Cvičenie pre tehotné počas PN

22. sep 2023

Ahojte, som prvý krát PN, tak si to potrebujem trochu ujasniť.
Neurologička mi dala odporúčanie na PN, rehabilitácie a tiež odporučila navštevovať cvičenie pre tehotné alebo alebo gravid jogu alebo iný typ vhodného cvičenia najlepšie až do pôrodu a vraj hlavne veľa pohybu.
PN však vystavuje všeobecný lekár - ten mi PN vystavil, ale s vychádzkami sa dohodnúť nechcel, vraj sup fixne dané. Tie cvičenia čo som našla sú všetky mimo času vychádzky… rada by som sa na kontrole s Dr nejako dohodla, ale nedávam tomu veľkú nádej 😏
Sú takéto cvičenia, predpôrodné kurzy a jógy ospravedlniteľné pred kontrolou zo sociálnej poisťovne? Chcela by som sa informovať priamo na sociálnej, ale ak mi viete vy poradiť, nebudem ich otravovať 😁 ďakujem.

petamich
22. sep 2023

nie, nie su

autor
22. sep 2023

@petamich ďakujem 🙂

saxana000
23. sep 2023

Vychadzky nie su vobec fixne dane moze ti ich lekar prisposibit podla potreby ja som mala miesto od 10 hned rano od 7 aby som zaviezla dceru do skoly..popros lekara aby ti cas vychadzok upravil.

mamina7070
23. sep 2023

preco ti pn nevystavil gynekolog ? ono zavisi aj od diagnozy ci budu povolene vychadzky ale teda zjavne pojde onkratkodobu PN kedze ju vystavil vseobecny
vychadzky su v jeho kompetencii ak ich neda ma na to pravo
a tehotenske cvicenia nie su ospravedlnenim

mogaa
23. sep 2023

počas PN máš dodržiavať liečebný režim, čiže byť doma - ešte sa akceptuje návšteva lekára alebo lekárne(musíš zdokladovať že práve v čase kontroly si bola v lekárni),,,,,cvičenie by sa akceptovalo len rehabilitačné na rehabilitačnom oddelené kde ťa pošle lekár...iné cvičenia hoci pre tehotné sa neakceptujú.....ak vieš chodiť cvičiť gravid jogu, vieš ísť aj do práce....toto ti akceptovať žiadna kontrola nebude

ms1411
23. sep 2023

Máš nárok na 4h vychádzok. Nemusia byt 2h doobeda a 2h poobede. Mne moja dr dala 4h od 14:00 do 18:00. Lebo mi to tak vtedy vyhovovalo. A k tomu cvičeniu - ak nezmení čas vychádzok, tak skús nejake online cvičenie.

luliu
23. sep 2023

@ms1411 nárok na vychádzky nie je. Rozhoduje lekár. Nemusí dať ziadne

ms1411
23. sep 2023

@luliu Ano, samozrejme, ze nárok nie je. Ale keď už má, tak to nemusí byt fixné tak, ako to má autorka.

autor
23. sep 2023

@mamina7070 pretože som na PN pre vyskočené platničky a tehotenstvo prebieha zatiaľ fyziologicky. Neurológ mi dal PN pretože nemôžem teraz inú liečbu a v práci sa mi stav výrazne zhoršoval.
@mogaa mám prácu kde dvíham bremená, chodila som do práce, kým som neskončila na pohotovosti. Takže nejaké pomalé cvičenie má pramálo spoločne s mojou pracovnou náplňou. Na rehabilitačné cvičenie chodím, cvičím aj doma 2x denne, ale potrebovala by som to doplniť ešte nejakými cvikmi, keďže na rehabilitačnom je obmedzený počet. Ešte uvažujem nad súkromnými cvičeniami s fyzioterapeutom, takým z nemocnice ak by sa dal platiť…
@ms1411 no nechcela mi spojiť vychádzky 😏 že v žiadnom prípade.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre