Ako zvládať psychiku pri nevoľnostiach v tehotenstve?
Ahojte , prosím vás dievčatá ako zvládate psychicky nevoľnosti v tehotenstve ? Som len na začiatku a už to začína v plnej paráde, nezvraciam len ma napína cítim slabosť točí sa mi v hlave mám strach že niekde odkvecnem … ďakujem ta každú podporu 🙂
Ahoj.. od 6tt prežívam to isté neustale nepinanie, pocit ako po opici, závraty, nevolnost ☹ vonku, doma, v obchode, ráno v noci naprazdno ma naťahuje nič zo mna nevide iba ma akurát tak rozboli žalúdok.. teraz som v 20tt a stále to trvá už nevládzem.. takže ti neporadim len že v tom niesi sama.. čakala som najprv na ten povestny 12tt žiadne zlepšenie potom mi ešte všetci hovoria že už snáď teraz okolo toho 20tt už bude lepšie tak uvidim.. nechodim von, len ležím, zanedbavam všetko domácnosť, mám ešte doma 3,5 ročného syna jemu sa nevladzem venovať a to ma stve najviac ze namiesto hrania, prechádzky si pustime rozprávku :(
@mtn112233 ach jaj to ma strašne mrzí … verím že ti bude čoskoro lepšie, takto fungovať je teda o drzku to ti verím … ale asi jedine čo ostáva je veriť že keď príde ten malý zázrak bude všetko opäť fajn 🙂 ja som druhý krát tehotná … prvý krát si to po pravde ani nepamätám je to už 7 rokov .. viem že som mala v ústach veľa slín ale inak som to zvládali v norme a únava no …. Teraz to už začína tie nevoľnosti ale úplne inak akosi … sliny pocit na vracanie únava a vždy keď sa postavím točí sa mi v hlave …. Uvidím ako to pôjde ďalej ale verím že to čoskoro prejde 🙂 a tebe držím palce tiež aby si čím skôr bola opäť fit 🙂
Ja iba ze ta uplne chapem a prajem vela sil.
A hlavne chapaveho muza. Lebo...
moje prve tehotenstvo mi bolo zle aj som zvracala nejakych 6mesiacov.
Druhe a tretie to bolo hlavne zle a palenie zahy. Ale inac relativne sa dalo ako tak fungovat.
Ale! Moje stvrte tehotenstvo. Nonstop mi bolo zle!! Den-noc. Nikam som nechodila lebo som ani nevladala stat. Aj k dr ked som isla tak "vedierko" v aute....
este aj v den porodu som zvracala ☹
Ja som toto pri prvom tiež nemala, to prve tehotenstvo bolo že lem tie prve 3 mesiace mi trochu nechutilo jesť, sem tam unava ze som si cez deň zdriemla ale inak úplná pohoda, toto je oproti tomu horor..
Ďakujem 🙂 aj tebe nech sa čím skôr polepsi
Som v tom s tebou...už 3 týždne mi býva zle
Na začiatku to bolo len že mi ráno bývalo neskutočne ťažko od žalúdka a slabo som sa cítila. Vracala som asi 3krat aj to iba tak že sliny. Dr mi nasadila tabletky na nevoľnosť na 20 dní. Prvý týždeň v pohode zabrali, druhý týždeň som už asi 2krat vracala ale zase iba ráno takže iba vodu čo som stihla vypiť.
Tretí týždeň užívania tabletiek už akoby vôbec nezaberali..bolo mi ťažko od žalúdka aj som vracala stále iba ráno.
Teraz ich už 3 deň neužívam, mala by som byť 12tt a je to hrozne.. vraciam ráno, je mi ťažko, potom sa najem ale mám až strach sa najesť, niekoľko hodín dobre a potom vraciam ale zase iba vodu (alebo proste asi tu kyselinu žalúdočnú iba).
A včera som prvý krát vracala aj v noci tesne pred spaním.
Dnes už mám za sebou ranné kolo, zatiaľ som nejedla ešte.
Ale je mi zle neskutočne. Psychicky to zvládam ťažko lebo som vždy mala paniku z vracania a po tom včerajšom nočnom mám znovu. Fyzicky to nie je hrozne, pohybujem sa po byte ako taká zamrznutá matoha ale fungujem.
Snažím veľa piť ale zo všetkého mi je ťažko okrem kofoly (ale tu nechcem byť veľa takže max. jeden pohár denne).
Je to ťažké ale to dáš aj ty. Snaž sa veľa piť, nájsť si vodu z ktorej ti nebude zle. Inak mne ešte celkom dobre robila Mirinda.
To zvládneme 😊 všetky ktoré si toto teraz prežívame
Aj ja som v tom s tebou, aktualne 10tt a najviac zle mi byva vecer a v noci, takze este aj zle spim 🙄 A doma mam 3,5 rocnu…Nastastie mam skveleho manzela, ktory to teraz cele taha sam, nech mozem co najviac oddychovat…
Mna by este zaujimalo, baby neberiete niektora na nevolnosti Xonveu? Ja som si ju bola akurat dnes vyzdvihnut v lekarni a zaujima ma, ci ste mali aj vedlajsie ucinky (vraj migreny su caste)…
@stanzi ano ja ju beriem, ja čo mi je zle od 6tt do aktuálneho 20tt.. bez nej ma naplo za deň tak 100x s nou tak 10 ale zle mi je stále rovnako.. navyše mam problém ju teraz vysadiť.. vydržím bez nej maximálne 2 dni a potom mi je 100x horšie, veľa som už o nej čítala že sa ženy akoby stali na nej závislé a bolo im zle z vysadenia a tak ju brali až do pôrodu z čoho moc nadšená niesom nakoľko 30€ za lieky ktoré pri dennom užívaní nevydržia ani mesiac :-/
@lyinda riešila som to s doktorkou po telefóne a povedala mi že pokiaľ v sebe udržím jedlo tak je to v poriadku
Že tá tažoba na žalúdku je bohužiaľ prejav toho tehotenstva a treba to vydržať
Pokiaľ by som ale v sebe neudržala jedlo tak mám buď volať jej alebo teda ísť do nemocnice.
To je to že ja jedlo nevraciam, ja sa najem som okej a po pár hodinách zle. Ale vyvrátim len vodu čo som pila
Pardon za tak podrobný popis vracania 🙈
Ach ako vidím dievčatá , nie som v tom sama a to som len na začiatku , ešte to bude teda zaujímavé , ja zatiaľ nezvraciam snáď ani nebudem ale tá nevoľnosť je strašná …. Do toho máme doma akúsi virózu mala som aj zvýšené teploty stále aj mám … my si teda toho riadne vytrpíme v tom tehotenstve
Skus magnézium mne pomohol

mne bolo zle keď som bola hladná, som vkuse so sebou nosila piškoty ...