icon

Ako zvládnuť panickú poruchu v tehotenstve?

layla1
13. sep 2018

Dievčatá ktoré trpíte panickou paruchou ako ste ju zvládali v tehotenstve? Nechcela by som brať žiadne lieky ale nie je mi veľmi dobre.Máte nejaké rady pre mňa?

Strana
z3
mergimar
16. sep 2018

@layla1 este stale mas tie stavy po vysadeni liekov? Ja uz presne si nepamatam ako dlho to trvalo, mozno to bolo aj dlhsie. A ake mas tehotenstvo? Jest ti chuti?

petruska19
16. sep 2018

@layla1 25mg. Ale potom sa nasla príčina a pracovalo sa na tom. Ale do konca tehu som 7zivala tbl.leboj ten stav by som uz nechcela zazit.

lenka_21
16. sep 2018

@layla1 urcite chod za psychiatrickou. Ak je normalna nieco ti nasadi. Moja bola absolutne proti vysadzovaniu...prave tym abstakom sa chcela vyhnut. Vraj ked budem v pohode ja bude aj babetko a tak aj bolo. Vela kockam hned vysadili v tehu lieky a trpeli ako ty...

layla1
autor
18. sep 2018

@mergimar Tak jest jem ale nepribrala som ani kilo, ja som po vysadení liekov mala dobré stavy nič mi nebolo, až teraz to na mna prišlo.

layla1
autor
18. sep 2018

Dievčatá bola som za psychiatričkou a nedala mi žiadne lieky povedala,že to mam skúsiť vydrzať bez liekov a že ak mi bude veľmi zle si mam dať xanax. Inač ked som mala naposledy menzes 30 arpila tak to sa ako počíta v ktorom týždni som? Lebo lekár mi počítal že v 20tom ale mne to nevychádza hm? Mamičky vysvetlite mi to? dakujem.

petruska19
18. sep 2018

@layla1 ☺ drzim palce ☺ davaj si magnezium. Teda opytaj sa gynekologa ze aku davku mozes

layla1
autor
18. sep 2018

@petruska19 Beriem magnerot 3x denne ale nepomaha.

mergimar
18. sep 2018

@layla1 pomoze ti, neboj. Ale musis byt trpezliva. Viem ,ze.sa.mi to lahko hovori, ale uvidis, ze ked sa budes snazit neuzavruet do seba, teda od sveta.a budes sa delit o svoje radosti a statosti, bude ti lepsie. Vela sa rozpravaj s kym sa len da. S partnerom, rodicmi, surodencami, kamaratkami, susedmi. To je jedno o com a skym. Chod vela von a vyvracaj si svoje negativne myslienky na pozitivne. Zaneprazdni mysel to je jedno s cim, proste nenechaj ju.pracovat na sebe. Oddychuj vela, ak sa da cvic nejake lahke cviky napr. na spravne dychanie. A predychavaj. Moja psychoska mi stale hovorila, vsetko sa da predychat, nielen kontrakcie. Ale aj ked ti je zle gyzicky, ci psychicky. Citaj o pozitivnych veciach, o rodicovstve a kludne mi napis. Drz sa. Daj o sebe vediet.

veronikao87
31. máj 2019

@petruska19 ahoj,ty si brala AD v tehu?

petruska19
31. máj 2019

@veronikao87 áno 😉

veronikao87
31. máj 2019

@petruska19 a mohu se zeptat,když si je začínala brát,dalo se to zvladnout?hodne pisou,ze první dva tydny jsou silene a já chodím do prace,dekuju

petruska19
1. jún 2019

@veronikao87 áno. Dá 😉 mne to účinkovalo skôr ako 2tyzdne. Ja lieky už neberiem😚

emily98
7. jún 2020

Ahojte mam 21 som tehotná liečila som sa na panicku poruchu strachu brala som neurol 0,5 každy den rano aj vecer brala som to aj 3 mesiace v tehotenstve pretože som to až 3 mesiaci zistili že som tehotná. Ako som to zistili v momente som to prestala brať aj ked mi bolo veľmi zle pretože som už bola naviknutá na ten liek čiže ťažko sa mi s toho dostávalo. No myslela som len na bábo a stavy prešli no už som ich nemavala tak pol roka ešte pretým pretože som si našla ineho priatela s ktorým čakam teraz babo a pri nom ma to po čase prestavalo na úzkosti som ani nemyslela no lieky som brala stale pretože som bola dost namotana nane a myslela si ze ked to budem brat stale tak my nic nemoze byť. No teraz som bez neurolu 4.mesiace dala som si mozno 2.krat ked to na mna prišlo ale polku hovorila som to ženskému ten mi povedal ze mam zájsť psychijatričke mojej lebo do vtedy som ta vobec nebola nechcela som tam ist chcela som sama sa s toho dostat pretoze nez som zacala mávať uskosti my davala AD ale na pohotovosti mi povedali dochtorky že na moje uskosti je dobry neurol a nie AD nerobili mi dobre tak som od vtedy bravala neurol a psychiatričku som nechcela vidiet aj ked je dobra proste chcela som to zvladnut sama kedze som mlada a chcela som s tym bojovat no nakoniec som si na neurol zvikla a spravila chybu no a ako som otehotnela som sa strasne bala pretoze som sa bala byt bez liekov davali sme si pozor no stalo sa ale potom hovorim v pphode vsetko bolo nic som nemavala a psychijatricka mi povedala ze najlepsie by bolo uplne bez liekov aj ked mi chcela dat nahradu ale ja som nechcela pretoze ľúbim svoje babo a nechcem mu ubližovať nejak lieky a ani som nechcela takže vydržala som do teraz niekedy to pride na mna hlavne ked je zle počasie mam divne uskosti ale predychavam to nebojujem s tym poviem si ze to odide a musela som sa s tym zmierit aj ked strach je zlý ked niečo pociťujem hneď sa svojím ovládne ma strach no snažim to prijat a predychat aby som bábo nestresovala. Momentalne prežívam take obdobje ze v rodine sme maly od januara 6 pohrebov a sami stres preživam stresovat sa nechcem no neda sa to čiže stres na mna dosť zaúčinkoval a posledne dva týždne prejavujem zase nejake znamky uskosti divný pocit na hrudi, tažke dýchanie , busenie srdca, točenie hlavy a dost sa lakam ,do hlavy mi idu hoci jake myslienky bojim sa toho strach ze sa mi to vrati ako som to mavala pretože to je neznesitelny pocit niekedy sa az bojim že sa s toho zrútim ale prekonavam to momentalne nechcem aby mna ovladol strach a zase aby ma to ovladalo ten kdo to pozná viete co to je. No stale teraz iba sa snažim prestať myslet na zle hovorim si že co bolo bolo teraz sa nesmiem stresovat ze som mlada a že už sa nechcem dostat do toho štadia kde som bola aby som bola ovladaná strachom takže zatial bez liekov kvoli babätku a skusim to prekonať teraz. Neviem ale keď mi je až moc hovorím dala som si predtým 2 krat a neublížilo to práve keby to prekonávam dlhšie a som v strese v strachu tak to je horšie pre to bábo ako ked si dáte jednu tabletku ktoru naozaj potrebujete. Napiste mi nazor co si myslite či je to dobre potlačat alebo radsej to mam riesit ?

miskachrumka
1. máj 2021

@layla1 ahoj ako si zvládla tehotenstvo a pôrod? Som v 24tt a mám pp .. začínam užívať antidepresíva :( sú to hrozné stavy 😭

miskachrumka
1. máj 2021

@jerryjanka ja začínam teraz v 24tt užívať sertralin antidepresíva a ,vládam to ťažko a na upokojenie oxazepam

juliet86
1. máj 2021

@miskachrumka mrzi ma ze ti je tazko. tehotenstvo je narocne. najma tretie aj s pribudajucim vekom s detickami o ktore sa uz staras. ak je to v tvojich silach skus oxacu jest co najmenej. skus dychove cvicenia. sedenia u psychologicky. drzim ti palce

miskachrumka
1. máj 2021

@juliet86 ďakujem pp mám len posledné tri roky takze toto tehu je pre mňa veľmi ťažke😞

juliet86
1. máj 2021

@miskachrumka tehu je narocne aj bez pp. s pp extra. akus spolupracovat s kvalitnym psychologom ak nemate tolko financii tak aj vseobecny lekr ta moze predpisat k nejakemu na sedenia zadarmo. oripadne onoine zadarmo je ipcko.sk. tie AD co beries su pre babo ok. bezne ich tehotne beru.

miskachrumka
1. máj 2021

@juliet86 ja mam aj psychologicku aj psychiatra ale psychologicke chodím len mesiac čiže som tam bola tri krát

miskachrumka
1. máj 2021

@juliet86 ďakujem si milá 🙂

juliet86
1. máj 2021

@miskachrumka uzasme ze chodis. to je dovra cesta len chvilu dlhsie to trva ako lieky. inak vies si stiahnut napr aj appky proti panike a uzkosti dychove aj audio cvicenia.

miskachrumka
1. máj 2021

@juliet86 mám aj to na mňa keď príde ten stav nič nepomáha ani appka ani dýchanie nič :(

mandarinka555
1. máj 2021

@petruska19 To si kde vyčítala takú blbosť ? Psychické poruchy nie sú dedičné ? No daj link, nech pozriem...

juliet86
2. máj 2021

@miskachrumka verim ze najdes to co pomaha. jedna znama trpi pp velmi vaznou a sionou spojenou ak s inymi chorobami a predstav si ju v tom stave zachranovalo ze ju prilahla spolubyvajuca... teraz ma psa vycviceneho ktory ju prilahne ked to na nu ide

nicicka
2. máj 2021

@miskachrumka Vtedy ti už ani nemá čo pomôcť lebo už si v inom rezime. Na psychike treba pracovať mimo úzkosti. Keď je človek v pohode. Odporúčam Martin Lajprik - yt. Je to dlhá cesta ale dá sa to zvládnuť bez liekov.

sisa2403
21. júl 2024

@layla1 ako ste si stym nakoniec poradila prosim

Strana
z3