icon

Ako zvládnuť migrénu počas tehotenstva?

olivia20
Dnes o 07:37

Ahojte co ste užívali na migrénu? Myslela som ze teraz pri 3tehu ma to obíde ale nie uz na začiatku ma to zdraplo a viem ze to bude hrozne. Od bolesti som az vnoci vracala. 😧

anonym_34f129
Dnes o 07:42

@olivia20 Ja som mala v každom trimestri raz takú fajn 4 dňovu. Ja zvraciam vždy. Vydržať.Dala som sa na PN a ležala som.
Ešte dodám, že ak dokážeš pozerať do mobilu a písať príspevok, tak máš celkom fajn priebeh, to je pre mňa nepredstaviteľné počas záchvatu.

olivia20
autor
Dnes o 07:59
@anonym_34f129

@olivia20 Ja som mala v každom trimestri raz takú fajn 4 dňovu. Ja zvraciam vždy. Vydržať.Dala som sa na PN a ležala som.
Ešte dodám, že ak dokážeš pozerať do mobilu a písať príspevok, tak máš celkom fajn priebeh, to je pre mňa nepredstaviteľné počas záchvatu.

@anonym_34f129 pisem to teraz mala som to v noci ako je písané v príspevku takze toto bolo zbytočné.

anonym_34f129
Dnes o 09:56
@olivia20

@anonym_34f129 pisem to teraz mala som to v noci ako je písané v príspevku takze toto bolo zbytočné.

@olivia20
V poriadku, ja ti to neberiem, ze ti bolo zle.
Pre mna migrena znamena, ze som vyradena zo zivota, nevladzem ani chodit, ledva prejdem na zachod, mam busenie srdca, toci sa mi hlava, som absolutne svetloplacha, neznesiem zvuky a pachy, nejem, skratka som ako zombie. Lezim. Bodka.
Predstava, ze idem nieco pisat na konik je pre mna jednoducho nemozna. Ja hovorim o zachvate, ktory moze trvat aj styri dni a nie o niecom, co v noci je a rano uz nie je. Takze som si dovolila hodit poznamku, nepotrebujem na to tvoj suhlas ani hodnotenie.

Dodam, ze odkedy uzivam triptany je to ovela lepsie. Ale mam takmer 50 a migrenami trpim celozivotne.

lin_a
Dnes o 10:32

Mavam zachvaty migreny opisane podobne ako pouzivatelka vyssie (uz 25 rokov) a pocas tehotenstva mi trvali 3 dni. Kedze triptany sa v teho nesmu, tak jedine paralen a odsledovat si davkovanie (a aj tak nezaberal, kedze trvala migrena az 3 dni, vsakze). Zvracala som tak, ze ma napinalo aj ked som sliny prehltla, 15x za den zaludocne stavy von a na treti den som uz byvala taka dehydrovana, ze som radsej sla na pohotovost na infuzky (absolutne vycerpana, fakt ako zombie), aby to neublizilo bábu. 🙄 a tam aj tak daju len fyziologicky roztok a paracetamol (cize paralen/panadol). 🤷🏼‍♀️

obrazkova
Dnes o 10:39

@olivia20 ahoj moja, drž sa, buď statočna, oddychuj, žial, môžeš len Paralen prip. to riešiť v nemocnici

olivia20
autor
Dnes o 11:26
@obrazkova

@olivia20 ahoj moja, drž sa, buď statočna, oddychuj, žial, môžeš len Paralen prip. to riešiť v nemocnici

@obrazkova ahoj dakujem🙏

anonym_c0bd2f
Dnes o 14:07
@olivia20

@obrazkova ahoj dakujem🙏

@olivia20 chýbajú ti vitamíny a minerály v tele, dieťa si ich sťahuje na svoj rast a vývin. Uprav si stravu (menej cukru, kofeínu, bielej múky, spracovaných potravín bez živín...), užívaj magnézium citrát a elektrolyty pre tehotné, uvolní to napäté svalstvo a bolesti hlavy by mali ustúpiť.