icon

Ako riešiť vyrážky v prvom trimestri?

janie7
23. sep 2024

Ahojte dievčence, chcela by som sa poradiť či nemáte skúsenosti s vyrážkami na tele v tehotenstve a čo Vám pomohlo. Neviem, či je to alergická reakcia na lieky čo užívam, alebo hormonálne zmeny. Zajtra mám aj prvú veľkú tehotenskú poradňu, tak sa spýtam aj môjho gynekológa.
Vopred vďaka za rady.

veronikah96
23. sep 2024

@janie7 jedine co som musela zmeniť bolo telové mlieko a prešla som na neparfumované CeraVe/Biodermu Atoderm tiež neparfumovanú a pomohlo 🙂 taktiež gel/pena na holenie neparfumované, v prvom trimestri som najviac videla reakcie na telovú kozmetiku,potom to bolo už ok 🙂 záleží aj aké lieky berieš, ja som mala progestanelle a po 4 dňoch mi ho hneď vysadili a nahradili Duphaston,lebo som sa hneď vyhadzovala a mala nevoľnosti.

janie7
autor
24. sep 2024

@veronikah96 Ďakujem krásne za info. Ja beriem Estrofem, ráno pichám Prolutex a večer vkladám Amelgen. U mňa je zvláštne ale to, že ja ich už beriem dlhodobejšie a nikdy s tým problém nebol, až tak cca 2 týždne dozadu som sa vyhádzala 🤷🏻‍♀️. A krém si na to nemala žiadny, iba tú neparfémovanú kozmetiku?

veronikah96
24. sep 2024

@janie7 môže to byť aj hormónmi, predsa len v tehotenstve sa menia oproti normálu 🙂 dá sa ísť ku kožnej,ale mne väčšinou zaberie najviac ten Atoderm, je to aj na ekzematickú pokožku, pred tehotenstvom som brala popri Zodac, ale ten sa v tehotenstve nemôže. Tak jedine co najšetrnejšiu kozmetiku, je aj sprchový gél Bioderma Atoderm...mne paradoxne väčšinou tie mastičky od kožnej vôbec nepomohli,tak som si našla veci čo ukľudnili pokožku sama 🙂