Ako sa vysporiadať s placentou previa v tehotenstve?
Chcem sa opýtať ci mate niektora skusenost ze sa vam vytiahla placenta previa? Doktor na 3 D tvrdil ze je to plaenta centralis a druha dr ze jej sa to nezda a prekryva 1cm branku, ze je na prednej stene a ze sa moze este do porodu vytiahnut, ze budu to sledovat. Dakujem za odpovede.
@anonym_autor zalezi v akom tyzdni si. Mne sa vytiahla. Bola som vsak sledovana castejsie.
@anonym_autor mne tiež v 20 TT povedali, že mám dole placentu. Ale na ďalšom Sone o 4 týždne už bola dobre. Vraj sa to u väčšiny žien zvykne upraviť. 🙂
@tamara123456 a mala si uple prekrytu branku centralis ci mensi stupen? Ja som v 23 t a dozvedela som sa v 21t. Budem verit ze sa to da doporiadku. Mala si aj kludovy rezim alebo nejake opatrenia? Nekrvacala si? Ja zatial nekrvacam.
@anonym_autor zalezi v akom tyzdni si. Mne sa vytiahla. Bola som vsak sledovana castejsie.
@anonym_955b47 v 23. A povedali mi v 21.t. V akom tyzdni sa ti vytiahla? Mala si centralis alebo iny stupen?
@anonym_autor mojej velmi dobrej kamaratke sa nevytiahla, mala centralis, parkrat krvacala, bola na pohotovosti, cca mesiac pred porodom bola v nemocnici a potom mala akutnu sekciu, lebo sa im nieco nezdalo, v kazdom pripade bola pred porodom monitorovana a aj castejsie kontroly mavala. Ale zvykne sa aj vytiahnut hore, hlavne ked prekryva len ciastocne branku
@tamara123456 a mala si uple prekrytu branku centralis ci mensi stupen? Ja som v 23 t a dozvedela som sa v 21t. Budem verit ze sa to da doporiadku. Mala si aj kludovy rezim alebo nejake opatrenia? Nekrvacala si? Ja zatial nekrvacam.
@anonym_autor mala som asi ten menší stupeň. A kludovy režim som nemala, dokonca mi lekár povedal, že môžem aj cvičiť.
@anonym_955b47 v 23. A povedali mi v 21.t. V akom tyzdni sa ti vytiahla? Mala si centralis alebo iny stupen?
@anonym_autor myslim ze centralis, a zistili mi to asi okolo 16 tyzdna. To mas este cas a a ked sa nevytiahne budes mat cisara.
@anonym_autor myslim ze centralis, a zistili mi to asi okolo 16 tyzdna. To mas este cas a a ked sa nevytiahne budes mat cisara.
@anonym_955b47 aj si sa viac setrila a nenamahala? Krvacala si aj ci nastastie nie?
@anonym_955b47 aj si sa viac setrila a nenamahala? Krvacala si aj ci nastastie nie?
@anonym_autor mala som rizikove a bola PN. Mala som dva krat krvacanie ale to suviselo s hematomami. Pti vstupnrj placente je zakazany styk a aj setrenie, urcite nic tazke nenosit a nesportovat. Ale to by mal lekar poucit. Treba vydrzat stoji to zato. 😉
@anonym_autor mala som rizikove a bola PN. Mala som dva krat krvacanie ale to suviselo s hematomami. Pti vstupnrj placente je zakazany styk a aj setrenie, urcite nic tazke nenosit a nesportovat. Ale to by mal lekar poucit. Treba vydrzat stoji to zato. 😉
@anonym_955b47 ano presne takto to mamvaj sex a namaha zakazana, som doma na pn v kludovom rezime, dakujem uz len verit nech sa vytiahne. Si rodila cisarskym alebo spontanne nakoniec, v kolkom tyzdmi ak sa mozem spytat?
@anonym_955b47 ano presne takto to mamvaj sex a namaha zakazana, som doma na pn v kludovom rezime, dakujem uz len verit nech sa vytiahne. Si rodila cisarskym alebo spontanne nakoniec, v kolkom tyzdmi ak sa mozem spytat?
@anonym_autor mne sa vytiahla. Ale mala som naplanovanu sekciu. Uvidis. Nestresuj sa. 😉
@anonym_autor mne sa vytiahla. Ale mala som naplanovanu sekciu. Uvidis. Nestresuj sa. 😉
@anonym_955b47 dakujem pekne za povzbudive slova ☺️
@anonym_955b47 dakujem pekne za povzbudive slova ☺️
@anonym_autor rado sa stalo. 🙂
Ahoj ja som tiež mala vcestnu placentu. Prekrývala mi celý krcok. Do pôrodu sa vytiahla cca 11mm od bránky tak som išla rodiť prirodzene. Štandardne sa odporúča od 30 mm ale malý mal už hlavičku nízko takže to lekári skúsili prirodzene s tým že keby sa niečo komplikovalo tak CS. Ležala som celý čas nakoľko čím väčšie je bábätko tak tým viac môže tlačiť na placentu v stoji. Nekrvacala som a porodila som nakoniec po termíne nakoľko mi museli vyvolávať pôrod pretože som brala progesteron takmer do termínu pôrodu. Určite odporúčam sa šetriť a čo najviac ležať. Dôležité je ci cez bránku neprechádzajú cievy placenty. Už si nespomínam ako sa táto diagnóza volala ale ak ta to zaujíma môžem to dohľadať. To mi kontroloval gyn na poradni.

@anonym_autor mne tiež v 20 TT povedali, že mám dole placentu. Ale na ďalšom Sone o 4 týždne už bola dobre. Vraj sa to u väčšiny žien zvykne upraviť. 🙂