icon

Ako zvládate tehotenské nevoľnosti?

lulka321
21. feb 2022

Ahojte žienky,
Ako zvládate tehotenské nevoľnosti? Čo vám pomáha? Toto je moje druhé tehotenstvo. Pri prvej dcérke mi bývalo zle len ráno a počas celého dňa som fungovala bez problémov. Teraz, keď som druhýkrát tehotná, je to katastrofa. Je mi zle stále, či je ráno alebo večer, z vracania ma bolí žalúdok a cítim sa hrozne. Jediné, čo dokážem v sebe udržať sú suché rožky a banány. Už ani polievky v sebe nedokážem udržať... Tým, že mám takú biedu stravu a takmer žiadny pohyb, keďže stále ležím, nechodím ani pravidelne na veľkú potrebu a tým pádom mám aj na wc ,,veselo" A to som len na konci 7tt. 🙄 Žienky, ako ste to zvládli alebo zvládate? Ďakujem za cenné rady.

kiki68
21. feb 2022

@lulka321 neskusala si tie napr akupresurne naramky, zazvorove lizatka, pripadne lieky si dat napisat? Mne bolo tiez nonstop zle do 14/15tt

kuriatkocervene
21. feb 2022

@lulka321 mne pomáhalo, keď som si pred tým, ako vstanem dala pár piškót alebo nejaké sucháre ... inak nič, len to treba vydržať 🙏🏼😬. Mne nevolnosti ustúpili okolo 5teho mesiaca ...

stannkal
21. feb 2022

ja ti mozem len poradit dat si predpisat lieky a nenechat sa odbit tym ze to treba vydrzat... celodenne nevolnosti nie su "normalne" tehotenske nevolnosti... mne celkom dobre zaberal Agyrax, je to liek povazovany za velmi bezpecny v tehotenstve (dolozene viacerymi velkymi studiami), pripadne su aj ine lieky ktore su tiez povolene u tehotnych. Nic nejest a citit sa mizerne cele dni nie je prospesne ani pre babatko ani pre teba. U mna sa to v 7tt len rozbiehalo, najhorsi bol 10/11tt - vtedy mi bolo aj napriek liekom zle, bez nich by som asi umrela.

nika12323
21. feb 2022

Ahoj som na tom presne ako ty .. keď som čakala malú , mala som len ranné nevoľnosti len som sa ráno vyvracala a potom som cely deň fungovala , jedla , pila , nič mi nebolo ..
teraz som druhý krát tehotná v 10 týždni a od 7 týždňa doslova zomieram .. cely deň bolesť žalúdka , zvracanie už len kyselinou Lebo už nemám ani čím zvracať .. čo mi trosku niekedy ukľudní žalúdok boli kompoty mandarínkove napríklad , ale niekedy ani tie nepomohli .. schudla som už cca 4 kg .. teraz sa začínam o trosicku cítiť lepšie ale stále to nieje nič waaaau.. o týždeň idem na kontrolu tak určite si budem pýtať niečo od nevoľnosti lebo toto bolo už na nevydržanie 😌 niekedy mi až do placu bolo keď som išla spat že zas keď sa zobudím zas mi bude zle .. 😌