icon

Ako zvládať alergiu v tehotenstve?

terkaatomas
19. jún 2024

Ahojte. Prosím pekne...užívala ste niektorá v tehotenstve lieky proti alergii? Som veľmi silná alergička na trávy. Čiže od mája do júla. Od mája zatinam zuby a som bez liekov ale už ďalej nevládzem . Som 11tt. Denné vysmrkam kartón servitkov. Nevydržím ani 3minuty nesmrkat. Už nevládzem takto existovať.

Strana
z2
colsami
19. jún 2024

Necitam diskusiu, odpoved na otazku ano, cele tehotenstvo, zodac podla potreby 1 alebo 2xd. Bud v pohode. 🙂

terkaatomas
autor
20. jún 2024

@colsami dostala som zodac , a sprej do nosa nejaký. Bože nech mi to zaberie , a dúfam , že je bublinka v poriadku po týchto ukrutných dňoch

terkaatomas
autor
20. jún 2024

@michaela329 mám predpísaný zodac a do nosa nejaký sprej. Bože dúfam , že mi to zaberie čím skorej a že bublinka je v poriadku .mám za sebou príšernú noc čo som nemohla dýchať vôbec nosom a pokračuje to aj dnes .v noci som si robila tiež preplach konvickou ale nezabralo mi to vobec

michaela329
20. jún 2024

@terkaatomas ono keď už sa to v dutinach sekne, konvička nemusí pomôcť - možno ta naparka nad slanou vodou ako radili vyššie. Hádam rýchlo zaslape liečba 🤞

mimi852021
20. jún 2024

@terkaatomas ja ani ten zodac neberiem v tehotenstve radšej to naparovadlo. Homeopatiká ale ja celkovo nejem lieky keď nemusím. Samozrejme keby bolo treba by som si dala .

terkaatomas
autor
20. jún 2024

@mimi852021 ver mi , že som bola presvedčená , že to dám bez liekov , a že lieky bude posledná možnosť.
Došla som do takého stavu, že sa viac bojím lieky nejsť ako jesť. Extrém. Naozaj

colsami
20. jún 2024

@terkaatomas vobec to neber ze lieky su posledna moznost. A ani nepocuvaj reci ktore Ta tu nabadaju ake je to zle a treba vydrzat beylz nich. To co sa Ti deje bez nich je pre dieta ovela horsie 🙄
Zodac sa bezne v tehotenstve berie. Okrem toho ze je to proste tak, aj mne to realne odobrili mi to dve obvodacky aj 2 gyneko. Tak uz sa tolko nestresuj a neskusaj "rady starych materi" a veci ktore realne nezaberu. Ako hovorim, v mojej sezone som sa sice snazila obmedzit Zodac na iba 1xd ale proste ked to kvitne, staci otvorit okno a uz citim ako ma skrabe hrdlo a bude to len horsie a horsie, takze spokojne som 2xd tbl brala. A nie len ja. Stovky dalsich alergiciek. Kym Ti toto zabera, je to fajn. Pri silnych alergiach kde uz su ludia odkazani na kortiko a pod. uz to je zas ine.

terkaatomas
autor
20. jún 2024

@colsami ďakujem za povzbudivé slová , veľmi to potrebujem a pomohli mi to. ❤️
Ľutujem , že som skorej nezavolá, myslela som si , že to dám , že tie pele už budú čoskoro ustupovať. Ale táto noc bola strop už pre mňa.
Doktorka povedala , že jediné zodac alebo alerid. Dala mi teda zodac. Jednu denne ale tieto prvé dni asi dám dve denne. Budem sa vyhýbať vonkajšiemu prostrediu . Objednám aj čističku vzduchu aspoň do spálne ( chcela som už dávnejšie , nie len kvôli aktuálnemu stavu môjmu ) do nosa mi napísala našinec, teda niečo iné ako som mala kým som nebola tehu. Ale dôverujem doktorke čiže aj ten som striekla ráno , dám aj večer. A počas dňa aspoň morskú vodu. Síce smrkam dnes stále velmi veľa. Ale nos už odpucha , a viem aj ním trocha dýchať , a intervalu medzi smrkaniami sa predlžujú . Tak verím , že sa mi behom týždňa výrazne zlepší. A teda od ba týždne na sone dúfam , že bude všetko v poriadku napriek týmto posledným dvom pre mňa príšerný týždňom . 14.7.idem k moru kde mi bude isto super , a po návrate na SVK verím , že pele tráv už nebudú v ovzduší v takej miere ako sú teraz. Aj lekárka povedala , že už to bude vrcholiť .

Aspoň viem aké je to bez liekov v sezóne. Nikdy viac už. S rupafinom som mala takmer žiadne prejavy . Takže som prekvapená naozaj čo to je bez nich .

mimi852021
20. jún 2024

@terkaatomas jasné keď treba tak treba niekedy sa tomu nevyhneme

normab
21. jún 2024

@terkaatomas dobre si urobila, praveze neliecenym stavom by si sa mohla dopracovat az k astme..drzim palce

terkaatomas
autor
22. jún 2024

@normab ďakujem za povzbudivé slová 🙂 lieky mi zabrali dá sa povedať , že hneď. A cítim sa úplne inak. K lepšiemu oveľa. Čo ich mám som nekychla ani raz , občas smrkam ale je to o 1000x lepšie

Strana
z2