Ako dlho sa môže vstrebávať veľký hematóm v tehotenstve?
Ahojte, som v 13tt a po tom co som velmi masivne krvacala mi na pohotovosti nasli hematom velkosti 1,5 x 6 cm. Dr na pohotovosti aj moja dr sa zhodli ze je velmi velky povedali mi rizika pre babo atd. Krvacala som masivne v 11tt a ptm po prepusteni domov zase v 13tt tak som hospitalizovana znova. Moja otazka na zeny ktore mali podobne velky hematom ako ja, ako dlho sa vam vstrebaval? Dr vraveli ze je tak velky ze to moze trvat az do porodu, ja by som ale rada vedela nazory a skusenosti zien co to realne zazili ci “nezmizol” aj skor ☺️ ďakujem. Popripade nejake typy, viem ze hlavne klud na lozku a pit vela vody a uzivam samozrejme lieky.
@petronela1985 jasne chapem, a aky velky bol? 🙂 moje babo ma 6cm zatial a hematom tak isto 6cm
Ja som sice mala menši ako ty,ale v 12tt som masivne krvacala a tym sa vyplavil takže netušim ako to je keď sa dlhsie zdrži v tele. No odporučam veľa oddychovať
@beapakosova môj bol trochu menší a krvácala som v prvom a potom v druhom trimestri a potom som už mala pokoj. Celú dobu som bola na rizikovom.
@beapakosova ahoj,ja som mala masívne krvácanie v 9 t.,bola som hospitalizovaná.Nasli mi hematóm,ale menší ako máš ty.Spinila som ešte cca 3 týždne a potom som ešte pár krát krvácala ale slabo okolo 18-20teho t.Neviem presne kedy sa mi hematóm vstrebal,ale Utrogestan mám brat až do 34tt.Momentalne som v 26tt.
Ja som slabo zakrvácala v 4tt a v 5tt už to zo mna lialo, ako z vodovodného kohútika, hneď hospitalizácia a našli hematém 4cm a takú istú veľkú aj cystu ... Krvácala som 3 mesiace a nie že kvapky krvi, to boli totálne potoky, a pár výjazdov do nemocnice ... On sa zmenšil, a potom sa naplnil a zase zvačšil a takto opakovane ... Môj gyndoš mi tiež hovoril, že je to také veľké, že to bude trvať do pôrodu ... Potom mi jedna pani poradila, že mám jesť všetko, čo je z pohánky - tak som si kupila, chrumky, vločky, robila kaše - denno denne som to jedla a začal sa zmenšovať az sa do 2 tyzdne uplne vstrebal a zmizlo to a kazdy den som este pila dzban vody s vyzmykanou polkou citrona a to popijala cely den. Drzim palce
Ahoj, celý prvý trimester som špinila, prvý hematóm mal 3cm, plod 6mm. V 12tt masívne krvácanie, hematóm 6cm. Hospitalizácia - kanavit, dicynone, ascorutin, max.kľudový režim. Potom som špinila/krvácala ešte 6 týždňov. Teraz začínam 30tt 🙂
Držím ti veľmi palce.
@beapakosova Ja som na tom bola veľmi podobne. Krvácanie v 10tt, 15tt ..hematomy. Najhoršie to bolo do tretice v 20tt, kedy už bol diagnostikovaný ako retroplacentarny hematóm s parcialnou abrupciou placenty. Nedávali nám moc šance. Modlila som sa len,aby to bábätko vydržalo do 24tt, kedy by malo aspoň šancu na prežitie. Bol to boj, psychicky hlavne. Hospitalizácia, následne dlhé týždne doma v posteli, len wc/sprcha. Keď prišiel 24tt, tak bol hematóm fuč 🙂 dnes sme už 32tt. Treba hlavne dodržať kludovy režim, nič ťažké nedvihať, dávať si pozor na akýkoľvek tlak (zápcha a pod.) a bude dobre.

@beapakosova mne sa hematóm vstrebal v prvom trimestri ešte, teraz v druhom trimestri zase krvácam kvôli slabým cievam, takže som na rizikovom. Ono s tým hematómom je to nadlho, mne sa celý prvý trimester, raz za týždeň až dva akoby naplnil a znovu vykrvácal. Nechcem ťa strašiť, žiaľ, ja to mám tak. Fakt pomáha len ležať, mať kľudový režim, brať lieky. Ja aj teraz beriem progesterón a Ascorutin a to som v 24. TT. Napríklad aktívne som cvičila, absolútne nemôžem nič.