Ako riešiť cytomegalovírusové protilátky v tehotenstve?
kočky ja som tu už písala, nie tak dávno. som 10t a vyšli mi protilátky (asi, igg pozit) na cytomegalovirus a Dr ma poslala na infekčné aby mi tam zhodnotili výsledky, že pre istotu aby sme vedeli. no nie som vôbec naklonená sa tam trepať.. ako by ste to riešili vy? v pondelok si tam zavolám urcite
@pribinak pardon, pre menej chápave som mala doplniť aby som tam neschytala nieco vážne a neohrozila nas
ja som takto presne kvoli CMV chodila na infekcne. maju v cakarni napisane, ze uprednostnuju tehotne zeny a prvykrat som tam cakala hodinu, vsetkych brali predomnou 🤣 mala som rusko, tazsie sa s nim dychalo, ale mala som lepsi pocit. inak tam nebolo nejak extra vela ludi...hovorim o BA, Kramaroch
Na infekcnej ambulancii neschytas nic. Ambulancie pre infekcnych su oddelene od tych pre neinfekcnych. Maju samostatny vychod, samostatnu cakaren, personal pouziva hygienicky filter. Schytat mozes akurat nadchu, ale tu schytas aj v obchode.
No... ja som sla na infekcne lezat lebo som mala klostridiovu infekciu a pekne hned ako som sa vyliecila,mi nabehli v 7 mesiaci kiahne ktore som tam dostala. Takze tak...
Inak nevidim dovod nieco neschytat aj ked tam clovek nelezi, vsak lekari behali hore dole a mne stacilo prejst po chodbe
Chodila som tam síce netehotna, ale pekne s respiratorom. Tak chodím aj ako tehotná k obvodnej Dr. Nič som zatiaľ nechytila.
Ty menej chapava asi nechápeš že tá tam neposielajú pre srandu Králiková ale preto že CMV dokáže poškodiť plod
A asi budeš totálne prekvapené tiráž keď zistila, že nebudeš medzi 100 ďalšími pacientami, lebo budete delení
ďakujem za odpovede ženy. ide o to že by sa malo jednať o už prekonanú infekciu a potrebujem iba zhodnotenie výsledkov, či je tam nejaké riziko pre plod. vraj bez vyšetrenia. mám horšiu imunitu, od kedy začala jeseň som vkuse chorá takže preto sa obavám tam ísť vôbec
@viestta na infekčnom som nikdy nebola vôbec netuším ako to tam prebieha
Ved si tam zavolaj, ci to mozu vyhodnotit ked to len posles. Ale oni tam nesmu mat ludi v cakarni s niecim. Max uz vyliecenych na napr odbery kontrolne. Keby nas infekciu akutnu, tak ides na oddelenie a tam nesmu ani pribuzni, nikto okrem presonalu. To si oddelena o vsetkych. Aspon co si ja pamatam ako dieta. Tiez tam napr ockuju cudzokrajne nemoci na ich ambulancii. Cize tohto by som sa nebala. Stale tam mixes ist maska/ rukavice a tie hned zahodit
@kiki68 budem volať v pondelok urcite len či náhodou to niekto neriešil napr len telefonicky… vôbec neviem ako to tam prebieha, funguje takže preto tie obavy. ďakujem za objasnenie 🙂
Zavolaj si tam, ja som takto tiez mala ist tehotna pocas covidovej epidemie na infekcne a nakoniec som to vyriesila po telefone.
Ale priprav si presne vysledky, hodnoty, aby si netapala ked sa ta spytaju.
@hanaxxx naozaj? to si ma potešila;) akurat musím potom vyjadrenie infektologa doniesť na gyn. a jasne výsledky mám prefotene doma. ďakujem za radu 🙂

Kvôli dieťaťu by som sa tam trepala