icon

IVF soft - podarilo sa vám otehotnieť?

esther03
28. jún 2010

Ahojte, caká ma ivf soft, stimulujem clostilbegytom. Mali ste niektorá niečo podobne? Podarilo sa vám otehotnieť. Napíšte mi prosím svoje skúsenosti.

dafy
5. jún 2013

@jalaura ahojky ja mám tiez velku vzdialenost do Brna ale je to tam uplne o niečom inom ako u nás 😉 ja som bola iba dvakrát a to na OPU a ET ináč vsetko sme prebrali emailom a telefonicky...meranie vajíčok som absolvovala u mojej DR a nasledne som to mala hlásiť tel. doktorovi v Brne a on potom nariadil čo a ako dalej 🙂

stella25
5. jún 2013

@jalaura Ahoj, skus klasicke ked si uz podlala ziadost a uvidis.
Alebo sa kludne objednaj aj na konzultaciu do Brna a budes vediet porovnat nazory odbornikov.
Ziadost schvaluju 1-2 mesiace, podla toho aku mas poistovnu a plati ti sa mi zda pol roka.
Mozno by ti v Brne na poprve doporucili tiez to iste ako na SR.

A mozno sa ti hned podari a nebudes musiet uz nikam cestovat 🙂

manita
5. jún 2013

@jalaura
@karinuska22
Mňa tiež najskôr odrádzalo cestovanie, lebo GF mám pár metrov od domu a chodenie do Brna sa ťažko kombinuje s chodením do práce. Ale komunikácia s dr. Štelclom ma presvedčila, že RF je fakt o inom - po ľudskej aj profesionálnej stránke - všetko som konzultovala s dr. Štelclom e-mailom (má moju kompletnú dokumentáciu naskenovanú), na e-maily reaguje takmer okamžite (dokonca aj keď práve nepracuje). Odporučil mi stimuláciu na SOFT na diaľku (recepty od normál môjho gynekológa) 2. - 5. DC, potom 8. DC UZV tiež u nás doma u môjho gynekológa - a potom hneď volať do RF aké sú výsledky folikulometrie... a do Brna pôjdem až priamo na OPU a potom ET (čiže len 2x). Presne ako @dafy

Toť náš plán... čakám ešte na ten 1. DC...

😉 😉 😉

@stella25 ti tiež veľmi dobre poradila - rozbehni si to na obidvoch miestach a porovnaj (to som v podstate urobila aj ja).

manita
5. jún 2013

@jalaura ešte musím upresniť, že na obidvoch miestach boli veľmi milí v tomto mojom období pred 1. IVF, čo sa týka minimálky s takmer identickými názormi, rozhodla som sa hlavne kvôli tej štatisticky vyššej úspešnosti Brna (lebo čas mi rýchlo letí, nemám čas na pokusy, a platím si to sama, takže chcem vsadiť radšej na vyššiu kvalitu centra). 😉

karinuska22
5. jún 2013

@manita Tak to je vyborny plan. Doktor Stelcl je uzasny, tak ako aj cely tim v Reprofite. Su to pohodaci.

13nika13
7. jún 2013

@karinuska22 Ahojky.. Písala si, že Brno sa dá preplatiť aj u nás... Bola som na prvej konzultácii v RP, teraz idem o 3týždne, som po hysteroskopii.. O 3týždne by sme mali začať, keďže hyster. bola v poriadku, žiadny nález.. Ako sa to vybavuje s tým preplatením u nás? Ďakujem...

karinuska22
8. jún 2013

@13nika13 Ahoj, podla toho ako hovorili dievcata, tak po IVF sa posle faktura do poistovne a caka sa na odpoved. Na strankach poistovni je tlacivo na refundaciu zakroku v EU, to treba vypisat, prilozit fakturu a poslat. Co zatial viem, tak dievcatam bolo preplatene IVF cez poistovnu Dovera a Vseobecnu poistovnu. O UNIONE zatial neviem, zeby niekomu preplatila. Ale mali by tiez preplacat. Poistovne preplacaju zakroky do vysky 1000 EUR. Pravdaze tieto IVF preplacaju vtedy, ak nemas vycerpane 3 pokusy a nepresiahla si vek 39. Keby som toto vedela skor, tak nestracam cas na Slovensku. Inak do poistovni netreba ohladom toho volat, lebo ked dievcata volali, ci im to preplatia, tak povedali, ze nie. Potom poslali tlacivo s fakturou a na ustredie a peniezky im poslali.

nelly3
8. jún 2013

@13nika13
pekne to napisala karinuska22, len chcem dodat, ze minule pisala jedna baba co ma union poistovnu a zial tato poistovna to nepreplaca, divne, ked to moze dovera aj vseobecna 😕 mne dovera preplatila soft co som mala v reprofite, chystam sa na na 3 softik a dufam, ze uz uspesny 😵

karinuska22
8. jún 2013

Tak potom je cas zmenit poistovnu, ak UNION robi problemy.

13nika13
10. jún 2013

@nelly3
@karinuska22
Ďakujem za informácie 🙂 Našla som toto tlačivo, je to ono? http://www.vszp.sk/files/Refundacia_nakladov_na... Ďakujem

13nika13
10. jún 2013

@karinuska22 Ako som čítala, takže ty si zostala tehotná po soft v RP v Brne?

zibi
10. jún 2013

baby aj ja rozmyslam nad softom... oplati sa ist na neho ? ja mam za sebou 2 ivf neuspesne.... kazdy chvali tie centra v brne a ze staci chodit aj tu na ultrazvuky a tam len na odber a opu ? je to pravda? ktore centrum tak robi? akeho doktora mam kontaktovat? dakujem

zibi
10. jún 2013

@13nika13 tebe to preplatila poistovna? kolko sa plati za soft?

13nika13
10. jún 2013

@zibi Ahoj... ja mám jedno neúspešné IVF v Heliose v MT... teraz som v Brne v Reprofite.. Bola som tam na prvej konzultácii, chodím k Dr.Machačovi, idem tam koncom júna. Podľa mojich info, čo mám od lekára, budem mať soft ivf, do Brna sa ide len pár x, tak ako si písala, na kontroly k svojmu gynekológovi. Soft tam stojí 13tis.českých + ICSI jedného oocytu 1000čk.. tu je link cenníka http://www.reprofit.cz/ivf/uhrada-cenik-ivf , pod názvom IVF min... Takže toto sú moje informácie 🙂 Ja som sa len tu dozvedela, že to prepláca aj poisť.do výšky 1000e... Prečítaj si hore vyššie... Po softe pošlem faktúry a tlačivo, tak som zvedavá, či mi to preplatia...

13nika13
10. jún 2013

@zibi Čo sa týka toho Reprofitu, keď som tam volala na recepciu ohľadom prvej konzultácie, pýtali sa ma, či mám vybratého lekára, vravela som, že nie.. Tak mi dali Dr.Machača, termín 3 týždne od objednania sa.. Vraveli mi na recepcii v Reprofite, že pokiaľ by som chcela konkrétneho lekára, čaká sa na termín aj 2mesiace... Na lekára nemôžem povedať zlé slovo, strašne milý, vtipný 🙂 Keby som vedela 2r.dozadu o tomto centre, kašlem na celé SVK... Fuuuj... To sa absolútne nedá porovnať. Môj pocit na SVK, len Ťa dobre ošklbať z peňazí... Nepozrú sa ani na to, kde je problém, najskôr ten problém odstránime a ideme na ivf... Nie.. Však urobíme, nevyjde, prídeš ešte raz a zarobíme zase... Ja som si v heliose užila toho až až... Nikdy viac..

maminka142
Autor odpoveď zmazal
maminka142
Autor odpoveď zmazal
13nika13
10. jún 2013

@maminka142 Som skopírovala, čo je Soft ivf 🙂

Minimální stimulace

Minimální stimulace vaječníků s využitím velmi nízkých stimulačních dávek se provádí za účelem získání 2-6 kvalitních vajíček. Průběh stimulace je pro ženu šetrný a je dobře snášen. Ke stimulaci se využívá tablet Clomiphen citrátu (Clostilbegyt) nebo velmi nízkých dávek injekčních preparátů, které jsou známé z klasických IVF cyklů. Oplození vajíček probíhá metodou ICSI event. PICSI. Komplikace při tomto typu stimulace stejně jako rozvoj hyperstimulačního syndromu jsou vzácné.

V praxi je nejčastěji minimální stimulace využívána v těchto případech:

1. předchozí stimulace byla komplikovaná ovariálním hyperstimulačním syndromem

2. žena má obavu z hormonální stimulace vyššími dávkami

3. u žen se syndromem polycystických vaječníků (PCO syndrom)

4. u opakovaného selhání léčby neplodnosti metodou klasického IVF

5. nutnosti minimalizace nákladů na léčbu

13nika13
10. jún 2013

@maminka142 Tiež mám pco... keď som sa doktora pýtala, či to je zlé, povedal, že nie, že to je ideálne 🙂 Nerozumiem tomu, tak ale asi vie, čo vraví...

maminka142
Autor odpoveď zmazal
panarka
10. jún 2013

kocky ja som chodila do reprofitu Brno, môžem len odporučiť. chodili sme k dr. machacovi je perfektný a podarilo sa nám otehotneli hneď na prve IVF soft 🙂 taktiež mam PCOS. predtým som absolvovala 2x IUI ale neúspešne tak potom sme sa dali na IVF soft. v Brne vás nikto za nos ťahať nebude povedia Vám co by bolo najlepšie. napr. nás machac vôbec netlacil do IVF lebo nám dával šancu ze by to mohlo ísť prirodzene nakoľko sme mladý pár a s clostilom sa nám darilo pri dozrievani folikulkov ale akosi nie a nie aby si spermie našli správnu cestu. celé leto sme mali skúšať a potom sme sa mali ohlásiť. prišli sme v septembri a hneď na ďalší mesiac sme sa do toho pustili. a teraz uz čakáme chlapčeka 10. 07. 🙂 my sme mali veľkú dôveru v toto centrum a hlavne k dr. machacovi a dokonca povedal ze na Vianoce budeme uz čakať bábätko a aj tak bolo 😉 ak sa nám nebude dariť s druhým bábätkom tak si tam pôjdeme pre dalsie 🙂 inak super tému majú aj kocky Slovenky v Reprofit Brno. držím Vám všetkým palceky aby ste to tak úspešne zvládli ako my.

manita
11. jún 2013

@panarka Krása, že to tak pekne išlo. Radosť čítať. (A zostala si pri tom clostile aj na IVF alebo ste dali viac?) 🙂

ofrah
11. jún 2013

ahojte ja som tu nová a chcem sa s vami podeliť o skúsenosti a chcem sa aj spýtať na pár detailov. Ja chodím do reprofitu Brno od marca 2013, momentálne som 4.deň po ET a je to môj drhý sfot IVF pokus. Stimulovala som Clostilbegytom od 3.dňa cyklu do 9.dňa. Prvý krát som si dopichovala Menopur 75IU 7. a 9. deň. Druhý krát som dopichovala Merional(to je to isté ako Menopur ale na SVK som ho nemohla zohnať jednotlivo balený) 8.9.10.deň v 10. deň som pichala na doretie vajíčok myslím, že orgalutron a pred odberom pregnyl. Prvý krát 6 vajíčok-tri zrelé-dve oplodnené-jedno vložené po PK ako CM+ a druhé sa prestalo vyvíjať...nevyšlo to. Teraz som mala 5 vajíčoj-tri zrelé-tri oplodnené-jedno sa prestalo vyvíjať druhý deň-jedno mi vložili po 3.dňovej kultivácii bolo 10 bunkové a teraz čakááááááááám....to posledné embryjko to vzdalo takže čakám či drobček vydrží, testovať mám 21.6. Chcem sa spýtať chodíte niekto k dr. Otevřelovi? Robili vám ET po celú dobu monitorovaním UTZ?

zibi
11. jún 2013

@13nika13 a musis tam ist na prvu konzultaciu?? lebo som pocula ze aj tak sa da ze sa to riadi odtial ze ides potom len na opu a vklad ... da sa aj tak ... ci tam musis chodit ?? prist na konzultaicu a potom dohodnut ? ci mozes hned zacat ci ako to je ?

lysa31
11. jún 2013

@maminka142 - Ja som absolvovala 2krát soft ivf v RF. Druhý pokus úspešný🙂 som v 9tt🙂
Boli sme aj v GF ale chceli do mňa napchať kopec hormónov - keďže som OK mám trochu nábeh na PCO a mm ma horší spermio - tak som s tým nesúhlasila.
V RF som bola nadmieru spokojná bola som u Sterlcla ale aj dr. Vitoušková bola super a tiež ost. dr. a personál.
Určite by som ti to odporučila soft - je to iba lahká stimulácia - 5dni berieš clostil. alebo ti dajú minimálne dávky merionalu (bravelle). A potom hurá na odber vajíčok - potom vklad a už iba čakáš🙂

manita
11. jún 2013

@zibi Je to pravda, môžeš 1. konzultáciu absolvovať aj e-mailom, pokiaľ si schopná v písomnej podobe odoslať lekárovi priebeh tvojej doterajšej liečby, zákrokov, stimulácií a pod., celú históriu rozpísať + zoskenovať hormonálny profil a spermiogramy, prípadne iné. On ti navrhne stimuláciu a poradíte sa ako zohnať lieky, určí ti dávkovanie. Nastimuluješ a ideš na kontrolný UZV (môžeš k svojmu gynekológovi), až potom na OPU cestuješ do centra (po telefonickom dohovore, ako dopadlo kontrolné sono).

maminka142
Autor odpoveď zmazal
zibi
11. jún 2013

@manita tak to je super.... asi tak spravime? vy ste chodili ako ?

lysa31
11. jún 2013

@maminka142 - Ak nemáš hormonálny problém iba pco a zlý spermio tak si myslím, že je určite vhodný. Určite ti soft urobia aj bez iui ale neviem či ti to potom preplatí zdravotná poisťovňa. V RF nás to stálo 1krát cca 800eur (2vajka) a 2krát cca1100 (mali sme 7vajok). Približnú cenu ti povedia na konzultácii.
Už ste boli v centre na SR?

maminka142
Autor odpoveď zmazal