icon

Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?

gerdusha
28. sep 2010

ahojte,

chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.

ake mate vy skusenosti?

kubulka280
22. sep 2015

@kako23 tak tie žiadosti si nemusím nechať vyplniť na slovensku, všetko mi to vyplnia v čechách a potom to dám do poistovne ak som to správne pochopila.My sme sa objednali do Reprofitu

snaaazilka77
30. sep 2015

Neviem, ci som spravne pochopila niektore komentare, ale ak som poistena v poistovni Dovera a absolvujem IVF v Brne, tak Dovera nepreplaca vobec nic ,iba vseobecna zdravotna?

lienkae
30. sep 2015

@kubulka280 ahoj. Presne tak, z reprofitu ti poslu vyplnenu ziadost,ty ju iba podpises. Dolozis podklady,ak mas nejake a posles to do poistovne.

nelly3
30. sep 2015

@snaaazilka77
spravne

martet
Odpoveď bola odstránená
nelly3
30. sep 2015

@martet
ja som mala vsetko potvrdene aj to klinicke pracovisko a nepreplatili 😝

monik_p
29. dec 2015

Dievčatá, a závisí preplatenie aj od diagnózy? Ja mam konkrétne "nešpecifikovaná ovarialna dysfunkcia ". Manžel má len minimálne zníženú pohyblivosť. Chceme skúsiť Reprofit v Brne.

bebe133
12. jan 2016

@nelly3 Ahoj nelly3. Tiez mi momentalne prisla ziadost z reprofitu ale pri tom klinickom pracovisku som sa pozastavila. Volala som do jednej nemocnice z toho zoznamu klinickych pracovisk a tam boli zaskoceny, ze co to chcem za potvrdenie. Ze mam ist za svojim gynekologom. Ty si s tym problem nemala? Normalne ti to potvrdili v jednej z tych pracovisk?

nelly3
12. jan 2016

@bebe133
Ahoj, no ak mas doveru, tak aj tak ti to neschvalia zial - osobna skusenost 😠
ja som isla do Bratislavy - ruzinovska nemocnica je tam tiez uvedena myslim, uz si nepamatam, ale mna tam kedysi davnejsie operovali - zenske problemy, tak som isla presne za tym mojim operatorom a povedala som mu, ze co potrebujem a potvrdil mi to, ale aj tak to nepomohlo k schvaleniu.

bebe133
12. jan 2016

@nelly3 a to bolo tvoje prve ivf? Ci druhe? A nedalo sa ti odvolat nejako, ked to neschvalili? To som inac dost prekvapena. Ja mam vseobecnu poistovnu

nelly3
12. jan 2016

@bebe133
nie to bolo druhe IVF, prve som mala na SK, odvolat asi by to nepomohlo nakolko mi napisali odovodnenie, ze IVF sa da urobit aj na Slovensku 😝

bebe133
13. jan 2016

@nelly3 to je sila teda. Zo zakona mame narok si vybrat kde sa chceme liecit. Otras ako to tu funguje.. ☹

erijan
18. jan 2016

@lienkae ahoj, ty si v akej poistovni prosim ta? vszp? vies mi povedat, ako to je, musim pockat na schvalenie ziadosti poistovnou a az tak mozem zacat s ivf alebo mozem zacas pred chvalenim a ked mi to schvalia tak si dam spatne preplatit cast nakladov ? dakujem pekne

suzanecka1
18. jan 2016

@erijan treba najskôr schválenie a až potom výkon

erijan
18. jan 2016

@suzanecka1 dakujem, niekde som citala ze sa da zacat ivf aj skor a potom po schvaleni ziadat o preplatenie casti nakladov, tak preto som sa pytala

erijan
18. jan 2016

@kako23 ahoj, chcem ta poprosit o radu, v tom tlacive Ziadost o udelenie suhlasu... musim vyplnovat vsetky body? aj str.2, 3, 4 ? dakujem pekne

kako23
18. jan 2016

@erijan v tom čase, keď som to riešila ja bolo to tlačivo trochu odlišné. Veľa z toho vypísal RF a čo nie, dopísala som si sama podľa seba.

erijan
18. jan 2016

@kako23 aha dakujem.

erijan
18. jan 2016

@bebe133 ahoj, mozem sa opytat ako si dopadla so schvalenim ziadosti? A co vsetko si posielala?

erijan
18. jan 2016

@bebe133 a este ma zaujima ked si posielala tlacivo Ziadost o udelenie suhlasu... musim vyplnovat vsetky body? aj str.2, 3, 4 ? dakujem pekne

fifitko25
18. jan 2016

@bebe133 ahoj, akurat som volala do Martina, tiez kvoli potvrdeniu klinickeho pracoviska. Povedali mi, ze mi ho nedaju, lebo ministerstvo pozaduje, aby boli ukony najskor realizovane na SR az potom v zahranici... Vraj nariadenie. Mam za sebou 2 neuspesne ivf, ostava mi este 1, to sme chceli v brne.... Ale kedze mi nedaju potvrdenie z nemocnice, poistovna to neschvali. Je to ako medzi dvoma kolesami, obe tocia to svoje, ale nedostanes odpoved ani od jedneho....

erijan
18. jan 2016

@fifitko25 ahoj, a aku mas poistovnu? Coze treba aj potvrdenie klinickeho pracoviska? Nestaci potvrdenie od gynekologa?

fifitko25
18. jan 2016

@erijan ahoj, vszp. Uz nestaci len potvrdenie od gynekologa, ale aj od klinickeho pracoviska. Na SR je to Martin, Blava a Kosice. Zial, jedno vylucuje druhe a je takmer nemozne to potvrdenie dostat ☹

erijan
18. jan 2016

@fifitko25 to nemyslis vazne... a kde najdem zoznam tych klinic.pracovisk? Ze od ktorej nemocnice mam pytat ak je v meste viac nemocnic?

fifitko25
18. jan 2016

@erijan mne poslali zoznam z reprofitu spolu so ziadostou

erijan
18. jan 2016

@fifitko25 aha dakujem... cize ty si volala do nemocnice a poprosila si ich o potvrdenie... a oni povedali ze ti nedaju ani v pripade ze si mala uz 2 neuspechy na SK? A to potvrdenie maju dat kde? So Ziadosti o udelenie suhlasu, na poslednej strane?

fifitko25
18. jan 2016

@erijan do ziadosti, bod 2.9
Mna odbili, ze nemozu, kym nemam vsetky pokusy tu.na SR vycerpane.... Ale potom to nema zmysel, ziadat preplatit liecbu v CR, ked si vystrielas pokusy tu.... No cele na hlavu, bez logiky....

erijan
18. jan 2016

@fifitko25 no ved prave, to potom mozes ist do Ciech uz len ako samoplatca...katastrofa

fifitko25
18. jan 2016

@erijan

erijan
18. jan 2016

@fifitko25 a to si volala do nemocnice v Martine kam? Na gynekologiu? alebo je noekto v nemocnici na to urceny?