Ako veľmi bolí rozťahovanie maternice?
Roztahovanie je nic.. ako prerusovana alebo plynula ms bolest.. no po porode 🥴🤭
@hipuska myslím, že mala na mysli sťahovanie maternice po pôrode, ako ja som nevedela čo to je až po treťom to prišlo. A pri každom kojení som mala bolesti rovnajúce sa kontrakciam. Trvalo to 4 dni. Ako pôrod bol nič oproti tomu. Ten trval hodinu. No ako 4 dni potom prežívať toto bol masaker. Doktori stále len to je normálne, to sa musí stiahnuť, dáme vám Paralen 🤔, ako radšej som sa prestala sťažovať. A po šestonedelí mi na kontrole vraví dr. ze ako krásne sa vám stiahla maternica, no bodaj by nie 😁
@veronikam33 joj veru,pri prvom porode som necitila stahovanie,ale pri druhom kazde kojenie bolo pre mna utrpenie😄😄 ale nastastie u mna co si pamatam,trvalo to max 2 dni.
Mňa táto otázka zaskočila, nebolelo ma ani rozťahovanie, ani zavinovanie ... Asi preto, že som o tom ani netušila, žeby to bolieť malo 😁
Rozťahovanie maternice su slabsie menstruacne kŕče, stahovanie maternice po porode, je viac bolestivé, teda mňa to snad viac bolelo ako porod 🫣
@smajcii no ja som na to tiež prišla až po treťom, a nebolo to pekne zistenie
Myslela som roztahovanie maternice v tehotenstve
Roztahovanie si nepamätám, takže asi nebolelo. Ako sem tam prišla slaba bolesť, no nič čo by mi utkvelo v pamäti.
To ani moc extra nebolí. Mňa boleli tie úpony po stranách,čo držia maternicu. To bola fakt že bolesť
Ja som teda nijako nepocitovala roztahovanie maternice a to som nosila v brusku 5kilovu slecnu. A to som mala este aj plno zrastov bruchu a endometriozu na pobrusnici.
Ja som v 12tt a včera ma pobolievalo na ľavej strane, nič strašné ale ani nič príjemné. Prvý krát sa mi to stalo tak som sa trochu zľakla ale snáď to je len roztahovanie
@enusamt no po prvomok, po druhom horsie, pp tretom horsie ako kontrakcie, brutal som musela predychavat a po stvrtom asi ako po druhom, dalo sa to prezit.
Ten rast bol bolestivy u mna tak mierne, v istych tyzdnoch intenzivnejsie, ked aj babo rastlo a viditrlne sa mi zvacsilo brucho. Potom uz menej.
ja som necitila ani roztahovanie a ani stahovanie (ale ja som extra pripad - ja som ani po CS nemala ziadne bolesti)🤪

Pobolievanie ako v čase MS. Plod rastie pomaly, postupne. Rovnako pomaly rastie maternica. Po porode to može byť horšie.