icon

Utajený pôrod - súhlas manžela

6. aug 2022

Ked chcem dat dieta na utajeny porod potrebujem k tomu súhlas manžela?

zooeynka
6. aug 2022

Baby neodsudzujte ked nepoznate pribeh ...je tolko moznosti co vedie autorku k tomuto kroku, okrem hormonov to moze byt aj zla situacia - ten skvely pan manzel moze byt alkoholik neschopny sa postarat, moze byt osadnicka s x detmi atd. Ono, keby bol manzel laskavy a starostlivy muz dobre zabezpecujuci rodinu tak asi ziadna zena by neuvazovala nad tym vzdat sa svojho dietata....

bambulka814
6. aug 2022

Autorka.
Aha, takže on si myslí, že je to prechodný stav a že Ťa to prejde. Počuj, Ty mu musíš povedať, že zvažujes všetky možné alternatívy, adopciu, utajený pôrod, aby sa vedel k tomu postaviť.
Musíš sa vzchopiť a situáciu už aj začať riešiť. Nie písaním na MK.

Jedna vec, okamžitá návšteva psychiatra (termín máš o týždeň, že?). A druhá, informovať manžela, že zvažujes aj rozvod, nechať mu dieťa atď.

Ale vlastne, čo čakáte? Dievčatko, chlapca? Chodíš na poradne? Aj na CTG do pôrodnice teraz?

nadazdi
6. aug 2022

Veď daj to dieťa manželovi a ty sa chod liečiť..

autor
6. aug 2022

@zooeynka 👏👏👏 múdro povedane..

@bambulka814 chodím vsade😊 chodím na poradne aj všetko. Ja som sa zo zaciatku tešila.. na ctg ma ešte neposlal😊 čakáme dievča.

zuzanockamt
6. aug 2022

Autorka:
Lebo ak ho nechceš, tak je lepšie, ak ostane u otca než u adoptívnej rodiny. Ak teda je otec schopný sám zvládnut starostlivosť. Môžeš sa aj vzdať rodičovských práv, aby ti pri rozvode nestanovili výživné. Len pre tvoje dobro by bolo fajn vyhľadať odbornú pomoc, aby si sa tej traumy zbavila, keďže si bola nútená prežiť nasilu tehotenstvo aj pôrod.

alanko20
Autor odpoveď zmazal
majah212
6. aug 2022

https://ficek.sk/utajeny-porod-a-pravo-otca-na-... Tu je odpoved od právnika
Ak je manžel milujúci a dokáže sa starať o dieťa tak by som mu nebrala tu možnosť
Tvoj stav je vážny a nie sú to hormóny, obavám sa že sa to nezlepší po pôrode ale zhorší preto to rieš s doktormi
Prajem veľa síl a zdravia

liloastitch
6. aug 2022

Prečo chceš obrať dieťa o možnosť byť u biologického otca? Ty sa proste po pôrode zbaľ a odíď keď s nimi nechceš žiť. Alebo sa obávaš, že budeš na vlastné dieťa musieť platiť?

bambulka814
6. aug 2022

Dievčatko....ach, srdce mi trhá, mám doma týždňovu dcérku a keď si predstavím tu Tvoju, ako veľmi ju nexces, ach😔😔. Byt Tebou, dala by som tomu ešte šancu. Ale lieky potrebuješ určite.

Jaj, smutno mi je srdci..toto je asi to najsmutnejšie, čo som tu čítala😔.

autor
6. aug 2022

@bambulka814... veru nemám slov na seba

hylary
6. aug 2022

Dávaš tu úsmevy takže si robíš z nás srandu alebo neviem o čo ti vlastne ide. Vážna téma a ty smajlíky posielaš. Zabávať sa choď inde.
A ak je náhodou pravda čo píšeš tak aj tí na sebe záleží liec svoj psychický stav. Dieťa sa na svet nepýtalo a keď si ho nechcela mala si sa chrániť. Teraz budeš musieť niesť zodpovednosť.

laurita285
6. aug 2022

@liloastitch a čo ak ju mláti ako žito? a čo ak ctený otecko fetuje a berie z domu všetko čo tam nieje prikované?
A čo ak majú už 9 detí?

autor
Autor odpoveď zmazal
laurita285
6. aug 2022

@bambulka814 inak prečo by to dietko nemohla dať na adopciu? tí rodičia, ktorí čakajú na decko 5-8 rokov sú podla teba kkti a nezaslúžia si dieťa?
či prečo by ho oni nemohli dostať?

autor
6. aug 2022

@majah212 dakujem

janetinka27
6. aug 2022

urob, co je pre teba najlepsie a nechaj ostatnych, nech sa trapia, nech si od zialu aj vlasy vytrhaju. ale obavam sa, ze ani tebe lepsie potom nebude.
tu aspon vidiet ako daleko a hlboko siaha "moje telo, moje rozhodnutie", ze otec je vlastne nikto. je len rukojemnik a moze sa modlit, aby si mohol jedneho dna vziat do ruk vlastne dieta

liloastitch
6. aug 2022

@laurita285 to by tu už dávno niečo také napísala. Však píše, že sa na to dieťa obaja tešili, keby bola bitá ako žito alebo žila s asocialom tak sa neteší už od začiatku. A určite by sa teda po pôrode nechcela vrátiť späť k manželovi keby je to tak ako popisujes.

bambulka814
6. aug 2022

@laurita285 ale kdeže..poznám takých veľa, samozrejme, čo by Ti za to dali.. samozrejme, že môže. Ale smutno mi byť môže z celej tejto strašnej situácie, snáď...mám doma týždňovu dcérku, tak o to viac.

xsuzannex
6. aug 2022

Este moznost dat do hniezda zachrany.. a prosim ta, vyuzi vsetky moznosti ako sa dat dokopy, lebo po porode to este zhorsia mozno hormony aby ti s prepacenim nepreplo a nieco sa nestalo.. to dieta za nic nemoze..

lenkadenisa
6. aug 2022

Autorka, vieme, že máš doslova pár dní do pôrodu. Skúšala si nejaké nové lieky? Od Psychiatra? Čo ak dáš dieťa preč a tvoja nálada sa zmení a bude ti zas nanič z toho, že to bábo proste nemáš? Že žije niekde s niekym iným?
Držím ti palce, aby sa všetko vyriešilo.

alvaluka
6. aug 2022

Neviem aku inu diskusiu tu pridala, neviem teda, ci tam opisala pomery doma, vztah a ich fungovanie s manzelom, ani dovody preco chce zvolit utajeny porod.
Myslim, ze nejaky konkretny dovod bude mat jej rozhodnutie a ako citam nema podporu rodiny a asi ani manzela.
Vacsinou, ked sa objavi takato tema, tak prave utajeny porod alebo adopcia dokonca su rady, co autorka dostane a to dokonca aj v pripade, ze ma manzela, pamatam si taku temu.
Autorka, tebe neviem zodpovedat tvoju otazku ale prajem ti vela sily.

luccija
6. aug 2022

@majah212 oni neboli manzelia plati to aj v tom pripade?Inak strasne, aby sa muz nemohol dostat k svojmu bio dietatu on by mal byt prvy kto si ho moze adoptovat.

deti95060810
6. aug 2022

@markaterka keby len tento týždeň... táto pani tu písala už viackrát... nechápem prečo nevyhľadá odbornú pomoc.

autor
6. aug 2022

@deti95060810 ja som tu písala len tento týždeň..

autor
6. aug 2022

@deti95060810 a dnes som chcela len vedieť aké má právo muž pri utajenom porode xi niekto ma skúsenosť.

luccija
6. aug 2022

@laurita285 ved to pisala pred par dnami a nic z toho nebolo spominane.V kazdom pripade je to jej rozhodnutie a zivot.

janetinka27
6. aug 2022

@laurita285 a otec je vari kkt? nukto nehovori,ze cakatelia na adopciu su kkt, ale na adopciu idu deti pravne volne, ktorych sa rodicia vzdali. otec sa ho ale nechce vzdat.

anavixy
6. aug 2022

@zooeynka hm to neviem, u nas si deti beru hned z porodnice po max 2 tyzdnoch.. pri utajenom porode sa tiez moze mama rozhodnut ze ho chce späť? A potom ho vezmu adoptovnej rodine? 🙊 to musi byt strasny stres sa bat mesiac ci mi to vytuzene dieta niekto zasa nevezme…

basska_b
6. aug 2022

@xsuzannex do hniezda zachrany sa dava pri domacom porode, utajeny porod poskytuje rodicke plnu nemocnicnu asistenciu, akurat ze rodia na inom poschodi a su potom oddeleni. Toto je inak absurdna situacia, ze otec dietata, dokonca ked je manzelom, nema na to dieta pravo 😢 to uz si musite vy dohodnut, ale dohoda tusim nie je mozna, lebo autorka temy by sa ho sice mohla vzdat, ale zaroven by mala stale vedomost o svojom dietatku

terka402
6. aug 2022

Máte už nejaké deti?