Ako efektívne zvládnuť upratovanie v 1. trimestri?
Ako riešite upratovanie ? Zvažujem si objednať firmu, konkrétne BA, cleaning-services. Nemáte náhodou s firmou skúsenosti ? Vďaka za odpovede.
Este posledny mesiac pred porodom, ked mi uz zacala materska, som spravila generalnu celej domacnosti. Vedela som, ze po porode sa ku tomu uz nedostanem. 😃
A preco neupratovat? Ci nevladzes? Kludne objednavaj, ked chces a mas na to.
Máš nejakú špeciálnu diagnózu okrem tej že si tehotná???? 🫣🤷🙏
@babushkaem možno má autorka diagnózu - krvácanie a nariadený od lekára kľud na lôžku...
@deti95060810 Tak ale to nespomína..
@deti95060810 tak ale to nenapisala 🙂
@deti95060810 no, tak asi nežije sama v domácnosti?
Pán otecko uprace alebo si vás to počká, netreba robiť z domácnosti modlu.
No tu sa zas budu predbiehat zeny s tym ktora toho zvladla viac a ktora den pred porodom umyla viac okien. Baby, je v prvom trimestri, moze jej byt tak zle ze nevie vstat z postele.
Autorka, ak nie su financie problem, kludne volaj firmu 👍
Pri prvom tehotenstve som s mužom dom stavala. Na kolenách dlážku surovala. Pri druhom som bola na rizikovom (naozaj mi hrozil potrat) ako som vládala tak som upratovala čo som nemohla prišli pomôcť svokrovci, moja mama a samozrejme muž.
Ja už fakt neviem kam tato spoločnosť mieri.
Ak si na rizikovom ale myslím s vážnou diagnózou nie že ty si si povedala že ti niečo je tak chápem ale inak….. katastrofa
@3petka neda mi to, co je katastrofa na tom ze si niekto moze dovolit upratovaciu sluzbu a cas travit efektivnejsie? 😀
Ak nemáš žiaden zdravotný problém, nekonečnú únavu a nevoľnosti, tak môžeš normálne upratovať. Ak sa na to necítiš, zaplať si firmu. Do sútaže, "Kto viac počas tehotenstva zvládol a nič sa mu nestalo" sa zapojiť nemusíš.
Ahoj ja som z juhu Slovenska,nemám skúsenosť z tou firmou ani inou upratovacou.A manžel nemôže pomôcť? Ja som bola oba 2x krát na rizikovom z vracaním do 20tt aj 2x hospitalizovaná aby som o synov neprišla.Upratovanie som robila,ako sa mi dalo,nik ma nenaháňal,pocitovo,variť mi varil manžel,keďže ma napínalo z vôní.Pozri na ich stránke určite tam budú mať aj email alebo mob. kontakt a referencie,odporúčania.
Ako som riešila upratovanie? Tal, že som upratala. :D
Autorka: aktuálne som tiež v 1 trimestri a upratujem tak ako sa mi dá
V dni keď som mala celodenné nevoľnosti a únavu tak som nerobila nič. V mraze nachystané polotovary ako záchrana domácnosti čo sa varenia týka.
Hocikedy keď mám svetlu chvíľku (nie je mi zle, nie som unavená tak skúsim niečo urobiť) prach utierať, dlážku umývať , prezliekať periny som robila už aj o 3 ráno keďže mi nešlo spať 😁
"Náročnejšie" upratovanie ako vyumývať kúpeľňu som si nechávala na deň keď som vedela že nič iné nebudem robiť.
A takto pomaly 😊
Tak som to riešila, že aj v deň porodu som sadila fazuľu na záhrade u svokrovcov...normalne som cele tehotenstvo všetko robila 🤷
Som zdravá, a občas zavolám službu na upratanie domu, a vôbec nemám výčitky....toto je len zastaraly názor, čas využijem s rodinou
@3petka katastrofa, ze niekto v 21 storoci vyuzije sluzby, ktore su k dispozicii :D ty nemas doma umyvacku, vysavac, pracku? lebo takymto zmyslanim by si mala umyvat riady v ruke, prat v potoku :D lebo ved preco vyuzivat vydobytky a moznosti modernej doby? :D ja to len kvitujem, to je len zastaraly nazor/ludia sa nato pozeraju cez prsty, ze preboha, ako si jedna zena moze dovolit zavolat k sebe na upratovanie firmu, no uplna nehoraznost :D
V 1., 2. aj 3.trimestri som upratovala rovnako ako netehotna.
Akože ako riešiť ? Však normalne zoberiem mop zmývam podlahu, alebo povysávam, utriem prach, zapnem práčku a podobne :D Nechápem to je také náročné? Trošku pohybu neuškodí ak máš nohy
@marcellka32 na to, aby si niekto zavolal upratovaciu službu, musí mať aj príjem. Neodcudzujem to, ja len že nie každý si to môže dovoliť.
Bud uprace ty, manzel alebo upratovacka.
Ine riesenie nevidim.
V prvom trimestri sme sa sťahovali do domu.. Generálne upratovanie som riešila pravou a ľavou rukou, vrátane umývania okien a vešania záclon
No..v prvom tehotenstve som prve 4 mesiace grcala prvu ligu,takze upratoval gro muz.potom uz pohoda.v druhom tehotenstve som si v 3 mesiaci zlomila nohu a k tomu grcacky-upratovala som aj s 3r dcerou tak,ze som sedela so sadrou na kancelarskej stolicke s vysavacom v ruke a dcera ma posuvala po dome😃(muz bol na sluzobke), pri tretom mi nebolo ani šlaka,takze som robila vsetko +2 deti k tomu.samozrejme,ked bolo treba,tak ma plnohodnotne zastupil manzel a ja som lezkala 😃
Ale keby mam na upratovaciu firmu,bez problemov zavolam 🤷♀️
Bože môj ženy je pekne a super že vy ste všetko zvládali aj v prvom aj treťom trimestri. To je veľmi pekne že ste mali tú možnosť.
Ale možno má autorka nejaké problémy...jasné nenapísala to ale tak asi by nerozmýšľala nad službou keby mohla sama.
Ja som musela ležať 3 dni kvôli problémom, tie 3 dni sme mali v byte taký bordel. Keby mi to neprejde a musím ležať aj ďalej tak tiež to riešim nejak..
Mne sa tak nepáči ako vieme byť ženy na seba tak protivné 🙁
Ono je aj velky rozdiel, ci zena chodi normalne do prace alebo je len doma, tehotna a nepracuje. Tiez som sa v 1.trimestri ledva doplazila domov vecer po praci a domacnost, keby nebolo muza a vsetko je len na mne, by sla dolu vodou. Pokojne si zjednodus zivot ak mas tu moznost, dnes je to uz uplne bezne 👌

upratovala som? ked na to mas, tak si objednaj, ja to mam ako psychohygienu, takze ja si radsej sama upratujem, ale tak najdes aj aj. Myslím, že tehotenstvo nie je dovod na ,,neupratovanie"