Ako zvládať tehotenskú cukrovku a jej riziká?
Dnes - v 24. tt - mi zistili gestacny diabetes, tehotensku cukrovku - hladina glukozy po dvoch hodinach od vypitia glukozy - 9,27 mmol/l. (maximalna pripustna hodnota je 7,8). 😒
Moc som mala cistu. Ketolatky negativne.
Musim zacat s dietou (znizit musim dokonca aj prijam ovocia, jedla som aj kilo nektariniek denne), a hlavne si sedem krat za den merat glukozu v krvi. Kazdych 14 dni budem chodit na kontrolu ku diabetologicke. ☹
Musim sa snazit znizit hodnoty glukozy na cca. 3,4 mmol/l. 😒 Inak hrozi: velke dieta (zatial ma normalnu velkost) rizikovy (predcasny) porod, pripadne hypoglykemia u mojho dietatka: znizene svalove napatie, drazdive alebo apaticke spravanie, novorodenecka zltacka az po nepravidelne dychanie a krce. ☹
Chcela by som sa opytat zien, ktore mali tehotensku cukrovku (pripadne ak poznate niekoho, kto mal tehotensku curovku)... ake mali problemy pocas tehotenstv, pri porode a ako su na tom ich deti. Dakujem
@werunka21 vítej zpátky. Moc gratuluju, malý je nádherný 🙂 !! Z toho co píšeš by člověk řekl, že porod opravdu není taková hrůza 🙂 ... ale já se tak strašně té bolesti bojim...ježiš já jsem taková hysterka ☹ 😀
@lio budu na tebe v pondělí moc myslet, abys to měla taky brzičko za sebou. A víš, kolik má malé vážit?
Jo a dnes jsem byla na kontrole. Všechno v pořádku, malý byl hlavičkou dolů (vím, že to zatím ještě nemusí vůbec nic znamenat) a Dr mi řekl, že má asi 1,3 kg a že je asi o týden větší ... tak jestli poroste tímhle tempem...tak budu mít toho 5 kilového obříka co zmiňovala ratatooy 😀 😝 😨
neviete nahodou kolko sacharidov maju batáty? Alebo je to to iste ako topinambury? (podla obrazka to tak ale nevyzera)
@rozpravocka našla jsem že obsahují 6%
@tea1909 co ti mám povídat. Bezbolestné to samozřejmě není. S tím jsem do toho šla. Ale taky mě celé těhu nenapadlo, že bych se toho bála. Přistupovala jsem k tomu jako že porodily jiné, porodím taky. Ale jedno je pravda: Hodně brzy zapomeneš 😉 . Já už teď vím, že bych to toho šla znovu 🙂
@rozpravocka oboje jsou to sladké brambory, ale totéž to nebude, má to jiný latinský název : Batáty = Ipomoea batatas a Topinambur = Helianthus tuberosus
@werunka21 já ti to tak moc závidím. Jsem v tomhle fakt hrozná! A když mi ještě někdo říká hrozné zkušenosti, tak je to ještě horší. Moje mamka říká že neví čí jsem ( 😀 ) ... jenže já zase říkám, že ona prostě nemá práh bolesti... 😀 . A tchýně je zdravotní sestra na porodnici (v praze) ... ta má odrozených takových dětí...a sama porodila 4 , že ta mě s mým strachem taky nechápe 😀 😀 😀
tak uz som to nasla,batáty maju 21g sacharidov na 100g - skoro rovnako ako normalne zemiaky. Som si myslela, ze to bude omnoho viac, ked su take sladke. Zrejme ich znova zaradim do jedalnicka 🙂
@tea1909 preco sa tak bojis porodu? Stalo sa nieco zle v tvojom okoli? Ja som este nerodila, ale zatial nemam strach (mozno pride, ked sa to bude viac blizit 😉 )
@rozpravocka no, já to u těch batátů našla jen v procentech 🙂 . No já se hrozně bojím té bolesti... jsem trapná, já vím. Stydím se za to, jaká jsem hysterka ☹ . A špatného - kamárádka měla ošklivý porod - nechali jí trápit 16 hodin-sestry jí pořád odbývaly, a až pak náhodou šel okolo primář, tak šlo vše honem honem...že malý se normální cestou nedostane, že se dusí a tak šla na císaře - který ale zkazili, druhý den měla šílené bolesti. Sestry ji opět odbývaly, že musí chodit, že po porodu nesmí jen ležet a že to nemůže být tak hrozné, že přeci není první kdo rodil císařem... pak zkolabovala a opět přišel doktor a zjistil krvácení do břicha... tak naštěstí šla zavčas na další operaci. Zážitek z porodu je pro ni tak hrozný, že další dítě už nechce (a vím, že to neříká jen tak)....
@rozpravocka je teda pravda, že ona měla škaredé i celé těhotenství. Bylo jí zle celých 9 měsíců a celkově si docela "užila" ☹
@tea1909 tak teraz ta uz plne chapem, to by som sa aj ja bala ☹
@tea1909 heye kolik má mimi nevím, ve 30tt jsme byli 10 dní napřed a pak v rizikovce ve 36tt dr řek, že se to srovnalo a mimi není obřík a odpovídá týdnu těhu....já nechci vědět kolik má, nechci se stresovat a když mi řek že není obřík a odpovídá stáří těhu tak sem klidná a neřeším......
já tedy taky za celé těhu se nestresovala bolestí a tím jaké to bude.....ted mám jistou vyvolávačku tak řeším tu, jak psala weru, aby to bylo rychlé a tak...chtěla a připravovala sem se na přirozeno, tak mne toto zaskočilo, ale snažím se vyčistit hlavu a přijít v pondělí naladěna do pohody......porod je v hlavě.....pokud z toho budete mít strach, číst porody jiných a hrůzné zážitky, asi nepůjdete rodit "zvesela"
@tea1909 Tak to samé jsem měla já před prvním porodem,hroznej strach,každej večer jsem o tom manželovi vyprávěla,jak se bojím apod....No a pak mi jednoho dne prdla voda doma a já jela do porodnice vysmátá,fakt nekecám...měli jsme doma nemocnou babičku a ona mi říká,nechápu,jak se můžeš smát,když jedeš rodit 😀 ,porod nebyla žádná hrůza,pak teda přišli poporodní komplikace,ale to už sem nepatří 😉
@lio ke svačině jsem měla chleba s máslem a paštiku domácí takovou masovou a rajče a to jsem se neošidila dala jsem si krajíc a půl což je víc jak 100g jinak jsem si to zkoušela měřit teda po svačině 2hodiny a měla jsem zase 4,7 tak už tomu začínám spíš nevěřit že bych tu cukrovku měla
@ratatooy tak zkus měřit po hodce a půl, tak se má správně měřit max HODKA A PUL , nebo po hodině....pak ta hodnota klesá a někdy dost výrazně.....ono krajíc chleba nemá 100gr, ale záleží na chlebu, mne se tedy vešlo krajíců víc, ale takovýho toho domácího z pekárničky....rajče jedno má nula nula prd a paštika domácí netuším....takže ses klidně ošidit mohla....
tak zkus měřit po hodině max po hod a půl a uvidíš hodnoty....pak je sem písni
no vidíte holky já budu rodit poprvé a myslela jsem že jsem blázen když se na to těším ikdyž nevím co mě čeká ale tak nějak moje podvědomí mi říká že to bude v pohodě,kamarádky mě straší a já se jim jen směju,říkala jsem si že se třeba začnu bát později a furt nic ikdyž jsem koukla na porod na živo tak to se mnou taky nehlo spíš sem si říkala co ta ženská tak vyvádí?sem blázen.

@lio asi ne svačinu jsem měla odváženou ale asi to rychleji zpracovávám,je to možný?taky nevím proč to dr chce i před jídlem ale po jídle to mám normální,jinak to na sobě poznám kdy už mi jídlo chybí to mi začne být divně ale teď jsem ani hlad ještě neměla a glikemka jen 2,6 tak nevím,ale dneska je mi celkově nějak blbě.