icon

Bicyklovanie počas tehotenstva

werdor
26. apr 2017

Maminy mam ročne dieťa a čakám ďalšie (október) ...môžem v tomto stave jazdiť na bicykli..... len do potravín a pod nie dlhé trate.

rutie
26. apr 2017

Ja som jazdila. Doktor s tym nesuhlasil, ze vraj otrasy, pri prvom som posluchla. Potom som prisla na to, ze patrim k zenam, ktorym pohyb a namaha v tehotenstve neskodi, tak som aj korculovala, aj bicyklovala, aj lyzovala, aj chodila dlhe viacdnove hrebenove tury, aj 11 kilove deti v manduce este aj v den porodu nosila. Nakoniec som vsetky 4 deti do donosila (hoci kazde sa narodilo o tyzden skor ako to pred nim 🙂 ) a lahko porodila. Ale kazdy je iny. Podla mna treba dat na vlastne pocity, ako sa citis.

persica
Odpoveď bola odstránená
deti95060810
26. apr 2017

Ak nemáš žiadne zdr. problémy, a trúfaš si - tak prečo nie. Ja som bicyklovala pri všetkých deťoch. s bicyklovaním som prestala asi 2-3 týždne pred pôrodom - ale ja som mala pri dievčatách malilinké brušká - nezavadzalo. je to na Tebe, len si treba dávať pozor na pády...

jedina30
26. apr 2017

myslim si,ze kludne mozes...😉 ja som bicyklovala aj v tehotenstve..opatrne,ziadne rychlostne sprinty..mne pohyb velmi pomahal a pokial mi brucho nezavadzialo,tak som sportovala..pri konci som uz od toho upustila,ale chodit som neprestala..😎

stellasweet
26. apr 2017

Ja som sa pytala gynekologa pocas tehotenstva,ci mozem bicyklovat. On sa zasmial,ze ak nemam v plane prebikovat Alpy alebo inu horsku cyklistiku,tak samotne bikovanie uplne v pohode. Je tam len riziko padov- ale riziko je pri vsetkom,vsakze. Ja skor zakopnem a spadnem ako spadnem z bicykla😉

janickacrazy
26. apr 2017

@werdor No ja som teda proti bicyklovaniu v tehu, akože samozrejme, ak sa nič nestane, tak je to fajn, ale načo zbytočne riskovať? Može ti hocikto vbehnúť do cesty, dieťa, mačka, spadneš a hrozí riziko potratu, ja som to nechcela riskovať, ved tých pár mesiacov bez bicykla hádam vydržíš. Moj otec spadol z bicykla, ked viezol mojho syna, strčil mu nohu do kolesa a obaja prišli domov zakrvavení, otec musel do nemocnice na šitie. Nikdy nezabudnem na ten pohľad. Vobec u nás bolo niekoľko úrazov v rodine všetko na bicykli, niektoré aj vážne. No je to na tebe.

monicm
27. apr 2017

Priamo o sebe bicyklovanie v tehotenstve problém nie je. Problém by nastal, ak by si s biku spadla. Pri norm chôdzi pád vieš stlmiť rukami, pri páde s biku nie a môžeš ohroziť dieťa. Seba ani nie, ty môžeš skončiť s odreninami a modrinami, ale bábo ..... Je to len na tebe. Ako vidíš, každý robí po svojom. Niekomu sa nestane nič ani na lyžiach a niekomu..... Musíš si to zhodnotiť sama.

alicka850
27. apr 2017

Ja som byciklovala do 6.mesiaca. Po ceste, aby ma nenatriasalo, ale aj do kopca som slapala. Davat si pozor na šmyk, napriklad nejazdit na mokrej, ci prilis frekventovanej ceste a podla mna mozes.

werdor
autor
27. apr 2017

Dakujem za odpovede

senta_sofia
27. apr 2017

@werdor ja chodim bezne, mam dalsie dve deti, nieco robit musime, vyhybam sa frekventovanym cestam, mensie veziem ja. Smyknut sa alebo zle stupit a spadnut mozem aj peso, taktiez jazdim autom a tam su rizika tiez 😉

rehulkare
27. apr 2017

tiez som jazdila na bicykli pri vsetkych troch detoch az do 2 tyzdnov pred porodom..pre mna to bolo pohodlnejsie ako sa presuvat pesi, hlavne mat bicykel kde rovno sedis, dociahnes nohami na zem a jazdit len po vedlajsich bezpecnejsich ulickach a pomaly 🙂

renula05
27. apr 2017

Ja som tiež jazdila normálne,mesiac pred pôrodom som skončila po jednej noci s falošnými kontrakciami..Ale nemala som problémy,lekár nezakázal nič,tak kým som sa na to cítila jazdila som na bicykli aj na aute.Dokonca som týždeň pred pôrodom intenzívne upratovala po maľovaní.. 🙂

zuzana90m
Odpoveď bola odstránená