icon

Ako zvládajú zdravotníci prácu v tehotenstve?

zuzankaadov5
14. feb 2025

Ahojte, je tu nejaka sestra na urgente alebo záchranárka ktorá bola tehotná? Šli ste hneď na PN? Alebo ako ste to riešili ? Zatiaľ som v 5 tt ale to tempo na urgente je šialene, a na rýchlej sa zase dvíhaju pacienti, rôzne choroby, moja gynekologička mi zatiaľ povedala že v pohode možem robiť. No ja sa trocha bojim.

zuzka565
14. feb 2025

Ja som robila na internej Jiske. Najprv boli reči že mi budu chodiť z oddelenia pomáhať dvíhať, otáčať... Ale už v prvej službe s tým mali problém. Človek nikdy nevie s čím ten pacient príde. A to tempo tam bolo tiež šialene. Ja som odišla. Najskôr som si čerpala dovolenku a potom som bola PN. A neľutujem. Moja kolegyňa otehotnela pár mesiacov po mne a robila a potratila.

ina2405
14. feb 2025

@zuzankaadov5 ja som nerobila na urgente, ale tiež pri infekčných pacientkach a v službe ma nemal kto zastúpiť, že by som nebola v kontakte a práve pred tým ma gynekológ varoval v prvých mesiacoch. Pracovala som do 12 tt. Potom pN a dobre som urobila, neskôr som mala problémy s krčkom.

viestta
14. feb 2025

Nie, ty nemas ist na PN. Zamestnavatel ta ma preradit na taku pracu, ktoru mozes vykonavat aj ako tehotna. Ked taku pracu nemas, mas narok na nahradu mzdy pre prekazky na strane zamestnavatela. Pozri si co o tom pise Zakonnik prace a dozaduj sa svojich prav. Na PN mas ist len v pripade, ze je na to medicinsky dovod, a PN nema riesit organzacne problemy zamestnavatela
https://www.mzdovecentrum.sk/clanok-z-titulky/t...

kiki68
14. feb 2025

Ja poznam iba zdravotnikov v AT, tu je to regulovane zakonom. Co poznam tak isli robit viac menej do kanclu, alebo lahsiu pracu.

calathea97
15. feb 2025

Ahoj, ja som otehotnela so synom v čase keď som si dorábala VŠ bola som PS a akurát sa mi menila zmluva na sestru. Robila som na neurológii, čiže kopec ležiakov. Tiež mám takú skúsenosť, že všetci hovorili ako mi budú pomáhať a že nemusím ísť na PN, ale keď prišlo na lámanie chleba videla som tie pohľady... Ja som robila do konca 4 mesiaca a s odstupom času si myslím, že som mala ísť na PN skôr... Moja kolegyňa, ktorá bola tehotná prišla v práci o bábo, takže asi tak. Ak máš možnosť určite choď za dr a objasni mu situáciu