Ako ste fungovali pri tehotenskych nevoľnostiach v spoločnosti?
Zaujima ma, aké výhovorky ste používali počas prvého trimestra napr. pred rodinov, kamošmi, v práci,.. Že prečo vám je zle?
Ja už neviem aké vymýšľať výhovorky a to som len 7tt, dúfam, že to bude čím skôr aspoň lepšie🙏🤮🙈 Samozrejme rodina prestrašená, že čo mi stále je😅 Poprosím nedávať rady typu: “povedz im to narovinu.” Mám svoje dôvody, od začiatku špiním a nechcem nikomu takto skoro nič hovoriť, pretože tu nie je žiadna istota. Ďakujem.
My sme pri prvom "tajili" do 12tt lebo sme aj tak žili ďaleko od rodiny tak ani nebol dôvod povedať skôr. V práci nemám šajnu ci o tom tušili alebo nie, bola som dosť často kvôli nevolnostiam PN, nikto nevyzvedal prečo. Pri ostatných tehu, ktoré ale skončili potratom sme povedali vždy dosť skoro lebo vždy bol na to nejaky dôvod. Istota nie je nikdy a mne sa moc nepáči toto "pravidlo" že tajiť do 12tt, pretože to potom aj z prípadných komplikácií ci potratu vytvára tabu tému. Pritom je to úplne prirodzená súčasť života, moji rodicia aj svokrovci vedeli o všetkých 3 potratoch. Ale na druhej strane keby mi nebývalo zle a nemala by som žiadne komplikácie tak by som tiež nešla sama od seba to oznamovať pokým by na to nebol dôvod. Inak 7tt sa to u mňa ešte len rozbiehalo a až do 10tt sa mi nevoľnosti stupnovali, 9tt a 10tt som len prelezala.
Tak nerozumiem, Ved ak ti je zle celý život, tak v tom pokračuj. Ved to máš kvázi výhodu 😅 nemusíš si vymýšľať že ti je zle. A povedz, že doktorov riešiš len čakáš na termín vyšetrenia.
@bu1bu toto poznám. Kamoska sa vydávala, bola v šiestom mesiaci a druha jej hovorí: jeeeej obe máme termín v decembri super!” A nevesta naštvaná že kto jej to povedal? No aj slepý by videl to brucho 😅😅😅😅
Druha zase vždy na akcii si dala pohár vína a podobne, a zrazu prestala, lebo ,,má antibiotiká” jasne pol roka vkuse berie človek antibiotiká 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@aurora33 🙈🤣🤣🤣 odpadnem…to fakt sa snaži niekto utajiť tehu až do pôrodu pomaly?🙈🙈🤣
No s tým alkoholom mam fakt šťastie, že nepijem nikdy😂
Hej aj ja som skoro odpadla, keď som to videla 😅😅 ale tak nevesta bola z takej ťažko katolíckej oblasti, že tam je hriech mať dieťa bez svadby. Takže to tam tutlali všetci: bratia sestry nevesta tetky. Čo tam po tom že bruško bolo veľké 😅
@aurora33 🤣🤣🤣🤣🙈 ďakujem, toto som dnes potrebovala, niečo také úsmevné🙏😂
No ak od začiatku špiníš tak osobne odporúčam doma ležať a nikam nechodiť a tým pádom nemusis ani nič vysvetľovať.. ja som po 2 potratoch, aktualne tehu som od začiatku spinila, zavrela som sa doma, ležala som a do konca 14tt som nikomu nič nepovedala, až po skríningu u dr Grochala. Keď sa niečo dialo nejaká ekšn tak som povedala, že nestihame prist alebo že mi je zle, boli ma chrbát atd a nikto nič neriešil. A istota a správny čas nie je nikdy.. stat sa môže hocičo hocikedy.. ja som bola mesiac ok, stále lezim nič nerobím a zrazu mi doktor oznámil, že sa mi otvára krcok v 16tt.. a môžem hocikedy potratit aj v takomto týždni. Nie len do 12tt.
@lillyd ahooj, ďakujem za odpoveď..ja som po ďalšich vyšetreniach, špiniť už vôbec nešpiním a dr. povedala, že tam ani nič nie je, žiaden hematóm ani nič podobné, došli sme na to, kedy som špinila a skôr teda šlo o slabšie cievky, ktoré praskali aj kvôli prekrveniu…vraj sa teda nemám obávať, všetko je ok, dokonca mi povedala, že kľudový režim mi netreba, že to len nemám preháňať s cvičením napr., že otrasy nie sú dobré atď..takže vďakabohu všetko prešlo 🙂
Ale áno, vyhováram sa naďalej pred všetkými🙏😂 zatiaľ úspešne…a tebe držím palcee nech je všetko ok🙏
Ani ja som nemala hematóm, čiže spinenie bližšie neurčené mala som ho 3x a úplne slabé ale keďže som po potratoch tak napriek tomu mi nariadili kludovy režim v prvom trimestri. Niekto to má bežne v tehotenstve na začiatku presne že len cievky prasknú no ale ja sa už bojím všetkého. Vyhováraj sa pekne pripadne obmedz pár návštev ten čas ujde rýchlo a už keď ti vykukne bruško tak sa priznáš 😁 ďakujem drz sa aj ty 🙏🏻

My žijeme s priatelom dalej od rodín, takze to bolo lahke skrývať.😅 Povedala som to až keď som bola 3 mesiac, pretože som tak chcela a zobrali to úplne v poriadku keď som im vysvetlila, prečo sa to nedozvedeli skôr. A keď náhodou som sa s nimi videla, kontroly atd. tak som sa vyhovárala na pribratie a keď mi bolo nevoľno, som povedala, že som sa “prežrala.”🙂