Aké ste mali výsledky na tehotenskú cukrovku?
Nedávno som bola na OGTT a moje výsledky boli nalačno 3,5, po vypití roztoku po 1 hodine 8,0 a po 2 hodinách 7,5. Lekárka mi zakázala cukor v akejkoľvek podobe a naordinovala diétu - tj. pravidelné menšie porcie, kontrola sacharidov atd. Až na internete som zistila, že som vlastne neprekročila ani jednu hodnotu a cukrovka by sa ma tým pádom nemala týkať. Diétu dodržujem, no som z toho trochu v rozpakoch. Zaujímalo by ma, čo sa lekárke nepáčilo na mojich výsledkoch, takže by som rada vedela, aké hodnoty ste mali na testoch vy a ako k tomu pristupoval/a lekár/ka. A možno sa aj dozviem, ako by mali vyzerať ideálne výsledky.
Ahoj,aj ja som bola na OGTT minulý týždeň,a mala som 7,4 po 2 hodinách.Ja som ešte iba v 9.týždni,ale urobily mi test,lebo so synčekom pred 3 rokmi som mala gest.diabetes.Doktora mi hovorila,že horná hranica je 7,8,takže moje hodnoty sú tiež blízko k tomu 😒 .Mám doma glukomer,takže teraz kontrolujem skoro po každom jedle.Sladkosti úplne vynechám a už robím diétu,čo som mala v predošlom tehotenstve.Vtedy mi zistili cukrovku v 6. mesiaci,ale vtedy ani diéta mi nepomohla,a musela som pichnúť inzulin 😒 Takže skús dodržať diétu,oplatí sa 🙂 Teraz si v ktorom týždni?
Ahoj ja som mala , 4,2 po hodine 8,8 a potom.5,7 takze dietka, a vcera po dvoch tyzdnoch 7,2 ale aj tak tam musim.kazde 2 tyzdne chodit na kontrole,ved im to zdravotka preplati ale mne cestovne nikdo ☹
Ahoj.Aj ja som mala po 2 hodinách 8 a musela som chodit k diabetologičke,3krát do týždňa si merať cukor ,samozrejme dietka.Našťastie sa to nezvyšovalo,takže žiadne lieky ani inzulín.A po pôrode to zmizlo.
Ahoj, ja som mala sklon k hypoglykemii na lacno 4,4 a po vypiti glukozy po 2hod 3,2 a po hodine mi nerobili
Dievčatá, doplním nové info - v druhom tehotenstve som bola na testoch u druhej diabetologičky a tá ma ubezpečila, že hodnoty testu z prvého tehotenstva sú úplne v norme a ešte sa začudovala, že som vydržala chodiť každé 2 týždne na kontrolu 😁

Neviem, podla coho pani doktorka postupovala, ked ti zakazala cukor a nariadila kontrolu sacharidov, ved mas hodnoty uplne normalne. Byt tebou, tak sa nestresujem.
Ja som pri druhej dcere mala hodnotu 7,8 po dvoch hodinach a tiez ma buzerovali za sacharidy a musela som kazde dva tyzdne chodit k diabetologicke a pocas celeho zvysneho tehotenstva som nemala ziadnu inu hodnotu zvysenu. Ani ked som si dala po obede cokoladu. Takze som zjavne ziadnu cukrovku nemala.