icon

Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?

gerdusha
28. sep 2010

ahojte,

chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.

ake mate vy skusenosti?

sussah
16. nov 2016

@erijan a bola si samoplatca? Nešla si cez slovenskú poisťovňu?

erijan
16. nov 2016

@sussah osla som cez poistovnu, ale najprv musis zaplatit celu sumu a potom ti poistovna do 3 mesiacov vrati cast penazi.

sussah
16. nov 2016

@erijan a 3000 bola plná suma alebo už po preplateni?

buba08
16. nov 2016

@sussah aj mne sa to zdá pritiahnuté za vlasy, veď to je úplne nelogické, v piatok idem do poisťovne, som zvedavá co mi na to povedia, nahnevana som kvalitne, takze to len tak nenechám

buba08
16. nov 2016

@erijan prosim ta, tebe ako dlho platila ziadost? vďaka

erijan
16. nov 2016

@buba08 mne platila na pol roka...co mi prislo tiez zvlastne ked na SK plati rok

sussah
16. nov 2016

@buba08 oni to tam asi v poisťovni nechápu. Len ich uved do obrazu...nenechaj aby ti kvôli nim ivf prepadlo

buba08
16. nov 2016

@erijan aj mne predtým platila pol roka, preto ma tie 2 mesiace totálne prekvapili a rozladili, dúfam, ze to je len nejaká chyba, ak nie, budem písomne žiadať vysvetlenie a predĺženie doby platnosti

zuzu1122
17. nov 2016

ženičky, to máte ešte ten lepší prípad. keď sme my išli podstupovať ivf, bolo nám z poisťovne odkomunikované, že najskôr to máme podstúpiť a potom si podať žiadosť. Tak sme aj urobili. niekoľkokrát mi to pani z poisťovne potvrdila telefonicky keď som sa informovala. Tak sme aj urobili a nakoniec nám nepreplatili ani cent nakoľko vyjadrenie bolo, že najskôr sme si mali podať žiadosť a potom podstúpiť ivf. Hádala som sa s nimi pol roka, napísala som toľko listov že až. Jednoducho sa s nimi človek nevyháda. Vraj som si to mala zistiť na stránke ministerstva zdravotníctva. Popravde, neviem, čo má ministerstvo zdravotníctva spoločné so zdravotnými poisťovňami. Tak som to posunula na úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou ako sťažnosť na zdravotnú poisťovňu a ich pochybenie. Celé to bolo prešetrené a po prešetrení mi odpísali, že poisťovňa naozaj pochybila pri poskytovaní informácií ale napriek tomu mi nepreplatia nič. Liečbu sme podstupovali asi tri mesiace po tom, čo vstúpilo do platnosti, že liečbu ivf preplácajú poisťovne aj keď je absolvovaná v zahraničí. Jednoducho oni sami nevedeli, tetka, čo mi poskytovala informácie nemala naštudovaný postup a žiaľ, doplatili sme na to my.

sussah
17. nov 2016

@zuzu1122 neskutočné čo si v tej o poisťovni dovoľujú...pochybili a ešte ani nevrátili peniaze...

zuzu1122
17. nov 2016

@sussah veru nie.. žiaľ, doplatili sme na neschopnosť, lajdáckosť pracovníčky a bordel v poisťovni... to, že mi dali za pravdu mi nijak nepomohlo.. hlavne, že človek platí nemalé odvody a keď potrebuje preplatiť liečbu niečoho, za čo nemôže, tak to budú hľadať spôsoby, prečo sa to nedá... len na okraj a mimo témy, alkoholikom, ktorí si spôsobujú závislosť sami poisťovňa bez problémov prepláca celé liečenie a tuto, človek túži po dieťatku a robia s tým obštrukcie, ako keby si to tí pracovníci platili zo svojho... človeku je z toho na zaplakanie ☹

sussah
17. nov 2016

@zuzu1122 je to veľmi smutné. Veď aj tak mimo poisťovne neplatime malé sumy,ktore by sme iste radšej minuli v budúcnosti na nase dietatko.V tomto štáte sa snáď všetko prepaci...môže sa človek sťažovať,strajkovat a aj na hlavu sa postaviť...človek tu nemá žiadne práva...

buba08
17. nov 2016

@zuzu1122 uffff, to je neskutocne, ja som zvedavá co mi zajtra povedia na tu 2 mesačnú dobu platnosti, uz mi pár bab do IP písalo, ze oni mali 6 mesiacov, ja a este jedna kocka len 2

zuzu1122
17. nov 2016

@sussah
@buba08
preto vám ženičky píšem, že toto je ešte ten lepší prípad. Viete si predstaviť, aká som bola rozzúrená ja a nepomohli ani krik, ani sústavné vypisovanie, čo dva týždne som písala a dostávala listy po dobu pol roka... ja som práve myslela na to, že človek platí nemalé odvody aj tak si ešte musí doplácať koľkokrát aj za to, čo by mal mať zadarmo a to nehovorím, keď chce mať aspoň trošku lepšiu starostlivosť... joj, bordel je v tých poisťovniach a nielen tam ☹

buba08
17. nov 2016

@zuzu1122 viem si predstaviť ako ta to vytocilo a znechutilo

buba08
21. nov 2016

tak kocky, info z poisťovne, ziadost síce platí iba do 31.12., ale ak to do konca roka nestihnem, nevadí, mozem požiadať o predĺženie platnosti

anicka2608
22. nov 2016

@dada_sepina ahojky...chcem sa Ta opytat kedze aj ja mam Doveru a chcem podstupit IVF s darovanymi vajickami v Cechach,tu ziadost Ti schvalili a poslali Ti aj ako mas postupovat ano? A ty ziadost Ti vypisali v tom centre kde chces ist?

bebe133
22. nov 2016

@sussah icsi a predlzenu kultuvaciu. Teraz neviem ci v tom nahodou nebolo aj mrazenie 200 e

bebe133
22. nov 2016

@buba08 co sa tyka tej platnosti, tak vyzera to tak ze ak to podas napr v januari tak plati pol roka. Ale ak napr v auguste alebo v oktobri, tak je asi platnost len do konca roka. Inac si to neviem vysvetlit. Ja mam tiez platnost do konca roka a nestiham to lebo tri mesiace cakam na vysetrenie inunologie. Potom este budem musiet cakat na vysledky. Otras...

zuzu1122
22. nov 2016

@buba08 to je byrokracia 😒 neuveriteľné.

buba08
22. nov 2016

@bebe133 ano, je to presne tak, ale mozem podať ziadost o predĺženie, takze je to ok.

bebe133
22. nov 2016

@buba08 no len dufam ze predlzia, tiez sa na to spolieham

sussah
22. nov 2016

@bebe133 hej to presne sme mali aj my,ale na Slovensku.

sussah
22. nov 2016

@bebe133 tak to že by som zaziadala v januári,ale do jan asi nestíham všetky vyšetrenie, ktoré by som chcela.

kikuska21
22. nov 2016

Baby a ako to je ak mi to poistovna schvali ale to nevyuzijem? Mozem potom poziadat znova ci? Dakujem

bebe133
23. nov 2016

@kikuska21 podla mna mozes poziadat znova

ahsas
23. nov 2016

@bebe133 Mne do toho prisla choroba, antibiotiká ... ale som zaslala na poisťovňu žiadosť s vysvetlenim o predĺženie platnosti schválenej liečby a v pohode ! Listom prišla kladná odpoveď v ktorej boli, ze mi posuvaju termín o pol roka.

ahsas
23. nov 2016

@kikuska21 Zavolaj tam priamo, nikdy som nemala problém s ochotou odpovedat na moje otázky ohľadom (aj zahraničnej liečby) lVF.

bebe133
24. nov 2016

@ahsas mne pani povedala ze sa jej mam ozvat az v decembri lebo ze musi pockat kvoli prehlasovaniu klientov. Ja aj tak nemozem ist skor, tak pockam a ozvem sa jej. Hadam to predlzi bez problemov 🙂

dagmarik
25. nov 2016

Ahojte, žienky 😀 Ako dlho trvalo vo vašom prípade, kým Vám poisťovňa vrátila náklady za
Iiečbu v zahraničí ? Ja som to podala 30.8. a zatiaľ nic 😐 Pred mesiacom som sa im pripomenula, či nič nechýba, odpísali,že to postúpili revízneho lekárovi a toť vsjo 😀 Ďakujem