Je bezpečné lietať v tehotenstve?
Ahoj. Dievčatá lietanie v tehotenstve, aké máte skúsenosti? Koncom mája ma čaká cesta na asi 3 hodiny letu, včera som mala pozitívny test.... v minulosti MA v prvých týždňoch.... lekári sa v tomto rozchádzajú a vôbec neviem či cestu zrušiť, nechať prepadnúť letenky alebo neriešit a ísť.... je to ešte ďaleko síce kadečo sa môže stať, ale tak zauja ma ci niektorá z vás cestovala letecky a všetko v poriadku ?
Nie je to zakazane, je to skor len na tvojom vlastnom pocite a rozhodnuti /asi ziaden lekar ti nepovie ze kludne chod a nasledne bude znasat pripadne obvinovanie, ze povedal ze to bude ok, ak sa nahodou nieco stane/
@claudaia Ja som letela v oboch tehotenstvach.
1. tehotenstvo : v 10 tt svadobna cesta - Katar, Singapur, Kuala Lumpur, Bali (6 letov)...v 22 tt let do Bruselu.
2. tehotebstvo : v 6tt let do Kanady a Dominik. republiky, v 24 tt let na Cyprus
Nikdy mi nic nebolo, lety v pohode, bez komplikacii. Ak nemas problemy, tak by som na Tvohom mieste sla a nic nerusila
Letela som v 20tt a všetko bez problémov. Je to ale na tvojom zvážení 🙂
U nás v rodine sa stalo bohužiaľ nešťastie na palube lietadla, kedy žena začala rodiť počas letu v 14tt. Pritom nemala žiadne komplikácie. Ťažko povedať čím to bolo spôsobené ale rozhodne by som to zvážila.

Pokial nemáš žiadne komplikacie tak mizes lietať.
Väčšina spoločnosti bežne pobili vstup tehotných na palubu cca do 30tt
3 hodiny je úplne v pohode