Znamená placenta praevia vždy problémy?

6. aug 2023

Dievcata, doktor mi asi v 22tt diagnostikoval ze mam nizko polozenu placentu. Neviem este ktory presne stav ci marginalis, centralis, povedal len ze to budeme sledovat a mozno budem rodit cisarskym.
Ja som si na nete pozerala vela tem, co zeny mali tuto diagnozu a vsade citam len ze krvacali, museli byt hospitalizovane, alebo proste nejake problemy.
Ja som momentalne 26tt - klopem si ze problemy zatial fakt ziadne.. tak sa pytam, mali ste niektora takto placentu a prebehlo tehotenstvo bez problemov???

gabriela2952
6. aug 2023

Ja som mala, všetko v poriadku, žiadne krvácanie ani nič. Hlavne som mala ľudový režim. Rodila som prirodzene ale skončilo to akutnou sekciou 🙂

valentina12345
6. aug 2023

@gabriela2952 ja som nekrvacala, Ani som nebola hospitaliovana. Mala som centralis, bola som na rizikovom, castejsie kontroly, nikdy nie kontrola zospodu, aby sa nespustilo krvcanie. Mala som najviac kludovy rezim ako sa dalo, poucena ze pri spusteni krvacnia hned volat sanitku. Po 30+ tyzdni som isla na mr aby zistili v akom to je stave a hoci bolo vsetko v poriadku rodila som planovanym cisarskym v 35tt, vertilalnym rezom (nie horizontalne ako sa bezne robia sekcie). Ja som uz vsak mala jednu sekciu predtym, tak sa lekari bali zrastov na povodnej jazve.
Nizko polozena sa moze posunut spravnym smerom, drzim palce

jana_eyre_2
6. aug 2023

Nízko položenu som mala aj ja pri dcére, ale posunula sa správne a bolo s tým všetko ok.. takže dôležité je ako to bude pokračovať..

kandelabra
7. aug 2023

Aj ja som mala, do konca tehotenstva sa posunula a rodila som normalne. Ziadne krvacanie, ziadne problemy, doma starsie dieta takze nejaky klud moc nehrozil, robila som vsetko normalne ale teda davala som si pozor.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre