Ako je to s preplácaním IVF robených v Čechách?
ahojte,
chcem otvorit tuto temu a zamerat sa na Vase skusenosti s vybavovanim preplatenia nakladov najma na IVF v Cechach. Ja som si o tom nieco zistovala, mam odpoved aj zo vseobecnej zdravotnej poistovne, ze treba najprv podat ziadost a oni potom zvazia...ale i tu na MK som citala baby, ktore najprv zakrok v cechach podstupili, zaplatili zan v CR a potom poslali potvrdenia o zaplateni do poistovni...niektore boli i uspesne a peniaze dostali.
ake mate vy skusenosti?
@suzanecka1 a na tom klinickom pracovisku ti to len potvrdili či dali aj nejaké vyjadrenie. A tiež si no žiadala v decembri 2015
@suzanecka1 ak to správne chápem do Martina sa objednať na gynekologiu na konzultáciu a vtedy mi to potvrdia
@kubulka280 no ja som bola v ba a potvrdiť znamená že to orazia ale vyjadrenie bolo, že nie je nutná liečba v zahraničí ale samotné schválenie záleží od poisťovne...celé je to fraška s tou pečiatkou od klinického pracoviska ale hold si to niekto vymyslel tak to tam musí byť...
Ahojte. Bod 2.9 musi byt vyplneni urcite. Je to novy bod zevraj ktory tam kedysi nebol. Akokeby to chceli stazit tym co chcu ivf v brne. Ale ako sa uz pisalo, nazor doktora z univ. nemocnice neovplivni ci to vszp schvali. Tiez som volala do vszp a dovolat sa na tu pani bolo otrasne. Tiez mi ledva odpovedala na otazky. Zoznam tych pracovisk je aj na stranke vszp
@bebe133 bod 2,8 mne vyplnili v Brne
@kubulka280 asi som sa pomylila, nemam to pred sebou.
Doevcata a naozaj mozeme zacat so vsetkym,myslim tym kupit si lieky a zacat stimulovat az po schvaleni? Mate to niektora zistene na 100%? Neda sa tak ze by sme zacali s IVF pred schvalenim a potom po schvaleni by sme spatne dali preplatit cast nakladov?
@erijan ked som sa v novembri objednavala telefonicky do reprofitu v brne, slecna na recepcii mi povedala ze mozem zacat stimulovat a popri tom poslat ziadost na poistovnu. Ale ked som tam v januari prisla na prvu konzultaciu, tak mi doktor povedal ze treba najskor poslat ziadost. Ze uz to hentak nerobia. Ja mam takuto skusenost.
pozdravujem pani zo vzp, s ktoru mam tiež zlu skúsenosť a ktorej meno tu nebudem spomínať..prispata, arogntna a neochotna. keby hovory nahravali, tak by si taku aroganciu nedovolila..tiež ma odkazala iba na stranku vzp, žiadna ochota pomôcť, povedala som jej že sa v tom nevyznam, lebo v tom neviem chodiť ako ona, poprosila som ju nech mi to vysvetlí, ale bez zaujmu. pritom jej tam nikto nevola iba tak z dlhej chvíle. odvádzame z našich platov obrovské dane, a potom ked potrebujem nema kto pomôcť..je to o ludoch, pani by mohla sedieť na vratnici ale nie tam kde ma robiť s ludmi. dakujem za tieto fora, kde sa človek dozvie viac, ako tam kde by mal
@malvina13 ak sa smiem spýtať aj ty ideš na IVF do Brna, a kde ideš na to klinické pracovisko čo žiada tá slávna všeobecná poistovna
@kubulka280 unica je tiez v Brne. Mas prosim ta to 5 stranove tlacivo pri sebe, ze sa neho vies pozriet?
@erijan nie som práve v praci, ale okolo 19 budem doma tak ti to môžem pozriať . A čo chceš vedieť
@kubulka280 keby si bola taka dobra a pozrela sa, ci mas v tom 5-stanovom tlacive vypisane vsetky body... mne poslali z Brna vypisane to tlacivo,ale nie vsetky body...samozrejme prvu stranu neriesim
@kubulka280 vypisali mi len:
na str.2 bod 2.4 a 2.5
na str.3 bod 2.7
na str.4 dali datum a podpis kde je zoznam povinnych priloh
nic viac nemam vypisane...treba este nieco?
samozrejme to potvrdenie klinickeho pracoviska, to viem...
na
@erijan na piatej strane mám len bod 3,2 a to je všetko
@erijan na str aj bod 2,8 a na str 4 tak ako tebe
@erijan a kde ideš na to klinické pracovisko
@fifitko25 ahoj už si nejako pochodila ja som našla že na starost to má prednosta Mudr. Ján Danko
http://www.sgps.sk/?var=odbornici je to doktor pre MZ SR pre Zilinský kraj
@kubulka280 to moze potvrdit len niektory clovek z tej strany co si poslala?
@kubulka280 moja gynekologicka mi povedala ze jej mam priniest ten papier a ona mi ho vezme do nemocnice kde robi a ze tam ho da potvrdit...ale kde a komu to neviem...
@kubulka280 lebo na tom druhom papieri kde je zoznam tych klinickych pracovist su aj ine nemocnice, tak teraz neviem
@kubulka280 a pri bode 2.8 ti co napisali ?
@kubulka280 ja som hovorila s inym dr, vraj primarom.... Nejdem to riesit, aspon nie teraz, nemam sil ☹
@erijan keby som tak to vedela prečítať niečo ak to dg.steritas pramaria, turbarni faktor st.p. sa bilat
czstis ovar a ešte jedno slovo ale to neviem prečítať

@fifitko25 neobjednávaj sa na potvrdenie ale na konzultáciu 😉