icon

Sme tehotné a ideme/letíme na dovolenku

maminee
16. mar 2016

Ahoj dievčatá, zakladám pre tehotné dovolenkárky túto diskusiu. Rada by som v nej pozbierala čo najviac informácií 🙂

Ku koncu mesiaca letíme na dovolenku na Seychely. Náš let sa delí na dva lety po cca 5 hodín s prestávkou v polovici na 4 hodiny.
Vzhľadom na bezproblémový zdravotný stav matky aj dieťaťa ( cestujem v 18tt ) mi lekár nezakázal vycestovať, avšak upozornil ma aby som zvýšila opatrenia počas letu kvôli trombóze. - To znamená prechádzanie sa po lietadle, pohodlná obavu, prípadne sťahovacie pančušky, či magnézium. V mojom prípade mám po 5 hodinách letu možnosť 3 hodiny sa prechádzať a potom pokračujeme v lete.
Ak máte niektorá skúsenosti , že ste takto boli na dovolenke v tehotnestve, rada by som sa poradila či možno existuje opaľovací krém vyslovene pre tehotné, alebo s vyžším faktorom vhodný pre tehotné ženy, prípadne nejaké poopalovacie zázraky, nerada by som sa vrátila ako dalmatín 🙂 Ja osobne používam opalovací aj poopalovacé krém bioderma, samozrejme to sa poradím v lekárni, či si ho ponechám alebo nenájdem nič vhodnejšie pre toto obdobie života ženy. Samozrejme pribalujem repelent aj dlhé šaty a dlhé vzdušné oblečenie a nemienim sa zdržiavať na slniečku v čase najväčšieho tepla a svoj pobyt na pláži si predstavujem celú dobu pod slnečníkom ( ak nerátam pobyt v mori ). Pre istotu si beriem aj tehotenské tampóny, pretože to by som tam nezohnala v prípade potreby.

Nerada by som tu riešila hádky a naťahovačky mamičiek ktoré považujú ženy ktore idu na dovolenku ( ešte nebodaj leteckú ) za nezodpovedné matky, takže si tu skúsme uchovať užitočné infomrácie a rady mamičiek ktoré majú skúsenosť s dovolenkovaním s bruškom.
Ja osobne svoje tehotenstvo vnímam tak, že pokiaľ sa ja cítim dobre, cíti sa dobre aj moje dieťatko. A kde sa budem cítiť lepšie ako na dovolenke, s ľahkou hlavou, bez práce a starostí a rutiny všedných dní. 🙂

Sme tehotné a ideme/letíme na dovolenku
Strana
z2
mirkava
16. mar 2016

@maminee závidím 🙂 len kľudne chodte ak vám to Dr. nezakázal, tak čo mi tu nariešime 😉 Peknú dovolenku

yanni
16. mar 2016

@maminee Lietala som cele tehotenstvo, posledny let v 32.tt a bez problemov. Uzi si to, s dietatom to uz nie je take jednoduche. A 18tt nie je nic, to ja som este ani brucho nemala 😀

lucmar2015
16. mar 2016

Ahoj. My sme boli v septembri na oneskorenej svadobnej ceste v Taliansku / Toskansko. Isli sme autom a rozdelili to na dve cesty cca po 5 hodin nakolko som mavala dilne nevolnosti a nevedeli sme ako pojde cesta. Prespali sme na polceste v AT. Cez obed sme na plaz nechodili, tampony som nepouzivala, kupala som sa iba v mori - nie v bazenoch. Povodne som mala trocha obavy, ako to zbladneme s mojimi nevolnostami (na SK aj 12x za den) a ono ta zmena klimy a sladke nicnerobenie pomohlo.. Za 12 dni mi bolo zle mozno iba 3x a naozaj sme si to uzili. Takze za mna ak dr.nepovie inak - urcite ano. Pozor vsak na privela chemie v opalovacich kremoch. Koza v tehotenstve moze na slnku reagovat inak ako zvycajne.

slniecko35
16. mar 2016

@maminee ahoj🙂 ja som letela v 21 a 24tt boli to len dvojhodinove lety a vsetko bolo v pohode. Ak mozes sadni si v lietadle do ulicky a pravidelne hyb nohami, chodidla hore dole aby sa natiahli lytka a prejdi sa po lietadle. Ja osobne som mala vtedy problem s vonami a ist na wc mimo domu nebolo lahke. Napinalo ma uz pri velmi slabom smrade, ktory by som za normalnych okolnosti ani necitila. Zober si nejaky sviezi lacny sprej, ja som mala citrusovy a pomohlo. Co sa tyka kremov tak najvyssi faktor 50, najlepsie z lekarne, natriet sa pol hodinu pred odchodom z hotela a klobuk. Este daj pozor a zisti si kedy tam najviac pali slnko, lebo to nemusi byt ako na Slovensku od 11 do 15.
Prajem krasnu dovolenku🙂

22tanulka
16. mar 2016

@maminee vsetkym tehulkam prajem bezproblemove tehotenstvo.ja sa podelim o moju zlu skusenost s cestovanim v tehotenstve.v 17tom tyzdni som cestovala povodne na dva tyzdne sa zrelaxovat.ale kazde telo je ine a ani doktor nevie povedat ci pocas bezproblemoveho tehotenstva sa nestane nieco nepredvidatelne..ja som si svoj povodne dvojtyzdnovy pobyt tiez s bezprob.tehotenstvom,predlzila na dva mesiace a moje tehotenstvo sa zmenilo na rizikove... a uz som sa nevedela fakt dva mesiace vratit spät.nastastie som mala dobru zdravotnu poistovnu,ktora sa snazila komunikovat s nemocnicou aj pomocou tlmocnika a ked sa mi nedalo cestovat tak sa riesil prevoz helikopterou-nastastie nakoniec to nebolo potrebne a po dvoch mesiacoch som mohla cestovat s velmi velkymi obavami a vycitkami svedomia ze kde som mala vtedy hlavu.tiez ma ani nenapadlo,ze sa objavia nejake zdravotne problemi.uz by som nikdy tu istu chybu neurobila,stalo ma to velmi vela energie ,nervov a velmi ma deprimovala neochota personalu,ked sa moja poistovna tak velmi snazila s nimi komunikovat a oni nic,ziadny zaujem...preplakala som vela dni......aspom sa dobre poisti v pripade komplikacii.prajem vsetko dobre

maminee
autor
16. mar 2016

@lucmar2015 jasne ja som nikdy nebola rozhodnuta neist, som určtie ZA dovoelnky aj počas tehotenstva. Nevieš odporučiť nejaky čo najmenej škodlivy opalovak?

maminee
autor
16. mar 2016

@slniecko35 Ďakujem pekne za rady aj za prianie 🙂

maminee
autor
16. mar 2016

@22tanulka Mrzi ma tvoja zla skusenosť. Ja sa však nad tým nemôžem takto zamyšlať, to by som musela byť 9 mesiacov zavreta v bubline. Myslim, že čo sa ma stať sa stane 🙂

slnecnica174
16. mar 2016

@maminee Ja som cele teho prezila v tropoch. Perfektne som usetrila na oblecku, kedze cele teho som chodila asi v troch satach😉 Co sa tyka slniecka, natierala som sa normalnymi kremami. Repelent som pouzivala len naozaj minimalne tak na nohy, ale skutocne len zriedkavo. Prajem krasnu dovcu😉

evicaveverica
16. mar 2016

@maminee ahoj. Ja som cestovala do toskanska v 6mesiaci tehu autom. Cesta dlhaaaaa, ale mali sme vela presravok + som vela cesty prespala. Bolo to v auguste, cize vonku 35-39stupnove teploty. Nastastie v hoteli bol uzasny bazen (nesli sme k moru ale za poznavanim) cize do cca 14-h sme byvali pri bazene, ja pod slnecnikom, natreta tiez biodermou ktoru vrelo odporucam. Pouzivam ju uz velmi dlhe roky. Pripadne ked bolo prilis teplo mala som aj lahucku tuniku alebo manzelovu koselu z thajska. Prezili sme to uplne uzasne. Takze zamna v pohode chod, len sa setri. Vela oddychuj, pripadne spi a vyhybaj sa slnku..skor ten tien.

jahodka11
16. mar 2016

@maminee ooooch, a ja v dobrom zavidim, dobre si oddychnite a opalte sa!!!! a na zle reci kasli... 🙂 ked dr nezakazal, nevidim dovod neletiet 🙂

jahodka11
16. mar 2016

@maminee ano, toto si myslim aj ja, co sa ma stat sa stane a bez ohladu na to,kde som....mysliet len na to,co sa moze stat.....by som sa zblaznila... 😒

evicaveverica
16. mar 2016

@evicaveverica jaj ten bazen bol slany, cize ziadne tampony mi netrebalo..to sa tyka aj mora, tam nic nechytis. Aaaa klobuk!!!! Bez toho ani na krok!!! Takze prijemnu dovcu zelam

evicaveverica
16. mar 2016

@jahodka11 ja som sa dokiho ani nepytala..sla som podla svojich pocitov. Fakt som sa citila skvelo, hadam lepsie ako ked som nebola teho. Hihi

yanni
16. mar 2016

@22tanulka to sa moze stat a aj nemusi. Mala si smolu, nic ine to nie je. Ja, ako som uz vyssie pisala, som lietala hore dlu cele tehotenstvo a nic nebolo. Pol tehotenstva som stravila v Saudskej Arabii. Cize vlastne v pusti, 45 stupnov v tieni, more v strede krajiny nie je ale chodila som plavat do bazena kazdy den,vlastne vecer okolo 9, ked uz bolo LEN 39 stupnov 😕 Von sme chodili len doobeda, na nakupy vzdy len vecer, ked zaslo slnko.
My cela rodina bez rozdieli pouzivame len Nivea Kids 50+, u mna v pohode aj pocas tehu. Treba vela pit, na hlavu nejaky klobuk, satku atd., pri shopingoch davat pozor na klimatizaciu, mat v kabelke vzdy nejaky svetrik, ci lahku bluzku s dlhym rukavom, clovek rychlo moze prechladnut.
@maminee

maminee
autor
16. mar 2016

Vďaka dievčata 🙂) mieniem celu dovlenku preležať pod dážnikom s kobukom na hlave , s knihou v ruke a nealko drinkom na stolíku 🙂))) balim asi 10ks dlhých šiat až po zem, takže predpokladam že si celu dobu nič ine neblečiem 🙂

Tie tampony pre tehotne beriem pre istotu, čo ked budu vlny na dva metre a mna to bude tahať aspon do bazena :P už sa vidim ako by som na seychelloch zhanala mačane tampony, nejaky kreol by si na mne oči vyočil 😀

slniecko35
16. mar 2016

@maminee este ma napadlo, aby si davala pozor na stravu. Neviem ako sa tam vari a mozem porovnat len s juznou amerikou. Cim vacsia ryba tym ma v sebe viac ortuti a uisti sa, ze je vsetko naozaj riadne tepelne spracovane. Je jeden rybi salat so surovou rybou marinovanou v citrone a ta ryba vyzera, ze je uvarena lebo je biela a maso sa drobi, ale nie je. Radsej sa vzdy pytaj.

yanni
16. mar 2016

@maminee smejem sa na tom "kreol" 😀 😀 😀 😀 No chuda, ktovie ako by sa zatvaril. K tym tamponom, ak si celkovo nikdy nebola nachylna na nejake mykozy atd, tak v tehu sa tiez nemusis bat. Ono je to vsetko pocas tehu trochu nachylnejsie ale tu je to tiaz zase 50:50. Ak mas nieco chytit, tak ti ani tampony nepomozu. Ja som plava do posledneho dna v tehu takmer kazdy den mojich 1-2 km. V mori, v bazene vlastnov, termalnom, verejnych kupkach, plavarnach, precetovala som dobre ze nie pol sveta za tych takmer 40 tyzdnov a nikdy nic nebolo. Ziadne tampony som nemala ani len nie, ze keby daco. Jednoducho dodrzovat normnu hygienu, neprehanat to (to moze viac uskodit ako pomoct - slova mojho gyn) a mysliet pozitivne!!!!! 😉 😉
Prijemnu dovolenku prajem.

maminee
autor
16. mar 2016

@slniecko35 Dakujem za upozornenie 🙂 určite budem davať na ryby pozor, ja som vo všeobecnosti ostražita pokial ide o morske rybky, ale myslim že bude vela rôzneho jedna na vyber. škoda že nemôžem jesť sushi 🙂)) a musim zvladnuť to neprehnať s morskými plodmi lebo krevety by som papala od rána do večera.
Mam skor pocit že sa prestravujem na šalátoch a jedlách, kde si budem istá ich zložením 🙂

michala.s
16. mar 2016

Bola som najskor na dovolenke na krete a doki mi povedal, nech si uzjem aj kupanie v mori, tak som si uzila. Potom sme boli na dovolenke letecky v berline a tam sme naslapali peso 10tky kilometrov, tiez som si to uzila. Na oboch dovolenkach som papala to na co som mala chut a v nicom som sa neobmedzovala 😀

lucik194
16. mar 2016

no ja som letela v ramci europy v 20 tt, vieden - lisabon plus tyzden v portugalsku.... lety prebehli v norme, ziadne potiaze akuratne na ceste naspat sme mali prestup v milane a teda milano - vieden bolo otras, pilot sa podla mna az nad Bratislavou zabudol ze mal ist dole uz vo viedni takze pristatie sme v podstate pikovali smerom dole.... islo mi nohu jednu roztrhnut..... ale dovolenka super, precestovali sme cely sever pertugalska..... uzivaj dovolenku 🙂
v lietadle sa poprechadzat, urobit par natahovacich cvikov, vela pit

tenerifka
16. mar 2016

@maminee Opalovak aj repelent kup v lekarni, take, co su vhodne pre babetka, bez parabenov a pod.Repelent nepotrebujes silny s DEET, kedze na Seycheloch nie je malaria....

tenerifka
16. mar 2016

@maminee A este rada-pi vela kokosovej vody(zo zeleneho kokosu), je plny mineralnych latok, ktore o.i.zabrañuju zavodñovaniu a krcom v nohach
Neviem, ci zostanete na Mahe alebo idete na Praslin, ak sa presuvate tam, jednoznacne malym lietadlom, na lodi ti bude zarucene zle, ta cesta je dost dlha a namahava, lietadlom je to za chvilu

maminee
autor
16. mar 2016

@tenerifka Ostavame na Mahe, i ked seychelly tvorí viac ako 100 ostrovčekov a chcela som isť na nejaky nenaročny vylet to trošku omrknuť, pohladkať deflinov a tak 🙂 ale to uvidim na mieste ake budu možnosti

lucmar2015
16. mar 2016

@maminee to ze za mna ano bolo akor tak vo vseobecnosti pre vahajuce mamicky ;) mala som sprej Bioderma z lekarne (biely s oranzovym ,,striekacom,, faktor 30) ten mi odporucili v lekarni, ale isto aj tebe nieco poradia. Prajem krasnu dovolenku 🌴

tenerifka
16. mar 2016

@maminee Do lietadla sa poriadne oblec, pravdepodobne letite s prestupom v Emiratoch ci Katare, a vsade na tychto letiskach je hrozna zima, Arabi miluju klimu.V lietadle ti sice daju deku aj ponozky, ale je to tenke a moc nezahreje, maj nejaku mikinu a teple ponozky

maminee
autor
16. mar 2016

@tenerifka hej stojime v katare. Plánujem isť oblečená tak ako chodím tu, v destinácii už len zhodím sveter a riflach to už zvladnem do hotela 🙂

evicaveverica
16. mar 2016

@maminee ja som v tehu jedla aj sushi s lososom..ale s mierou 🙂

tenerifka
16. mar 2016

@evicaveverica Lenze v EU su ine normy na pripravu sushi ako inde vo svete, v EU je povinne pred konzumovanim ryby, ktora nebude tepelne upravovana, rybu na 48 ci 72 hodin zmrazit, aby sa zabili anisakis (ak by sa tam nachadzali), tieto su hojne najma v rybach zo severneho Atlantiku. Inde vo svete to nie je povinne, a tento parazit dokaze ohrozit zdravie a zivot aj zdraveho cloveka,nieto este tehotnej zeny

maminee
autor
16. mar 2016

@evicaveverica netrufla by som si jest sushi 🙂 teda jem pravidelne avokadove ake to je asi tak vsetko 🙂

Strana
z2