Ako zvládať alergiu v tehotenstve?
Ahojte. Prosím pekne...užívala ste niektorá v tehotenstve lieky proti alergii? Som veľmi silná alergička na trávy. Čiže od mája do júla. Od mája zatinam zuby a som bez liekov ale už ďalej nevládzem . Som 11tt. Denné vysmrkam kartón servitkov. Nevydržím ani 3minuty nesmrkat. Už nevládzem takto existovať.
@colsami dostala som zodac , a sprej do nosa nejaký. Bože nech mi to zaberie , a dúfam , že je bublinka v poriadku po týchto ukrutných dňoch
@michaela329 mám predpísaný zodac a do nosa nejaký sprej. Bože dúfam , že mi to zaberie čím skorej a že bublinka je v poriadku .mám za sebou príšernú noc čo som nemohla dýchať vôbec nosom a pokračuje to aj dnes .v noci som si robila tiež preplach konvickou ale nezabralo mi to vobec
@terkaatomas ono keď už sa to v dutinach sekne, konvička nemusí pomôcť - možno ta naparka nad slanou vodou ako radili vyššie. Hádam rýchlo zaslape liečba 🤞
@terkaatomas ja ani ten zodac neberiem v tehotenstve radšej to naparovadlo. Homeopatiká ale ja celkovo nejem lieky keď nemusím. Samozrejme keby bolo treba by som si dala .
@mimi852021 ver mi , že som bola presvedčená , že to dám bez liekov , a že lieky bude posledná možnosť.
Došla som do takého stavu, že sa viac bojím lieky nejsť ako jesť. Extrém. Naozaj
@terkaatomas vobec to neber ze lieky su posledna moznost. A ani nepocuvaj reci ktore Ta tu nabadaju ake je to zle a treba vydrzat beylz nich. To co sa Ti deje bez nich je pre dieta ovela horsie 🙄
Zodac sa bezne v tehotenstve berie. Okrem toho ze je to proste tak, aj mne to realne odobrili mi to dve obvodacky aj 2 gyneko. Tak uz sa tolko nestresuj a neskusaj "rady starych materi" a veci ktore realne nezaberu. Ako hovorim, v mojej sezone som sa sice snazila obmedzit Zodac na iba 1xd ale proste ked to kvitne, staci otvorit okno a uz citim ako ma skrabe hrdlo a bude to len horsie a horsie, takze spokojne som 2xd tbl brala. A nie len ja. Stovky dalsich alergiciek. Kym Ti toto zabera, je to fajn. Pri silnych alergiach kde uz su ludia odkazani na kortiko a pod. uz to je zas ine.
@colsami ďakujem za povzbudivé slová , veľmi to potrebujem a pomohli mi to. ❤️
Ľutujem , že som skorej nezavolá, myslela som si , že to dám , že tie pele už budú čoskoro ustupovať. Ale táto noc bola strop už pre mňa.
Doktorka povedala , že jediné zodac alebo alerid. Dala mi teda zodac. Jednu denne ale tieto prvé dni asi dám dve denne. Budem sa vyhýbať vonkajšiemu prostrediu . Objednám aj čističku vzduchu aspoň do spálne ( chcela som už dávnejšie , nie len kvôli aktuálnemu stavu môjmu ) do nosa mi napísala našinec, teda niečo iné ako som mala kým som nebola tehu. Ale dôverujem doktorke čiže aj ten som striekla ráno , dám aj večer. A počas dňa aspoň morskú vodu. Síce smrkam dnes stále velmi veľa. Ale nos už odpucha , a viem aj ním trocha dýchať , a intervalu medzi smrkaniami sa predlžujú . Tak verím , že sa mi behom týždňa výrazne zlepší. A teda od ba týždne na sone dúfam , že bude všetko v poriadku napriek týmto posledným dvom pre mňa príšerný týždňom . 14.7.idem k moru kde mi bude isto super , a po návrate na SVK verím , že pele tráv už nebudú v ovzduší v takej miere ako sú teraz. Aj lekárka povedala , že už to bude vrcholiť .
Aspoň viem aké je to bez liekov v sezóne. Nikdy viac už. S rupafinom som mala takmer žiadne prejavy . Takže som prekvapená naozaj čo to je bez nich .
@terkaatomas jasné keď treba tak treba niekedy sa tomu nevyhneme
@terkaatomas dobre si urobila, praveze neliecenym stavom by si sa mohla dopracovat az k astme..drzim palce
@normab ďakujem za povzbudivé slová 🙂 lieky mi zabrali dá sa povedať , že hneď. A cítim sa úplne inak. K lepšiemu oveľa. Čo ich mám som nekychla ani raz , občas smrkam ale je to o 1000x lepšie

Necitam diskusiu, odpoved na otazku ano, cele tehotenstvo, zodac podla potreby 1 alebo 2xd. Bud v pohode. 🙂