Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?
ahojte,
chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.
ake mate vy skusenosti?
Neviem, ci som spravne pochopila niektore komentare, ale ak som poistena v poistovni Dovera a absolvujem IVF v Brne, tak Dovera nepreplaca vobec nic ,iba vseobecna zdravotna?
@kubulka280 ahoj. Presne tak, z reprofitu ti poslu vyplnenu ziadost,ty ju iba podpises. Dolozis podklady,ak mas nejake a posles to do poistovne.
@snaaazilka77
spravne
Dievčatá, a závisí preplatenie aj od diagnózy? Ja mam konkrétne "nešpecifikovaná ovarialna dysfunkcia ". Manžel má len minimálne zníženú pohyblivosť. Chceme skúsiť Reprofit v Brne.
@nelly3 Ahoj nelly3. Tiez mi momentalne prisla ziadost z reprofitu ale pri tom klinickom pracovisku som sa pozastavila. Volala som do jednej nemocnice z toho zoznamu klinickych pracovisk a tam boli zaskoceny, ze co to chcem za potvrdenie. Ze mam ist za svojim gynekologom. Ty si s tym problem nemala? Normalne ti to potvrdili v jednej z tych pracovisk?
@bebe133
Ahoj, no ak mas doveru, tak aj tak ti to neschvalia zial - osobna skusenost 😠
ja som isla do Bratislavy - ruzinovska nemocnica je tam tiez uvedena myslim, uz si nepamatam, ale mna tam kedysi davnejsie operovali - zenske problemy, tak som isla presne za tym mojim operatorom a povedala som mu, ze co potrebujem a potvrdil mi to, ale aj tak to nepomohlo k schvaleniu.
@erijan treba najskôr schválenie a až potom výkon
@suzanecka1 dakujem, niekde som citala ze sa da zacat ivf aj skor a potom po schvaleni ziadat o preplatenie casti nakladov, tak preto som sa pytala
@bebe133 ahoj, akurat som volala do Martina, tiez kvoli potvrdeniu klinickeho pracoviska. Povedali mi, ze mi ho nedaju, lebo ministerstvo pozaduje, aby boli ukony najskor realizovane na SR az potom v zahranici... Vraj nariadenie. Mam za sebou 2 neuspesne ivf, ostava mi este 1, to sme chceli v brne.... Ale kedze mi nedaju potvrdenie z nemocnice, poistovna to neschvali. Je to ako medzi dvoma kolesami, obe tocia to svoje, ale nedostanes odpoved ani od jedneho....

@kako23 tak tie žiadosti si nemusím nechať vyplniť na slovensku, všetko mi to vyplnia v čechách a potom to dám do poistovne ak som to správne pochopila.My sme sa objednali do Reprofitu