Ako sa chránite pred chrípkou v tehotenstve?

5. feb 2024

Baby co ste tehotné, ako sa chranite teraz pred tou chripkou?
Bola som u svojho lekara, všetci tam su chorí, bola som u všeobecného po lieky tiež chorý aj sestrička aj on, mala som sice respirátor ale aj tak sa dosť bojim tej chrípky, kvoli horučkam. Ďakujem.

olivia_c
5. feb 2024

Ja chodim neustale do nemocnice na vysetrenia, a kedze nenosim v praci kde nas je hrozne vela (korporat) rusko, tak uz ho nenosim ani k lekarom. Mala som covid z prace v 12 tt, 40 st horucky... nijako tomu nezabranis, ked mas ochoriet, ochories.

diewcatqoo
5. feb 2024

Ahoj, som tehotna a v podstate od oktobra je u nas doma niekto chory. V oktobri brutal nadcha manzel, v novembri som mala strasnu nadchu ja, v decembri mal syn kiahne, potom hned na to ja covid, hned po covide som v januari mala zapal priedusiek, len co som dobrala antibiotika, hned v tej den synovi zacala strasna chripka... a to som si hovorila, ze toto tehotenstvo si budem davat vacsi pozor, lebo som po potrate.
Neda sa tomu moc vyhnut. Jedine, ze fakt budes doma izolovana od vsetkych. Ja kedze mam doma starsie dieta, nie je sanca sa tym bacilom vyhnut a odkedy som tehotna, lepi sa na mna, bohuzial, vsetko. Len dufam, ze s malou v brusku bude vsetko ok.

bolarazjedna
5. feb 2024

No ja som na konci 36tt, a tiež sa dosť bojím chrípky, keďže mam doma aj 19mesacne dieťa.... Ešteže nechodí do kolektívu.. Teraz ma našťastie iba sopliky od piatku, a v ten deň mal zvýšenú teplotu, mňa od včera boli hrdlo a mam nádchu, no už teraz mám dosť, neviem si predstaviť riešiť teraz vyzdnovu vysokú horúčku u seba či u malého...alebo nebodaj rodiť chorá....
Tiež plánujem vyhýbať sa už davu ľudí, nebudeme chodiť do mesta s MHD, iba na prechádzky okolo činžiaku a do najbližšieho obchodu na sídlisku. A berieme vit C a D preventívne. Viac asi spraviť neviem.

saxana000
5. feb 2024

Som v 30.tyzdni od vianoc smokli muz vybral.dvoje antibiotika dceru skolila chripka pred tyzdnom 40ky horucky spala som pri nej merala jej teplotu robila zabaly kontrolovala kazde.dve hodiny.bola som s nou u lekarky aj na kontrole muz spal mimo nas lebo chodil.do roboty a aj tak ochorel vsade su vsetci uchrchlani usopleni do polikliniky nosim respirator aj ked idem na poradnu.umyvam si ruky ked pozbieram po nich doma soplave kapesniky dam si akurat max dezinfekcny gel poriadne narazovo a.casto vetram a jem kazdy den cerstve ovocie Ccko a.Dcko viac urobit nemozem.a zatial klop klop sa drzim bez choroby.

autor
6. feb 2024

@saxana000 ďakujem za komentár, my tiež vo veľkom dezinfekčný gél všade aj z obchodu aj všade, na poradňu nosíte aj vnútri k doktorovi respirátor? Ja som mala prvykrat a pozerali na mňa ako na idiota…nikdy som tam inu ženu s respirátorom nevidela🙄🙈Vďaka.

autor
6. feb 2024

Ďakujem všetkym za komentare.

saxana000
6. feb 2024

Na poradni normalne nosia ruska aj sestricky aj doktor..ked som prisla okolo vianoc ked som mala glukozovy test sama sestricka mi pichla do ruky rusko ze idete cez polikliniku do labaku dajte si to radsej lebo vsade je teraz plno chorych..aj s malou u lekara ked som bola aj s muzom na pohotovosti mala som respirator aj v obchodoch stretam ludi s ruskami.. v trnavskom kraji zuri chripka zatvataju sa skoly skolky nikto na nikoho nepozera

arexka
8. feb 2024

Ja som tiež teraz 3x chorá čo som tehotná prve 2 razy som bola na začiatku v 1 trimestri som sa dosť bala keďže som tiež po MA bola a nevedela som ako toto dopadne myslela som stale že tiež rovnako .. chválabohu babo je zdrave ..teploty chvalabohu nie len nádcha hrdlo kašeľ..sa to vlečie keď si nemôžem lieky dať..teraz som tiež chora s malou som chodila po detskych kutikoch veľká chyba🫣 obe sme soplave mne sa herpes vyhodil pod nosom kašlem volala som aj aby mi odložili o par dni glukozovy test našťastie sa to dalo ale tiež uvažujem nad tym nosenim ruška všade ozaj sa už bojim pri tom Ma sme prekonali teploty a dopadlo to potratom neviem ci to ublizilo babu ale myslim ze ano lebo tie virozy su nebezpečné.. ešteže mala nechodi do škôlky rozmýšľam ze ju ani nedam v máji bude mat 3 roky ale potom aby sme byvali buducu zimu stale chory zo škôlky nechcem človek sa teraz hambi za to ruško divna doba ozaj cez koronu ked som bola s malou tehotna zurila korona a ani raz som nebola chora nachladnuta nič keď sme Ruško nosili všade aj do prace obchodu atď.. podľa mňa to bolo lepšie jako takto sa trapit chora v tehotenstve 😞

dixitka
8. feb 2024

Teraz síce nie som tehotná, ale minulú zimu som normálne nosila respirátor všade. Teda hlavne MHD a obchody (pracovala som z domu). U doktora to tuším ešte bolo povinné. Bolo mi úplne fuk, čo si kto myslí 🙂 a v zdraví prežila celé tehotenstvo, až cca mesiac pred pôrodom som chytila od manžela “soplík” 🤷‍♀️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre