icon

Ako riešiť vylomený zub v 40. týždni tehotenstva?

18. jan 2025

Vylomeny zub v 40+0
Ahojte kocky, dnes mám TP ale nič sa nedeje takže to som vypustila z hlavy 😅 Ale.. už od prvého trimestra riešim moju vylomenu stoličku z ktorej mi posledný kus “odisiel” a vyzerá že tam mám už len nerv a koreň.. moja zubárka s tým nič nerobí, ani nerobila nakoľko si ma nezoberie na zodpovednosť (jej slova) a teda kým ma to nebolelo neriešila som to .. No a pred chvíľou sa mi teda vylomil ten posledný kus a začína to bolieť. Nechcem ísť na pohotovosť kým ma to moc neboli ale zároveň sa bojím infekcie. Ako by ste to riešili? Viem že som ako decko ale hľadám nejaké rady najprv tu 🙏🏼 Ďakujem

denkabemommy
18. jan 2025

Radšej choď na pohotovosť, predstava, že máš ukrutné bolesti zuba (zápal) a rodíš, za mňa najväčší masaker 🙈
Väčšina Dr má bezpečne injekcie, takže sa môžu aj v tehotenstve 🙂

autor
18. jan 2025

@denkabemommy no bojím sa že tie bolesti môžu ešte len prist

trgypadl
18. jan 2025

Smer zubar,nevies kedy pride porod,aby si po porode este neriesila akutne zub,…
A zubara ,ktory sa vyprdol to riesit,lebo si tehu kopnut do zadku

autor
18. jan 2025

@trgypadl zatial ma to vôbec neboli, mala som pocit že ano ale nič .. Aby ma zase nevykopli z urgentnej zubnej pohotovosti čo tiež sa nestalo raz

trgypadl
18. jan 2025

Zatial neboli,zajtra moze,v pondelok uz mozes porodit,

maciatkolulu
18. jan 2025

To máš čo za zubára,že nerieši takéto niečo,zápal je niekedy horší ako celá anestézia. Nechať hniť zub? To naozaj?

ronie338
18. jan 2025

V druhom trimestri sa bežne ošetruje. To nechcela ani vtedy? Treba to riešiť čím skôr. A zmenila by som zubara

autor
18. jan 2025

@ronie338 zmenu zubára riešim už pár mesiacov samozrejme všetci plní.. Idem na pohotovosť dievčatá, nejdem to riskovať. Porodiť môžem kľudne ešte dnes. Ďakujem Vám a veľa zdravia.

ronie338
18. jan 2025

Najlepšie riešenie je pohotovosť momentalne

klip0
18. jan 2025

Choď na pohotovosť. Ver že po pôrode zato budeš vďačná, ze to nemusíš riešiť s novorodencom, pomedzi kojenie, krvácanie, zotavovanie atď.

autor
18. jan 2025

@ronie338 no môžem ísť do kelu lebo obe sú zavreté ..

klip0
18. jan 2025

Tak ráno nejaká. Alebo ísť trochu ďalej

kiki68
18. jan 2025

Vymen zubarku, zapal moze ohrozit dieta a ries to akutne. Co si ma zobrat na zodpovednost? Anestezu? Ved s tym sa bezne robi a atb na krytie zapalu sa davaju tiez. Krvacanie by som sa tiez nebala. Boze moj…

trgypadl
18. jan 2025

Neviem odkial si ale v niektorych mestach je aspon pohotovost od rano do nejakej 11 hod,tak zajtra skus

autor
18. jan 2025

@trgypadl najbližie mame Martin a tam všetko zavreté .. Ráno určite pôjdem

autor
19. jan 2025

Bola som a samozrejme mi s tým nič neurobili nakoľko som v termíne a mám to nechať po porode. Vraj tam nieje zápal ani opuch tak to riešiť nebudú