icon

Ako zmierniť kŕče v lýtkach počas tehotenstva?

jessi06
19. máj 2024

Ahojte poraďte niečo na zmiernenie bolesti 🤦‍♀️magnézium beriem 3x denne. Natieram no už 2hu noc sa neviem koli tomu vyspať. Ďakujem

tundra
19. máj 2024

@jessi06 pijes dost tekutin?

jessi06
autor
19. máj 2024

@tundra pijem dosť

glorikarebeka
19. máj 2024

Ja som mávala tieto kŕče
Vždy keď prišiel kŕč tak som mala jednoduchý cvik treba pätu tlačiť akoby von a prsty do vnútra, mne to veľmi pomohlo skús
Iné mi nepomohlo
Samozrejme pomaly to treba robiť samé sa to pekne uvoľní

zooeynka
19. máj 2024

Mne nepomohlo nic....po porode sa to nezopakovalo

jessi06
autor
19. máj 2024

@glorikarebeka ďakujem za typ

paty277
19. máj 2024

@jessi06 mne dr na krce v tehotenstve predpisala OSTEOGENON je to vápnik, musím povedať že pomohol

jessi06
autor
19. máj 2024

@paty277 calcium pijem aj ja no teraz 2 dní nie tak asi preto ma to tak chytá večer mi to zvykne, dnes že mi dajú injekciu magnézium na večer.

veselo_neveselo
19. máj 2024

Babsky recept - banany! Draslik, horcik, vapnik, vsetko ma. Preto je tak oblubeny u sportovcov. Dopln aj orechami, tie ich maju tiez.
Skus pripadne pit iontaky, ak sa ti da, tie v sebe tiez maju dost mineralov na doplnenie.

Ak pijes dost, daj aj pozor ci dost solis, niekedy aj to moze byt. Pripadne si daj mineralku.

Ak beries multivitamin, tak vit B a vit D by si mala mat dost. Ak nic neberies, bud sa zameraj na tieto vitaminy, alebo skus doplnit, ci to neprejde.

Nepises v akom si tyzdni, ale ak vo vysokom, tak asi aj to hra rolu. Zameraj sa na lahucky strecing, pred spanim si nohy lahko precvic, vyloz po celom dni, mozno premasiruj lytka,...

jessi06
autor
19. máj 2024

@veselo_neveselo 👌určite vyskúšam vítamy užívam mam aj calcium aj magnézium. Aj tie minerálne vody aj ovocie

lizatko1009
19. máj 2024

Aké máš magnézium ak ho berieš 3x denne?

jessi06
autor
19. máj 2024

@lizatko1009 magnerot 3x denne

nevenka
19. máj 2024

Liečivo je dihydrát magnéziumorotátu. Každá tableta obsahuje 500 mg dihydrátu magnéziumorotátu (zodpovedá 2,7 mval; 1,35 mmol alebo 32,8 mg horčíka).

Za mna, je to malo mg cisteho horcika za den.

Ja som brala bisglycinat horcika, v 3 tobolkach bolo skoro 300 mg cisteho horcika. Kvoli vysokemu tlaku.

jessi06
autor
19. máj 2024

@nevenka no mne nie hocijaké magnézium aj zaberie, magnerot mam osvedčeny

nevenka
19. máj 2024

No ale vyssie davky, mne Magnerot nestacil a uz vobec nie 3 denne. Mne znama magistra povedala, ze malo by byt tych 250 mg cisteho horcika aspon.

jessi06
autor
19. máj 2024

@nevenka aha tak. Tak to je potom koľko za deň??

nevenka
19. máj 2024

@jessi06 ja by som skusila 6, plus to ostatne, co Ti radili baby.
32,8 mg x 6 = 196,8 mg.

tundra
19. máj 2024

@jessi06 toto vyplul googl:
Während bei Frauen normalerweise von einem Magnesiumbedarf ausgegangen wird, der bei 300 Milligramm pro Tag liegt, ist der Tagesbedarf von Schwangeren mit 310 bis 350 Milligramm etwas höher. Diesen leicht erhöhten Bedarf decken Sie auch in der Schwangerschaft durch eine gesunde ausgewogene Ernährung

jessi06
autor
19. máj 2024

@nevenka to mi ale musí aj lekárke schválit nie??

nevenka
19. máj 2024

@jessi06 ja neviem, ja som verila lekarnicke, z Magnosolvu ma prehanalo a bolel ma zaludok, Magnerot s tym Galvexom som nevedela prehltnut 😅, no tak som zvolola bisglycinat v kapsliach, lekarovi som to povedala, len kyvol hlavou, ze dobre. No ale ja som brala lieky na tlak, mne uz to potom nezaberalo tak ci tak.
Ja som sa raz pytala jednej pediatricky, kolko mg vitaminu C (lipozomalneho) mozem dat 8 a 10 rocnemu dietatu a ona mi povedala, ze netusi, ze si mam pozriet na googli 🙃😅🤣

tinalia
19. máj 2024

@jessi06 mnohe "druhy horcikov" su vstrebatelne len na 5%, treba uzivat horcik s vysokym percentom vstebatelnosti a to je bud chelát alebo bisglycinát. V tehotenstve som tiez trpela strasnymi krcmi do noh, hlavne v noci, niekedy aj 3x za noc. Kupila som si chelat horčik, cvicila jogu pre tehotne, chodila na fyzio aj na prechadzky, denne som dala 8-10tis krokov a zlepšilo sa to.

monicatko20
19. máj 2024

@jessi06 mne nepomohlo nič len nohy v teple..cele leto som chodila a spala v zimných ponožkách 🤣 vonku samozrejme nie..a bol pokoj..ja som mala také extrémne kŕče, že mi stiahlo nohu od stehna a bolela ma 3 dní tak, že som sa nevedela postaviť..revala som každé ráno jak ma muž natahoval a staval z postele..ozaj len to teplo pomohlo..

jessi06
autor
19. máj 2024

@monicatko20 jaj tak

jessi06
autor
20. máj 2024

@tinalia včera mi pichli injekčne magnézium kŕče vtu noc neboli.