Ako riešiť vysoký tlak v 30. týždni tehotenstva?
Ahojte, momentálne sa mi od minulého týždňa zdvihol tlak niečo medzi 130-140/80-88 a mám opuchnuté nohy od členkov dole a prsty na rukách. Môj doktor má akurát dovču, zastupujúca lekárka mi zatiaľ poradila zvýšiť dávky magnerotu, oddychovať a kúpiť si tie tyčinky na vyšetrenie bielkovín v moči. Limitná hodnota tlaku je vraj 150/90.
Bielkoviny v moči našťastie nemám, tlak sa mi cez víkend trochu upravil, ale dneska mi to zase vyskakuje na 140-155/85-95, občas aj viac, ale nie vždy som bola v kľude na gauči. Keby si nemerám tlak, tak by som to nejak ani nepociťovala. Tie opuchy sú najnepríjemnejšie.
Na poslednej kontrole okolo 20.7. bolo všetko v poriadku, malá rastie v poriadku.
Zajtra idem preistotu na kontrolu, len som chcela vedieť, či bol dakto na tom podobne a čo sa dialo. Dr. spomínala nejaky liek Dopegyt.
drzim palceky nech je dobre. ono ak sa spoji opuchy, vysoky tlak bliekovy k tomu pribudnu casto tiez a hrozi predcasny porod takze urcite smer dr aby ti dal lieky na znizenie tlaku popr. skus pit caje na odvodnenie drzim palceky
@hypoteka2022 urcite riesit ten Dopegyt. Ja som brala az 6 tabliet denne, ale asi az od 35.tyzdna cca. To uz nie je nahodne zisteny zvyseny tlak. Ale poradim, skus silnejsie magnezium, napriklad toto, nemusis brat xy tabliet denne.
Ja som ani nepuchla, ani bielkovina v moci nebola, len vysoky tlak, no a fest to riesili lekari. Rodit som sla s vyvolavanim v 39.tyzdni a dalsie dieta v 38.tyzdni, ale tam som na 6 Dopegytoch denne mala tlak na poradni 160/100, tak nechceli riskovat a dieta bolo prakticky donosene. Chvala Bohu, su v poriadku obe deti. Nedaj sa odbit. Dopegyt je bezpecny v tehotenstve.
@nevenka ďakujem za rady, bežne som mávala u dr. vyšší tlak, ale doma si meriam už asi 3 mesiace a doteraz bol v poriadku...beriem magnerot 2tbl 3x denne, čo je silnejšie magnezium?
drzim palceky nech je dobre. ono ak sa spoji opuchy, vysoky tlak bliekovy k tomu pribudnu casto tiez a hrozi predcasny porod takze urcite smer dr aby ti dal lieky na znizenie tlaku popr. skus pit caje na odvodnenie drzim palceky
@kacena4 vravela mi dr., že na odvodnenie sa už ani v nemocnici nadávajú...sú tie čaje bezpečné?

@hypoteka2022 urcite riesit ten Dopegyt. Ja som brala az 6 tabliet denne, ale asi az od 35.tyzdna cca. To uz nie je nahodne zisteny zvyseny tlak. Ale poradim, skus silnejsie magnezium, napriklad toto, nemusis brat xy tabliet denne.
Ja som ani nepuchla, ani bielkovina v moci nebola, len vysoky tlak, no a fest to riesili lekari. Rodit som sla s vyvolavanim v 39.tyzdni a dalsie dieta v 38.tyzdni, ale tam som na 6 Dopegytoch denne mala tlak na poradni 160/100, tak nechceli riskovat a dieta bolo prakticky donosene. Chvala Bohu, su v poriadku obe deti. Nedaj sa odbit. Dopegyt je bezpecny v tehotenstve.