Aké su cieľové hodnoty glykémie pri tehu cukrovke?
Ahojte.
Bola mi diagnostikovana tehu cukrovka. Dnes si to sledujem prvýkrát doma. Doktor mi napísal len toľko ze nalačno do 6 a po jedle do 7,5. Nebola som u neho, poslal mi to mailom keďže je v karanténe.
Po jedle mam chápať tak, ze sa najem a 2 hod po si to mam odmerať?
Alebo ako to funguje? Ďakujem
Konečne som sa dovolala sestričke.
Takže nalačno do 6 - optimum je okolo 5
1 Hodina po jedle do 10 - ale ja si nemam merat po hodine
Po 2h - čo si musim povinne je do 7,5.
Ďakujem
Coooo😂 preboha tak to je uplne ale ze uplne mimo. To ti povedali hodnoty pri normalnom diabete alebo co?
@amelia89 volala som jej ze dobry den, mam diagnostikovanu tehu cukrovku a cakam na konzultaciu, ale teda ake maju byt moje hodnoty? a sestricka ze vsak ako mate v knizke? Do 6 na lacno, 2 hod po jedle do 7,5 :D - po hodine si ani nemerajte, vidime sa o tyzden :D a ja som bola zvedava kolko je teda max po hodine a ona na to ze do 10.
Prosim,pozri si o tom 2-3 odborne clanky na googli. Prve co urobila sestricka na diabetologii ked mi dala dennik diabetika bolo ze by preskrtla tu tabulku a povedala mi ze tym sa nesmiem riadit ale ze bohuzial nemaju specialne knizke pre tehotensku cukrovku len pre tu normalnu a napisala mi do nej hodnoty. Do 10 po hodine je predsa max hranica na glukozovom teste. Sorry ale fakt nie (ale ty za to samozrejme nemozes ked ti tak povedali) ale to rovno nemusis drzat ziadnu dietu lebo 10 hodnotu nebudes mat ani po cokolade….
@amelia89 na lačno mavam okolo 4,5-4,8 a po 2 hod okolo 5,8 do 6. Len sa informujem 🙂
Ahoj. Ciel je nalacno do 5,1, 1 hod po jedle do 7,8 a 2 hod pi jedle max 6,7 🙂

Ahoj aj ja si terazm meram 6x denne ja mám od 5do 7 .. odmeras ráno nalačno potom sa naješ a potom po 2 hodinách po jedla si odmeraš