zenu, ktora dieta porodila. Takze aj milionkrat mozu geneticke testy potvrdit, ze ide o vajicko inej zeny, matkou zostava zena, ktora dieta vynosila a porodila. A zakon pripusta moznost zapretia otcovstva, statut zapretia materstva nepozna, takze nijako nie je mozne napadnut matku, ktora dohodnuto "neodovzda" dieta. V krajinach, kde je vynosenie dietata nahradnou matkou oficialne povolene, je tomu prisposobeny aj zakon.
Ak niekto hľadá náhradnú matku ozvite sa mi do správy. Ďakujem.
Ale ano deje sa to aj na SVK 🙂 viem o com pisem...iba tolko k zopar komentarov co som si precitala...vsetko dobre prajem bio maminkam aj nahradnym ;)
Aj podla mna sa to deje aj u nas a určite to nie je lacna zaležitost
Ahojte ešte je táto téma aktuálna???
Urcite je aktualna...

@sue No na SVK asi ťažko - nie je možné mať legálne NM, ktorá ti vynosí dieťa...... Jedine, že by ho dala hneď k adopcii a vtedy jej ho nemusia ukázať.