icon

Ako zvládnuť tehotenské nevoľnosti v prvom trimestri?

31. aug 2025

Ahoje,

čítala som už mnoho diskusií, no som už na pokraji zrútenia.

Od konca 6. týždňa mi začalo bývať zle, no dalo sa to ešte zvládnuť. Dnes som 7+6tt a je mi katastrofálne už niekoľko dní, od rána do večera nonstop zle.. buď zvraciam, alebo ma len napína, alebo mi je len proste zle. Skúšala som už všetko zázvorové, od čajov po cukríky, sucháre, piškóty, colu atď.. všetko pomôže len na chvíľu.

Mnohým z vás bolo zle až po druhý trimester, alebo aj dlhšie. Ako ste to zvádli? Ja mám aktuálne tie najhoršie myšlienky, keď si predstavím, že koľko to ešte bude trvať. Som silný človek, ale toto už proste nedávam..

Ako ste to riešili v práci? Našťasie väčšinu týždňa mám HO, ale sú dni, kedy v práci byť proste musím. V tom prípade dochádzam a je to pre mňa nepredstaviteľné.. proste celé zle.

Kľudne ak máte nezvyčajné rady, o ktorých som ešte nečítala, podelte sa so mnou prosím. Díky.

majus2323
31. aug 2025

@anonym_autor musela som pracovať bolo mi zle do 5 ukončeného mesiaca a potom v 8 mesiaci to začalo znovu. Nepomahalo nič. Prišla domov z roboty lahla vracala a spala. Držím palce musíte to proste prežiť. Tiež mi nič nepomáhalo. V 8 mesiaci prišla ešte k tomu aj silná paliva zaha. Bude lepšie moc vám držím palce nechcela som vás tu takto vystrašiť vám môže byť už od zajtra dobre. Proste sa to zmení zo dňa na deň. Držte sa

majus2323
31. aug 2025
@majus2323

@anonym_autor musela som pracovať bolo mi zle do 5 ukončeného mesiaca a potom v 8 mesiaci to začalo znovu. Nepomahalo nič. Prišla domov z roboty lahla vracala a spala. Držím palce musíte to proste prežiť. Tiež mi nič nepomáhalo. V 8 mesiaci prišla ešte k tomu aj silná paliva zaha. Bude lepšie moc vám držím palce nechcela som vás tu takto vystrašiť vám môže byť už od zajtra dobre. Proste sa to zmení zo dňa na deň. Držte sa

@majus2323 vlastne mi pomáhalo čím skôr sa vyvracať. Žiadne fatry lizatka nič ... Čerstvý vzduch a seriál film niečo kde som nemusela úplne rozmýšľať nad tým ako mi je zle

majus2323
31. aug 2025
@majus2323

@majus2323 vlastne mi pomáhalo čím skôr sa vyvracať. Žiadne fatry lizatka nič ... Čerstvý vzduch a seriál film niečo kde som nemusela úplne rozmýšľať nad tým ako mi je zle

@majus2323 cestou do práce som vracavala v aute ale len takú vodu. Rada zjedz hneď niečo keď sa zobudíš bola pre mňa nepredstaviteľná. Je to ťažké ja viem a predstavte si , čo ženy, čo majú doma ďalšie deti a domácnosť stojí na nich. Vždy si poviem že neni tak zle že môže byť oveľa horšie.

simonkazga
31. aug 2025

Tvoj gynekológ o tom vie? Môže ti predpísať liek na tie nevoľnosti.

maryetta
31. aug 2025
@simonkazga

Tvoj gynekológ o tom vie? Môže ti predpísať liek na tie nevoľnosti.

@simonkazga moj gyn vedel a aj tak neriesil. Kazde tehu mi od zaciatku az do porodu bolo zle.
(A to som ich menila. Teda mala dvoch).

anonym_92ea0d
31. aug 2025

Naco sa trapit, ked existuje ucinny a bezpecny liek Xonvea?

anonym_062b6f
31. aug 2025
@majus2323

@majus2323 Ahoj, taktiež mi bolo nonstop zle a zvracala som cca 4x denne. Ja som ale nemohla mať HO čiže som sa dala vypísať PN lebo to sa nedalo takto fungovať v práci. Pracovala som s ľuďmi a mne stačilo že mal niekto silnú vonavku alebo proste smrdel od potu a podobne a už som utekala na wc. Jednoducho som sa dala vypísať lebo som tam nevedela fungovať. Cele som si to musela len vytrpieť keďže mne taktiež žiadne rady nepomohli. Ustúpilo to až cca v 14tt

ada_alica
31. aug 2025

@anonym_autor ja som bola na rizikovom od okamihu ako mi lekár potvrdil tehotenstvo(ale nie dôvodu nevolnosti), prvé mesiace som iba spala a zvracala, tiež nič nepomohlo ani lieky, žiadnu radu nemám len sa skús s tým trochu zmieriť aspoň to budeš trošku lepšie znášať, držím palce

maria535
31. aug 2025

@anonym_autor asi vas nepotesim ale mne bolo zle cele tehotenstvo..gyn mi predpisala Xonveu a toto mi naozaj zachranilo krk ..🫶🏻

orini
31. aug 2025

@anonym_autor mne skoncili tak na konci osmeho mesiaca a aj to este niekedy mi je zle (som v 9.).... pri prvom vobec
Prezila som len vdaka ANTIMETILu - je to zazvorova tabletka na travenie, mozes si dat max 2 denne. Keby som nemala aspon tie tak sa rovno zavrazdim

mameha7
31. aug 2025
@anonym_92ea0d

Naco sa trapit, ked existuje ucinny a bezpecny liek Xonvea?

@anonym_92ea0d pre mňa Xonvea bola čert ako diabol. Bez nej som mala neskutočné nevoľnosti, zo všetkého ma napínalo. S Xonveou som spala ako Šípková Ruženka. Čiže som bola nepoužiteľná aj tak aj tak.

orini
31. aug 2025
@mameha7

@anonym_92ea0d pre mňa Xonvea bola čert ako diabol. Bez nej som mala neskutočné nevoľnosti, zo všetkého ma napínalo. S Xonveou som spala ako Šípková Ruženka. Čiže som bola nepoužiteľná aj tak aj tak.

@mameha7 ja tak isto

anonym_98d55e
31. aug 2025

@anonym_autor skúsila si magnézium, čaje - medovka, kamilky na uvoľnenie žalúdočných svalov a kŕčov.

majus2323
31. aug 2025
@anonym_062b6f

@majus2323 Ahoj, taktiež mi bolo nonstop zle a zvracala som cca 4x denne. Ja som ale nemohla mať HO čiže som sa dala vypísať PN lebo to sa nedalo takto fungovať v práci. Pracovala som s ľuďmi a mne stačilo že mal niekto silnú vonavku alebo proste smrdel od potu a podobne a už som utekala na wc. Jednoducho som sa dala vypísať lebo som tam nevedela fungovať. Cele som si to musela len vytrpieť keďže mne taktiež žiadne rady nepomohli. Ustúpilo to až cca v 14tt

@anonym_062b6f ja som v práci trávila čas nad otvorenými ústami plných kazov a hniloby 😭😭😭

zuzu1994
1. sep 2025

@anonym_autor ahoj úplne viem ako sa cítiš pri prvom tehotenstve som pregrcala do 5 mesiaca teraz pri druhom mi predpísal dr xonveu tá mi veľmi pomohla a nebolo mi zle len trošku ma zo začiatku uspávala brala som 2x1 tbl skús sa opýtať dr

oblecenie99
1. sep 2025

Musela som chodiť na pracovné cesty vlakom/autom z východu na západ aj späť, a posledná kvapka bola, keď som jednu takú prácu dala iba tak, že som v prestávkach zvracala na záchode. Lekár mi predpísal Xonveu a zabrala hneď. Stačila iba jedna krabička, potom už nevoľnosti prešli. Trošku som sa zdrahala to brať ale lekár ťukal na čelo, že radšej tieto lieky, ktoré sú vyslovene pre tehotné ženy, ako piť Pepsi, čo sa určite nepovažuje za nápoj, vhodný pre tehotné ženy.

lenkakravcova
1. sep 2025

@anonym_autor existujú lieky proti vracaniu. Normálne si u gynekolocičky popýtaj. Je to na predpis. Čo poznám ľudí čo to brali, tak im to super zabralo a nevracali potom vôbec.

viera012345
3. sep 2025

@anonym_autor Poznám to, lebo som bola lavorova ešte aj v 5.mesiaci.V cca 8.tyzdni som sa dostala do nemocnice odvodnena, zlé hepatalky a neschopnosť udržať v sebe nieco/ani vodu,ani jedlo/. Sestričky ma naučili nevstavat ráno hneď,ale zjesť 2-3 piškóty, zapiť trochou vody, aplikovať čipky proti zvracaniu a až po cca polhodinke pomaly vstať.Trochu to pomohlo, ale nie úplne.Mala som problém kúpiť a spracovať mäso.Prekazala mi vôňa kávy, niektorej aviváže/neraz som uprostred varenia musela utekať, alebo cestou z nákupu ma celý čas napínalo/. Zvyšok gravidity bol uz ok/t.j.6.-9.mesiac/