Akné a výsyp v tehotenstve

22. aug 2022

Ahojte, som v 18tt a trápi ma niečo, čo je niekde medzi akné a výsypom. Sú to úplne drobné vyrážky, ktoré sa mi objavili na pleciach, dekolte a chrbte.. Teraz sa mi to trochu objavuje aj na krku. Po čase to vyschne a mám na tých miestach úplne suchú kožu. Mám histamínovú intoleranciu, je pravda, že v tehotenstve jem viac a aj veci, ktoré som si predtým odopierala. Nie preto, že by som zneužívala situáciu, ale naozaj nechcem, aby dieťaťu niečo chýbalo a drastické diéty nie sú zdravé v bežnom živote, nie to v tehotenstve. Pri HIT som totiž schudla 10kg a váha mi išla extrémne, až chorobne dole. Máte skúsenosť, že je to zo stravy alebo hormonálnymi zmenami?

endzi83
22. aug 2022

Podla mna kazdy organizmus je iny, a nikto Ti nebude vediet poradit ci je to z jedla alebo hormonalnymi zmenami. Skus si odsledovat sama na sebe. Chvilu dodrziavaj dietu ak uz vies co mozes a co nie a uvidis rozdiel. Ci je to jedlom. Pred tehotenstvom si mala take vyrazky ako priznak HIT?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre