icon

Je cvičenie s Aniballom efektívne?

27. apr 2025

Ahojte,na začiatok začnem tým ak by niektorá mala tendenciu rýpať pozerala som skupinu cvičenie s Aniballom ale niekde som nenašla odpoveď na moju otázku,a tak sa obraciam tu na Vás
Momentálne som 37+4tt
Včera som začala cvičiť z aniballom, do vnútra som ho dostala z kilo lubrikačným a plus úplne vyfuknutý a preložený na polku dostala som sa najviac zatiaľ len na 17cm (nafukovala som ho vo vnútri pošvy teda tak zložení ako som písala vyššie)
Ale neviem či ten postup robím správne proste mne to ide von aj nadýchnutím (neuvedomujem si, že pri nadychnuti nejaké svaly zapajam😅) a ide mi to von aj tak že ak stiahnem svaly "tam dole" aj ked ich uvolnim .Ja neviem myslite si,že je to správne ak to ide aj tak aj tak?😀😀
A ešte otázka ak ho stále budem dávať do vnútra vyfuknutý preložený ma to cvičenie význam? (Nafúknuty ho do vnútra nedám)
Ďakujem

kiki68
27. apr 2025

Dolezite je vzdy ho istit rukou, skus zacat dychat a uvedomit si dole tie svaly vobec, mozes trosku viac dofuknut po par minutach a zase si uvedomit tie svaly a a az potom zacat nejak dychat. Ale vzdy istis tou rukou, aj pri akoze vytlacani vzdy istit rukou a pomaly. To nesmie vyletiet. Ani dieta nezvykne vyletiet z tela, teda sem tam ano, ale… preto porodnici casto kazu v nejakom momente “ netlacit “, aby to dole stihalo tu velkost dietata.

kiki68
27. apr 2025

Inak ten balonik vzdy nafukujes az dnu. Nie vonku. Dieta tam tiez nikto naspat cpat po porode nebude 😀

colsami
27. apr 2025

Nikdy nepchas nafuknuty balon dnu. Vzdy vyfuknuty, pripadne este zlozeny pozdlzne. Najdes si poziciu a polohu, ako a kde sa Ti lahucko zavadza, este si skusala iba raz. Casom a skusanim na to prides. A aj ako sa ti najlahsie vytlaca.

autor
27. apr 2025
@kiki68

Dolezite je vzdy ho istit rukou, skus zacat dychat a uvedomit si dole tie svaly vobec, mozes trosku viac dofuknut po par minutach a zase si uvedomit tie svaly a a az potom zacat nejak dychat. Ale vzdy istis tou rukou, aj pri akoze vytlacani vzdy istit rukou a pomaly. To nesmie vyletiet. Ani dieta nezvykne vyletiet z tela, teda sem tam ano, ale… preto porodnici casto kazu v nejakom momente “ netlacit “, aby to dole stihalo tu velkost dietata.

@kiki68 Áno pridržiavam si ho druhou rukou aby som sa náhodou nenatrhla 🙂 len mi je divne,že vychádza to von aj pri veľkom nadýchnuti do brucha keď žiadne svaly nezapájam aj keď sval dole sťahujem nadýchnutím tak aj vtedy 😀 som stoho jeleň

autor
27. apr 2025
@colsami

Nikdy nepchas nafuknuty balon dnu. Vzdy vyfuknuty, pripadne este zlozeny pozdlzne. Najdes si poziciu a polohu, ako a kde sa Ti lahucko zavadza, este si skusala iba raz. Casom a skusanim na to prides. A aj ako sa ti najlahsie vytlaca.

@colsami áno tak mi to aj šlo jedine zložení pozdĺžne na polku,len mne nejde do hlavy to vypudzovanie keďže "vyjde" sám len pri veľkom nadýchnuti aj keď nič žiaden sval nezapájam ,aj keď sval dole "stiahnem" aj vtedy 😅😅

kiki68
27. apr 2025

Je to normalne, tie svaly tak funguju, ze vsetko vypudia. Vcera som citala ako sa zena pri epidurali smiala na niecom a vyslo jej cele dieta. Vobec netlacila. Na to musis naozaj viac cvicit, aby si tie svaly precitila, ale uz dobre je to, ze vies ked pojde dieta von ten pocit. Pre mnohe zeny je to sok, lebo zrazu mas pocit, ze musis na malu, velku a je to divny pocit. A vtedy vies ze babo je skoro vonku. Mne to hlavne v tomto pomohlo

autor
27. apr 2025
@kiki68

Je to normalne, tie svaly tak funguju, ze vsetko vypudia. Vcera som citala ako sa zena pri epidurali smiala na niecom a vyslo jej cele dieta. Vobec netlacila. Na to musis naozaj viac cvicit, aby si tie svaly precitila, ale uz dobre je to, ze vies ked pojde dieta von ten pocit. Pre mnohe zeny je to sok, lebo zrazu mas pocit, ze musis na malu, velku a je to divny pocit. A vtedy vies ze babo je skoro vonku. Mne to hlavne v tomto pomohlo

@kiki68 a pri ktorom vypudzovani by to malo byt správne? Že tie svaly stiahnem alebo že proste len plynulo nádychom vypudzujem a nič nerobím? 🙂

autor
27. apr 2025
@kiki68

@kiki68 lebo neviem či pri pôrode budem schopná tam používať a vôbec rozmýšľať nad svalmi,ktoré mam použiť 😅 len viem že ak teraz balonik vypudzujem tak tlačím na konečník