icon

IVF soft - podarilo sa vám otehotnieť?

esther03
28. jún 2010

Ahojte, caká ma ivf soft, stimulujem clostilbegytom. Mali ste niektorá niečo podobne? Podarilo sa vám otehotnieť. Napíšte mi prosím svoje skúsenosti.

stella25
8. aug 2013

@martini Ahojky, veľmi poteší takéto povzbudive slová si prečítať. Dakujem za nás vsetky 😉

martini
8. aug 2013

@maminka142 nie nič nemusíš lekárovi hovoriť. len si odlož všetky faktury, doklady o zaplatení a učty z lekarne. ja som prikladala aj doklady z KET a proste všetko čo som zaplatila v čr (aj ked ket sa ani na slovensku neprepláca). V RF ti vo fakture nenapíšu, že je to soft stimulácia, len že protokol tolko a tolko a lieky tolko a tolko. následne po skončení v brne, vypíšeš formular, čo najdeš na stranke dovery, aj vzp ma taky formular. priložiš prilohy a najlepšie je odniesť osobne na podatelnu poistovne. a už len čakať, lebo oni si to overujú v brne a prehodnocujú to. zaplatia tak okolo 900 eur, teda aspon mne za každu stimulku (teda mi preplatili 3x 900 eur). ale napr. viem, že vzp dokonca zaplatila aj viac babe, čo mala takmer podobny protokol a stimulovali sme spolu...ale čokolvek daju, je fajn, no nie? 🙂
A lieky ako sú utrogestan, clostilbegyt, estrimax či estrofem (jeden sa už na svk nepredáva) a dokonca aj pregnyl mi predpísal moj gyndoš, takže to už bolo vlastne s úhradou poisťovne.

takže ešte raz, držím prsty a hlavu hore a vyjde to 🙂

stella25
9. aug 2013

@maminka142
@zibi
@karinuska22 Ahojte, zazrak sa nekonal, jedina bublinka neprezila PK. Takze Soft nezabral. Ale som rada, ze ma zbytocne doktor neprehanal do Brna. Nevadi, ideme do dalsieho kola 😒

gaga83
9. aug 2013

@stella25 to ma strašne mrzi

karinuska22
9. aug 2013

@stella25 To mi je velmi luto. V druhom kole drzim palce. Bude treba silnejsia stimulacia.

zibi
9. aug 2013

@stella25 och moja tak to mi je luto..... ☹ 😔 😔
ako budes teraz postupovat?
moja vy mate kde vlastne problem? zly spermio alebo mas problem s folikmi??

stella25
10. aug 2013

@gaga83
@karinuska22 ideme ďalej do ďalšieho kola , Dr. navrhol aby sme skúsili o mesiac. Zmenil mi lieky ale stale minimálne dávky. Veď ono naozaj stačí aby bolo jedno kvalitné vajíčko.

@zibi mám AMH len 0,12 a z roka na rok mi klesá. Rozmýšľam že pôjdem aj ja k docentovi, ako dlho si čakala na termín uňho?
Nevedia mi povedať prečo sa zakaždým prestanú vyvíjať tie vajíčka. Netuším čo by som ešte mohla podstúpiť.

zibi
10. aug 2013

@stella25 no moja ja som asi len 5 dni
ja neviem mne velmi pomohlol ten D3 ja som mlaa amh 0,21 a po D3 mi stuplo na 0,58 a docent povedal ze to vobec nevyzera na znizenu rezervu kedze som mala az 12 astralnych folikov ... 😉
inak ani mne ivf nevyslo ked som mala nizske amh a nasledne aj decko .... uvidime ako to bude teraz ale myslim ez d3 ma vysoky vplyv aj na uspesnost ivf...
ja som ho brala ale strasne vela
najprv som si dala decko odmerat .. klasicke decko som mala asi len 10 a norma bola od 30 ng a to D3 som mala asi len 7 a norma je od 20 cize aj tak pod normou a ked mi ho brala endokrinologicka tak to d3 sa mi vysplahalo na 22 co je sice norma ale este stale malo..tka som sa zacala teraz v lete opalovat a nameisto 3000 i.u x 3 som si objednala 5000 jednotokove d3 , predpisala vitantol a dopujem sa tym...len decko si davam 15000 skoro kazdy druhy den tak uvidime kolko ho budem mat ked mi teraz zoberu krv... tie vitaminy co su tu tych 400 a 800 je strasne malo ..vidis kolko som ja brala a stale som bola pod normou a neskor len 2 jednotky nad normu ...
daj si odmerat fsh ked tvoje fsh nebudem vysoke tak je mozne ze ti vitamin D3 pomoze ... d3 koreluje s amh a ako keby to D3 "zobudzal" gen amh a nasledne sa dokaze zvysit aj 3 nasobne ..ja som toho dokazom!
inak D3 je vyborna aj na sliznicu maternicu a na to aby bola maternica v poraidku ked je nizske decko tak aj maternica ma rozne problemy vznikaju rozne deformity a tak ...proste to nie je vitamin ale ako keby "hormon" ktory zapina vela pochodov v tele.. znizuje aj inzulinovu rezistenciu cize pomaha aj pri pco a nasledne zvysuje plodnost cize aj tym aj druhym smerom pomaha 😉 daj si ho odmerat kolko ho mas ale to D3 nie obycajne decko a zacni brat a aj ludia co sa vela opaluju alebo su vela na slnku maju ten vitamin nedostatkovy ..pricinou si rozne faktory co si davame ...preto by sme sa mali bez kremu opalovat 10 alebo 15 minut a potom nasadit krem 😉 a aj si daj odmerat fsh ked je v poriadku tak je nadej ze amh ti stupne 😉
najdem o tom nejake clanky a hodim to tu

zibi
10. aug 2013

Populácia IVF poskytuje cenný vhľad do úlohy vitamínu D, pretože je možné skúmať každý aspekt jedinej koncepcie cyklu od vývoja folikulov na implantáciu. Nedávna štúdia zistila, že ženy s vyšším 25 (OH) D úrovne v ich sére a vo folikulárnej tekutine boli významne vyššia pravdepodobnosť dosiahnutia tehotenstva z IVF v porovnaní so ženami s nižšou úrovňou vitamínu D (Ozkan et al., 2010). Primárnym cieľom našej štúdie bolo overiť vzťah medzi vitamínu D a IVF výsledkov, a navyše izolovať účinok vitamínu D buď stimuláciu vaječníkov, Kvalita embryí alebo endometria.

mimika1973
10. aug 2013

@stella25 ahojky, je mi to luto mojka :( ake lieky si brala ked nabuduce ti chce dat nieco ine skusit? a vies aku liecbu nabuduce ides brat?

stella25
10. aug 2013

@zibi gynekológ mi tvrdí že mi už nemôže dať D zmerať. A k všeobecnej ist nechcem. Musím zistiť či mi to zmerajú ked si to sama uhradim na súkromnej klinike.
A FSH ti kde merali?

stella25
10. aug 2013

@mimika1973 Áno, Otevrel bol veľmi milý, hneď mi poslal nový protokol. Mala som pred tým Elonvu a teraz ju vymeníme za Merional.
Už som sa otriasla a ideme ďalej. 🙂

zibi
10. aug 2013

@stella25 no mne fsh merali ja ho mam v norme a stale som mala aj ked som mala nizske amh
co sa tyka decka tak keby ze ides napr. na predoperacne tak intern stka ti moze alebo endokrinologicka....
alebo si len sama nasad taku kuru stat sa ti nic nemoze vidis kolko ja davok beriem a stale som vpohode ani vapnik nic nemam vysoky a telo si to decko velmi vyuziva lebo este stale som mlaa vysoky deficit a to mi brala krv v marci aprili takze som mala 22 D3 v krvi a norma je 20 cize tak

gaga83
11. aug 2013

@stella25 tak to je super ze tak rychlo mozes ist znova. Ja uz mam protokol napisany, dostanem ms a idem na to 🙂

stella25
11. aug 2013

@zibi zajtra idem na krv, som zvedava čo mi vyjde.dakujem za rady 😉

stella25
11. aug 2013

@gaga83 a kedy asi začneš? Nebudete so @zibi naraz náhodou? To by bolo fajn keby ste ostali naraz tehu. 😀

gaga83
12. aug 2013

@stella25 ja by by som mala dostať ms 18 a zibi 15. Tak budeme skoro naraz stimulovať. To by bolo fajn že by sme boli spolu tehu 🙂 🙂 🙂 🙂

gaga83
12. aug 2013

@stella25 chcem sa spýtať, keď si nemala vklad tolko budeš platiť za ivko?

13nika13
12. aug 2013

Ahojte... dnes som bola s dcérou u svojho gyn., tak som využila situáciu, a urobil mi gyn. ultrazvuk, som 10deň po ET, na ultrazv. vraj nič presvedčivé nevidel, videl tam síce nejakú dutinku, ale, že nič presvedčivé to nie je, vo štvrtok idem na krv. Nevydržala som, na 8deň som testovala ten fialovo biely test, ostatné dva dnes, sú tam slabulinké tie čiarky.. Boli ste niektorá tak, že test ukázal takto a výsledky z krvi boli negatívne? Vôbec neviem, čo od toho očakávať? 29.7.som pichala Pregnyl, môže test dnes ukazovať // ešte z toho? Ďakujem za info...

kacenkab
12. aug 2013

@stella25 Ahoj, ja som si to Decko dala aj sama dvakrat odmerat, vseobecka mi vzala krv (to moze hocjaky doktor) a v labaku som zaplatila zhruba 20 eur to stalo

13nika13
12. aug 2013

@gaga83 Ja som sa pýtala v Reprofite, že ak by mi nerobili vklad, že koľko by to stálo.. Ja som bola na soft.. S vkladom je to 13.000čk, a bez vkladu 3.000čk...

gaga83
12. aug 2013

@13nika13 ďakujem. Može to byť ešte pregnyl ale nemusí. Držím palce aby krv dopadla dobre 🙂

13nika13
12. aug 2013

@gaga83 Ja som čítala, že ten Pregnyl pretrváva v tele cca 7dní.. Pýtala som sa aj lekára, ten mi vravel, že do 7-10dní.. Ja už som 14dní po pichnutí.. Znepokojuje ma ten ultrazvuk...

gaga83
12. aug 2013

@13nika13 prečo ved ešte je skoro aby tam niečo bolo vidieť, neboj dobre to dopadne 🙂

13nika13
12. aug 2013

@gaga83 Viem, že je skoro.. ale aj tak čakám len negatívne správy.. Nejako neverím, že by sa to tento x malo podariť.. Uvidíme.. ale aj tak ďakujem za povzbudenie 🙂

stella25
12. aug 2013

@gaga83 zatiaľ nemám faktúru, ale dr. mi vravel že okolo 800 eur a v tom su ale aj lieky čo som mala. Ono najdrahší je asi ten odber a potom práca s embriom, a to vlastne bolo.

marverka
12. aug 2013

@stella25
@zibi
baby o com to tu pisete? co si to davate zmerat??o slnku som pocula, ale o tom ostatnom nie

zibi
12. aug 2013

@13nika13 vies co daktori doktori su blbi a ani nevedia poriadne urcit tehu v takom skorom stadiu najma potrebuju mat dobry ultrazvuk..
mne sa to nezda ako pregnyl a najma 10 den po ket su tie ciarky pekne silne..pregnyl vyprchava z tela a ciarky su skor ako duch.... a toto nie je ziaden duch ale pekna ciarka a na 3 testoch..a ta "dutinka" podla tvojho gyndosa bude babatko uvidis 😉

zibi
12. aug 2013

@gaga83
@stella25
kocky nedockavo cakam na kramy a uz som dlho tak necakala nedockavo 😀 ako teraz 😉

zibi
12. aug 2013

baby najdem clanky a dam vam tu co som postahovala ako jednotlive doplnky posobia na ivf
melatonin ako posobi
koenzym q10
maca
decko

a ine 🙂
a same sa rozhodnite co budete brat a co si kupite aby sme to dotiahli do uspesneho konca...

mne osobne pri druhom ivf pomohol ten melatonin mala som 7 zrelych vajok pri mojom vtedy nizskom amh teraz ho uz mam mozno aj v norme tak verim ze budem mat viac ale ved mame soft tak nemusi ich byt 20 staci par a dobry a pekne embryjka nie?