icon

IVF soft - podarilo sa vám otehotnieť?

esther03
28. jún 2010

Ahojte, caká ma ivf soft, stimulujem clostilbegytom. Mali ste niektorá niečo podobne? Podarilo sa vám otehotnieť. Napíšte mi prosím svoje skúsenosti.

karinuska22
14. jún 2013

@maminka142 Inak, aj tak hlavne je to, keby Ti to SOFT v Brne vyslo. Na peniazky teraz nemysli. Mna SOFT v Brne vysiel rovnako ako klasicke IVF na Slovensku s poistovnou. Takze keby si podstupila v SR IVF, taktiez Ta to vyjde okolo 900 EUR ako ten SOFT v Brne bez poistovne. A ja myslim, ze Brno je o 100% lepsia volba ako nase centra v SR po mojich dlhorocnych skusenostiach. Tu v SR je to len strata casu.

maminka142
Autor odpoveď zmazal
maminka142
14. jún 2013

@karinuska22 Ďakujem Ti moc si zlata 😉 😵

karinuska22
14. jún 2013

@maminka142 Budem velmi rada, ked Ti v Brne pomozu.

maminka142
14. jún 2013

@karinuska22 Ďakujem 😉

panarka
14. jún 2013

@maminka142 ich originál stránka je reprofit.cz, neviem ako to chodí u tohto dr. ja ho vôbec nepoznám ani to meno som nikdy nepocula, ja som chodila k dr. machacovi, je veľmi pozitívny a otvorený človek. tiez mam PCOS. jedine keby môžem odporučiť tak mne sa moc nepozdaval dr. kozumplik, pár krát nemohol machac tak ho zastupil tento ale nemala som z neho taky dobry pocit istoty, jednoducho si nezískal moju dôveru, on boltaky nejaky vždy nesvoj. keby sa chceš objednať tak ja ti doporučim machaca a este veľmi chvalia Stecla. stačí ked tam zavolas a povieš ze sa chceš objednať na konzultaciu k tomu a tomu dr. a nájdu ti najbližší jeho voľný termín a nebudú sa ťa vypytovat ze prečo práve k tomu danému dr. držím palceky 🙂

manita
15. jún 2013

@maminka142 ak chceš, skontaktuj @tancik a povypytuj sa na otevrela, ona ho má

hlavne rátaj s tým, že lekár, ktorého si vyberáš je na konzultácie (určuje postupy, druh stimulácie, termíny OPU a ET), ale zákroky ti on robiť nemusí (len ak to vyjde na jeho službu tak áno)

ja mám štelcla, konzultovala som s ním, folikulometriu mi robil on, ale OPU mi bude robiť Vitoušková (aj sa teším, lebo kočky ju tiež veľmi chválili)

dôveruj im ako odborníkom (to je hlavné), a to, kto nám ako sadne ľudsky sa predvídať nedá, lebo každá sme iná (napr. na môj vkus je štelcl až príliš pragmatický, na rovinu povie, že sú malé šance, že ani oni nevedia robiť zázraky a že je to len pokus atď., žiadna pozitívna psychoterapia), treba sa povzniesť a brať to ako jeden z názorov (a hlavne veriť, že profesionálne sú tam všetci špičkoví a urobia maximum, aby bábo bolo) 😉

už si sa objednala?

maminka142
15. jún 2013

@panarka
@manita Ďakujem va ešte som sa neobjednala ešte sa len chystám 😉 Ale už mi dala mail @karinuska22 na Otevrela, tak som jej vďačna a ďakujem 😉 Baby tu o ňom veľmi pekne píšu a je vraj veľmi dobry, tak som zvedava 😉 Ale presne, ako píšete nemusí mi sadnuť niekto komu sedí niekomu inemu 😉
Ja som to zažila v MT, každy tu strašne chváli dr Galu a na mňa moc dobre nepôsobil a bola som rada, že som sa mu vyhla 😒 Ale ta doktorka čo tam byva na miesto neho niekedy je uuuuuuuuuuuuuužasna 😉 😀
Presne, ja sa objednam u Otevrela a je mi jedno, že mi budu zakroky robiť aj iný 😉 Naozaj verím, že su všetci odborníci a odovzdam sa do ich ruk 😉
Ďakujem Vam diavčata moc za všetko 😉 😵

stella25
17. jún 2013

@maminka142 ja som bola u Otevrela a velmi dobre na mna zaposobil, ale cele centrum bolo uplne v pohode, nemas sa coho bat, kludne mu pis, odpisuje na maily v pohode.

stella25
17. jún 2013

@maminka142 uz si sa objednala??? Ryhlo mu pis 🙂

karinuska22
21. jún 2013

@maminka142 Ahoj, Napisala si doktorovi Otevrelovi???? Uz Ti aj odpisal?

ofrah
24. jún 2013

ahoj ja chodím k dr.otevřelovi, Bohužiaľ už druhý pokus nám nevyšiel, chce teraz vyskúšať nový postup len celkom neviem či sa to vlastne ešte počíta do soft stimulácie. Clostilbegyt som vždy užívala od 3.-9.dňa cyklu 1-1-1 potom 7. a 9. Menopur, pred odberom pregnyl..druhý krát tak isto ale miesto Menopuru Merional -je to to isté..po tomto neúspešnom pokuse som usúdila, že mám nízku sliznicu na uchytenie embrya a aj som mu to napísala, práve &clostilbegyt znižuje sliznicu, ja som ju mala pri ET iba 7mm, tak teraz chce vyskúšať Clostilbegyt od 3.-9. a tak isto aj Merional od 3.-9. dňa cyklu-no a je to ešte soft? Čo myslíte?

janula18
24. jún 2013

@ofrah neviem kde pôsobí ten doktor, ale soft je v podstate to že nepicháš také dávky ako pri normálnom ivf, je to proste kombinácia aj s tým clostylbegytom. Ja som chodila do reprofit brno a štelcovi.. Mne na sliznicu dali ešte estrimax. na podporu slizniece je dobre piť alchemilkový čaj

ofrah
24. jún 2013

@janula18 aj ja chodím do reprofitu k otevřelovi

janula18
24. jún 2013

@ofrah mne ked soft nevyšiel, tak mi štelcl pridal ten estrimax a prednison. Ja som potom mala ale KET lebo zo softu mi ostali embria, tak teraz mále dvojky. Držím palce nech vám to víde

maminka142
24. jún 2013

@karinuska22 Ahojkaj, ano už som mu napísala a čakám na odpoveď 😉 Som strašne zvedavá 😉

maminka142
24. jún 2013

@ofrah spokojna? 🙂

stella25
25. jún 2013

@ofrah ahoj, aj ja chodim k otevrelovi, a idem zacat v juli so softom. Avsak na zaciatku si pichnem nejaku inekciu - zabudla som ako sa vola, ktora sa vraj 7 dni vstrebava a potom budem brat Clostil a dopichavat Merionalom. Tak tiez to nie je uplne soft.
A ako si s nim spokojna? Robil ti odbery aj vklady on alebo niekto iny? Kolko si si pichala toho Merionalu?

stella25
25. jún 2013

@janula18
@ofrah
@karinuska22 baby este jedna mozno blba otazka, ale Otevrel mi nekazal ist na predoperacne vysetrenia, ako to u nich funguje, robia si oni sami predoperacne? nie ze tam pridem a nebudem ho mat.

janula18
25. jún 2013

@stella25 tam som vypísala len taký predoperačný dotazník, a bolo. už to inak budu tri roky čo sme tam boli 🙂

stella25
25. jún 2013

@janula18 zvlastne, lebo na slovensku som vzdy musela absolvovat predoperacne, a zabila som tym dva dni vyckavania po cakarnach

manita
25. jún 2013

@stella25 nemaj obavy, v RF žiadne predoperačné netreba (čerstvá skúsenosť), oni si sami urobia v deň OPU testy z krvi - tebe aj mužovi

stella25
25. jún 2013

@manita no to som rada, lebo z toho som tiez mala riadne stresy, ze som zbytocne vymeskala z prace a oni sa potom vypytuju, preco tolko chodim po lekaroch a ja si musim vymyslat. Takto to bude lepsie. Dakujem ti krasne.
A ako cerstva?
Ako si dopadla? Ake mas pocity?

maminka142
25. jún 2013

@karinuska22
@stella25
@panarka
@manita Ahojte dievčata, tak už mi doktor odpísal presne toto:

Určitě jsme schopni něco vhodného pro Vás naplánovat. Objednejte se ke konzultaci.
Ale než začneme stimulaci, určitě bych se zaměřil na funkci štítné žlázy. TST 4,4 je pro stimulaci příliš vysoké. To může být důvod horší reakce v poslední době.
Užíváte něco na štítnou žlázu? Pokud ano, je třeba zvýšit, pokud ne, pak Vám tady něco předepíšeme.

To ja mam vysoku štitku? Či ako mam tomu rozumieť? Môj gynďak a obvoďak a aj v MT v Iscare mi povedali, že štítka je ok 😕 😕 😕 😕 😕
Mam tam zavolať a objednať sa na konzultaciu, či mam si dať tu niečo predpísať na štitku a potom až ísť do Brna? Či? 😕

stella25
25. jún 2013

@maminka142 ahoj, ja by som sla do Brna, mozno maju ine metody, kde je toto uz vysoka hranica co v Martine vadidt nemuselo.

manita
25. jún 2013

@stella25 u mňa prvý softík nedopadol dobre, ale už sa pripravujem na druhý

@maminka142 veď on ti tam pekne napísal, čo máš robiť: odpíš mu, či niečo na štítnu žľazu užívaš, ak áno, napíše ti, o koľko máš zvýšiť, ak nie, pošle ti recept, ty si to doma vyberieš a začneš užívať, no problem

na konzultáciu sa objednaj, termín mať budeš a zatiaľ dostaneš odpoveď k tej štítke od dr., s ktorým si píšeš

stella25
25. jún 2013

@manita no ja sa pripravujem uz na 4 IVF a od vcera mam same zle myslienky, nevychadza mi to ako som si predstavovala a asi som z toho rozhodena dost.

karinuska22
25. jún 2013

@stella25 Tak ako pisu baby, ziadne predoperacne vysetrenia sa nerobia. Aj Tebe aj partnerovi zoberu v den OPU krv. Sumu sa vysetrenia krvi si potom zarataju do ceny zakroku. Ja som s partnerom platila 4000 CZK za oboch. Oni vlastne robia iba testy na pohlavne prenosne choroby.

karinuska22
25. jún 2013

@maminka142 No mas 2 moznosti, bud si od svojho vseobecneho doktora vyziadas ziadanku k endokrinologovi a das sa podrobnejsie vysetrit alebo poziadas Brno, nech Ti daju recept.
Ja by som skor bola za toho endokrinologa ale to zaberie cas tak okolo 1 mesiaca.
Ja mam nefunkcnu stitnu zlazu a uzivam L-thyroxin od roku 2009. Pocas IVF a pocas tehotnosti mi davku hormonu zvysili. Na kontrolu stitnej zlazy chodim teraz kazde 3 mesiace. Stitna zlaza je velmi dolezita pri tehotenstve.