icon

Ako zvládnuť nízky tlak počas druhého tehotenstva?

18. sep 2024

Ahojte uz druhe tehotenstvo co ma trapi nizky tlak. Dali mi len uzivat magnezium, na vecer az mi neznizuje tlak. A zelezo na nizky hemoglobin.
Mavam nizky tlak bezne aj mimo ale teraz je to extrem. Az ma zatoci, ze cierno pred ocami. Vzhladom na druhe tehotenstvo a maleho syna je to dost obmedzujuce. 😮‍💨
Nemate nejake prirodne metody? Nieco co Vam pomohlo?

barju
18. sep 2024

Magnézium znižuje tlak. Začínam 3 trimester a celé tehotenstvo mám tento problém. Veľa pijem, a keď už je to ozaj že 90/50 tak si dám dúšok coca coly. Ale nič iné mi doktorka neporadila.

autor
18. sep 2024

@barju ani ta nezabera 😮‍💨

barju
18. sep 2024

Ani mne nie 😕 ale poradila doktorka, tak som to skúšala. Inak keď mi je na odpadnutie, že už mám hmlu pred očami, tak si rýchlo ľahnem a nohy dám vyššie ako telo. Ale aj to mi tak 10-30 minút trvá, kým to prejde. Minule som myslela že mi manžel zvýšil tlak, lebo ma vytočil, išla som si zmerať a že 90/59 a iba tep že 110😅 takže ani to nie je dobrý recept sa nechať vytočiť

ivangeline
18. sep 2024

Pikantne,čaje a káva. Fyzická aktivita a veľa vody.

barju
18. sep 2024

@ivangeline na pikantné jedlo v tehotenstve sa názory rôznia. Najme kvôli tomu že vo vyššom štádiu ho rdia jesť na vyvolanie pôrodu. Takže s pikantnym treba opatrne. Mne inak nezaberalo a kávu som nepila ani pred tehotenstvom, v tehotenstve som s tým začať nezmienila, keďže kofeín má vplyv na dieta. To isté platí o cajoch. Niektoré byliny sú tiež v niektorých štádiách tehotenstva neodporúčame z dôvodu prekrvenia maternice a možného potratu. Fyzická aktivita tiež závisí od toho čoho je žena schopná. Ja som skoro stále vracala a bola som fyzicky unavená, že som spala niekedy aj 12 hodín. Na nejakú fyzickú aktivitu mi nezostávalo energia.

ivangeline
18. sep 2024

@barju … aj výhovorky sa dajú alebo vyskúšať a vybrať niečo najvhodnejšie pre seba a s mierou to pravidelne vykonávať.

barju
18. sep 2024

@ivangeline keď si nebola v mojej koži,ľahko sa ti tomu hovorí výhovorky. Do 12 TT som krvácala, do piateho mesiaca som s najvyšším dávkovanim liekov vracala dvakrát denne. Schudla som 8 kíl až na hranicu podvýživy. Takže ja som sa pekne držala odporúčaní lekárov. V 6 mesiaci som začala s prechádzkami po tom keď som konečne pribrala 2 kilá späť.

autor
24. sep 2024

@barju jj to sem tam zaberie 😳😬